Hamilelikte yolculuk süresi

Merhaba
Ben annemlere gitmek istiyorumda evden 4 saat uzaklar kocamda isten cikti annem diyor burda is var ama korkuyorum nasil olur diye doktorla konusayimmi sizce??

Benim doktorum kendi arabamız olması şartı ile 4 saat uzaklıktaki yere gitmeme izin verdi.
1 saat ara ile ayağa kalk gezin dedi
Hamilelik riskli değilse izin veriyor
Yine de son sözü doktor söylesin

Yarin arayip konusurum​:pleading_face:

1 Beğeni

doktorunla konuş taksiyle gidersen daha iyi otobüse bana izin vermedi doktorum o yüzden her yere metroyla gidip geliyorum ya da uzak yol çıkamıyorum mecburen

Ben 15 dakikalik yolu ayakla gidiyorum,bisorun olmuyor ama geri dondugumde sanciliyorum,sizdede oluyormu boyle ?

Ben çok gezince karnım sertleşiyor dinlenince geçiyor.

Doğumuma 1 buçuk ay kala kaynımın düğünü olduğu için memlekete gitme durumumuz olabilir bizim de ama yol süresi 20-22 saat arası nerdeyse. Edirne’de Hatay’a gidilecek. Yüksek ihtimal doktorum izin vermez ama sizce kendi aracımızla mola verilerek gidilse sakıncası olur mu, gebelik de sağlıklı şekilde ilerliyorsa ? Böyle bir durum yaşayan var mı acaba ? Zaten zamanı gelince doktoruma da soracağım elbette ama önden bir fikir almak istedim sizden

1 Beğeni

Benim doktorum 4 saat olarak izin verdi. Saat başı mola vermek şartı ile kendi aracınızla gidebilirsiniz demişti.
Benim düğün zamanı kuzenimin eşi hamileydi. Giresun’dan Eskişehir’e geldiler. Belki Ankara’da annelerinin yanında mola vermis olabilirler.

İstanbul’dan Mersin/Antalya’ya sehirler arası otobüs ile gideni de duydum. Simdi düşününce çok iyi cesaret etmiş.

1 Beğeni

İnan ki kendi aracımızla bile cesaret edemiyoruz biz. Eşimin de evlenecek olan son kardeşi, çok da gitmek istiyor aslında ama çok şükür ki bebişimizi ve beni daha ön planda tutuyor. Sonuçta yol uzun, ilk bebeğimde o aylarda erken doğum riski de yaşamıştık biz, biraz korku da var o yüzden. Eşim ailesine falan da durumu söyledi, hani gelmeyebiliriz, doktordan onay alırsak geleceğiz, gönül koymayın falan dedi ama en olmadı eşimi gönderirim diyorum gönlü kalmasın diye. Umarım herşey sağlıklı ilerler de gidebiliriz. Doktorumuz onay verirse inşallah gideceğiz bakalım. Otobüsle falan hiç cesaret edemem zaten ben :grin:

1 Beğeni

Benim karnimin altı agriyor.yolda oturmak istiyorum eve zor gidiyorum yani

Bebek söz konusu olunca insanlar gerçekten çok anlayışlı. Siz de maşallah çok anlayışlısınız.
Ben merkeze biraz uzak oturuyorum
Merkeze belediye otobüsü ile 40-50 dakika sürüyor.
Ona binerken bile çok endişe ettim. Karnımı sımsıkı tutmuştum.
Eskiden arabanın böyle sarstığını bilmezdim. Hamile olduktan sonra öğrendim. :innocent:

1 Beğeni

Sonuçta bir can dünyaya getiriyoruz ve önceliğimiz elbette çocuklar olmalı. Doğurmaktan çok dünyaya getirdiğimiz bir can olarak düşünürsek aslında taşlar yerine oturmuş oluyor. Annelik ve babalık bu yüzden çok kutsal bana göre :smiling_face_with_three_hearts: Aslında bizim karnımızda dünyada olduğundan daha güvende bebişimiz, stres yapmamak gerekiyor. Bu bilinçte gidersek hamileliğin de anneliğin de ne kadar kolay bir süreç olduğunu bilip tadını çıkararak yaşayabiliriz :blush: Hele de son aylarda arabanın sarstığını daha çok fark edeceksin. Ben eşime ilk gebeliğimde sürekli ‘Ayy yavaşla burda, ayy sarsma arabayı aman’ dediğimi hiç unutmuyorum :joy:

1 Beğeni

:rofl::rofl: hamile olduğum günden beri biz böyleyiz.
Yalnız değilmişim çok sevindim :innocent:

1 Beğeni

Aynen öyle canım, yalnız değilsin :joy::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni