Merhaba, ben bu süreci çok zor geçirdiğim için belki birisine yardımcı olurum diye yazmak istiyorum. Hamileliğimin 22.haftasında çok acil sancıyla hastaneye kaldırıldım ve yumurtalığımda olan kistin dönmesi sonucu acil ameliyata alındım, kapalı ameliyat yapılamayacağını ve sezeryan gibi açık ameliyat olması gerektiği söylendi eşime evrak imzalattılar herşey anında oldu kendimi ameliyathanede buldum. İlk sorduğum şey bebeğime bişey olur mu korkusuydu ameliyatta 2 doktor birlikte girdi 15cm lik bir sezeryan kesisi açıldı başarılı bir şekilde ameliyat tamamlandı ve çıktım. Doktorum hamilelikte ameliyat için en güvenli aralığın 2. Trimester olduğunu ve spinal anestezi altında bebek ve anne için güvenli olacağını söyledi. Hamilelikte ameliyatı çoğu kişi hiç duymamış bende duymamıştım bu farklı sebeplerden olabilir apandist patlaması gibi, ben çok korktum çünkü hiçkimse yoktu yaşayan. Evet ameliyat zorlu bir süreç ama size muhtaç olan bir can var içimizde onun için güçlü olmalıyız. Ameliyat sonrası işi bırakmak zorunda kaldım sürekli yattım 1 ay hiç yataktan kalkmadım tuvalete bile başkalarının yardımıyla gidebiliyordum ve hamile korsesi takıyordum dikişleri tutsun diye sonrasında işleri kendi başıma yapmaya başladım. Bu süreçte magnezyum ve progesteron u kullanabileceğim en yüksek dozda verdi doktorum çok fazla kilo almamaya dikkat ettim ilk haftalarda ameliyat yüzünden bebeğimin gelişimi gerideydi ama sonra çok şükür toparladı, bolca yoğurt kabak çekirdeği yulaf badem ceviz fındık tükettim şuan 34.haftamıza girdik ve çok şükür artık kendi kendime yemeğimi bile yapabiliyorum bebeğimin kilosu gelişimide çok şükür haftasıyla gidiyor ocakta nasip olursa bebeğimi kucağıma alacağım dualarınızı esirgemeyin lütfen, bunları paylaşmamın tek sebebi başkalarına umut olabilmek aynı durumda belki bir kişiye bile ulaşırsa ne mutlu insan hamilelikte yaşadığı ufak sancılara lekelenmelere şükür ediyor böyle şeyleri görünce her halimize binlerce şükür olsun umarım hepimiz sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza alırız.
7 Beğeni
Çok zor bir sireç geçirmişsşnşz. Ama güçlü kalmanıza hayran kaldım. İnşallah bebekte sağlıkla gelir.
3 Beğeni
Deneyiminizi paylaşmanız çok güzel her detayıyla yazmışsınız hemde sağ olun. Çok çok geçmiş olsun Allah tekrarını yaşatmasın. Sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin Allah
2 Beğeni
İyi ki yaşadıklarınızı yazdınız eminim hepimiz için umut olacaktır zor günler yaşamışsınız ama bebeğinize kavuşunca inşallah o günleri unutursunuz
1 Beğeni
Çok geçmiş olsun çok zor bir süreç atlatmışsınız
1 Beğeni
Siz çok güçlüsünüz ben okurken size daha da hayranlığım arttı. Allah herşeyi gönlünüze göre versin çok iyi doktorlar ile karşılaşmışsınız Allah bir daha size zor günler yaşatmasın
1 Beğeni
Güçlülüğünüz gözlerimi doldurdu
Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız
2 Beğeni