Hamileyken lazer epilasyon yaptırabilir miyiz

Hanımlar lazer epilasyon yaptiriyordum hamile kalınca birakmalimiyim . Zararsız diyenler var ama emin olamadım tecrübesi olan var mı.

2 Beğeni

Bende gidiyordum. Benim doktorum bana hamile kalınca bırakmam gerektiğini söyledi nitekim de bıraktım. Çok fazla radyasyona maruz kaldığı için uygun görmedi. Tehlikeye atma derim :pray:t2:

2 Beğeni

Lazer epilasyonda radyasyon yoktur. Bebeğe ya da size de herhangi bir zararı yoktur. Verilen lazer ışınları sadece kıl köklerinin olduğu yere kadar güçlüdür. Daha fazla içeri kadar giremezler. Ama hamileyken lazer epilasyon yaptırmanın da bir anlamı yok çünkü hormonlar dengesizleştiği için verim alamazsınız. Onun dışında bir sıkıntı oluşmaz

4 Beğeni

zararı yoktur aslında. ben özel bölgeye yaptırmadım onun dışında koltuk altı yüzüme kollarıma bacaklarıma yaptırdım

1 Beğeni

4 aylik hamileyim lazer epilasyon yaptirmam da bir sakinca var mi saglik ocagindaki doktorum sorun yok dedi ozel hastanedeki doktor sakincali onermiyoruz dedi kafam karisti

2 Beğeni

Aramiza hoşgeldin @Serselin bu yazi yardimci olabilir

1 Beğeni

Aramıza hoşgeldin :tada: @Serselin

Gebeliğin hayırlı olsun :ribbon:

Bir sakınca görülmüyor çünkü lazer ışınları kıl köklerinden başka yere gidemiyor

Merhaba @Serselin hoşgeldiniz :bouquet: ben de zararsız diye biliyorum

Merhaba arkadaşlar benim çok tedirgin olduğum bir konu var genital bölge için acaba lazer epilyasyonuna gitsem bebeğe zarar verirmi bu konuda bilgisi olan varmı

2 Beğeni

3 aya girmeden önce sormuştum bu konuyu hayır tabiki de çok zararlı demişti doktor

1 Beğeni

Benim doktorum bir sorun olmaz demişti çünkü lazer ışınları kıl köklerinden öteye gitmezmiş, sadece kılları yakacak kadar güçlüymüş. Gebelikte şu yönden önerilmiyor : Hormon artışından dolayı lazer yapılsa da sağlıklı sonuç elde edilmez. Bu yüzden genelde önerilmez

Yüz bölgesi için de mi geçerli acaba

1 Beğeni

Bende tüm vücut lazere giriyordum hamile olduğumu öğrenmeden önce 2 kere girdim hamileyken doktor bir şey olmaz ama birdaga girme dedi. Ama bazıları da yüz için girmek sorun olmaz diyor.

1 Beğeni

Genel olarak yüz için riskli buluyorum ben de. Yüz derimiz daha hassas çünkü

1 Beğeni

Bu konuda doktorlar ikiye ayrılmış kimisi bir şey olmaz kimisi zararlı diyor. Ben de zararlı olduğunu düşünüyorum. Kıl kökünden ilerisine gitmiyor ama sonuçta bir ışın yollanıyor bilmiyorum doğru bulmuyorum. Genel olarak hamile olunmasa bile genital bölgeye uygulanmasını doğru bulmuyorum diğer yerler tamam olur ama genital zararlı olduğunu düşünüyorum. Hatta bu konuda bazı kadın doğum uzmanları da önermiyor

1 Beğeni

Bir estetisyen olarak yazıyorum normalde zararlı değil çünkü bir telefonun yaydığı kadar radyasyon veriliyor vücuda ancak hamilelik döneminde hormonlar aktif olduğu için biz önermiyoruz.doğumdan 3 ay sonra gitmemizi öneririm.

2 Beğeni

Aramıza hoşgeldin :tada: @Çiğdemsimsek

Gebeliğiniz hayırlı olsun :ribbon:

Merhaba @Çiğdemsimsek hoşgeldiniz :bouquet: