Hamilelikte tansiyon

Merhabalar hamilelikte tansiyon sorunu yasayan var mi?

Gecen hafta Persembe ev doktorum 24 saatlik tansion ölcumu yaptı ve sorun yok dedi Ama bugun evde ölcerken 149/91 di degerim hala başim agrıyor ve gözlerımı acamıyorum. Hamileligim 15+4 haftada

12-13 hafta aralıgında bende de tansiyon yülsekliği vardı o 1 hafta ara sıra yükselip düsüyordu bas dönmesi oldugu icin anlıyordum. En son 15 i geciyordu kardiyoloji sevk ile holter takıldı 24 saatlik takip edildi ancak tansiyon cıkmadı sizdeki gibi. Cihaz yalnıs ölcüyor olabilir mi dedim de yalnıs ölcüm yapmayacagını en dogru sonucu verdiğini söyledi doktor. Dönemsel olabilecegini tuzu azaltıp bol su ve eger herhangi bir risk yoksa yürüyüsler yapmamın iyi olacagını söylemişti. Fazla yorulmayın filanda dedi dikkat ettim bunlara normale gecti. Suan havalarda sıcak belki etkiliyordur sizi ancak devamlı şilayetleriniz varsa ve hep 14-15 gibi degerler görüyorsanız tekrar gidin çünkü tansiyon yüksekliğinin bebege olumsuzlukları nette yazıyor doktorlarda söylüyor insallah hersey yolundadır saglıcakla kalın

Ayrıca tansiyonunuzu nasıl ölçüyorsunuz ? Hareket halinde olup diyelim ki iş yaptınız, bir müddet yürüdünüz hemen ardından ölçerseniz sonuclarınız farklı cıkar. Dogru ölçüm icin 10 dk kadar oturup dinlenin konusmayın bile ondan sonra ölçüm yapın buda doktorun söylediği bir ayrıntıydı. Siz gene şikayetler yasıyorsanız tekrar bir kontrole gidin ama

Wala artik napacagmi sasirdim. Ailemde war zaten Seker tansiyon vs. Vucudum ödem tutmaktan balon gibi, günde 3 Liter du mutlaka icerim. Hafta icinde 2\3 defa spor/ pilates vs yaparim

Ve dünden beri Bas agrim dahada gecmedi.

Bugunde ayni olursa kadin doktorunu ariyacsgim. Belki vucudumun ödem tutmasi bu yuzdendir bacaklarim Patlio artik

Merhaba vücudunuzda ödemler çok arttıysa doktorunuzla mutlaka görüşün geçmiş olsun.

Benımde 15. Haftalardayken tansıyon ara sıra yükseliyordu kalp atışlarım hızlanıyordu limon sıkıp içiyordum sol tarafa doğru biraz uzanıp dinlenince geçiyordu ama ödem şişlik yoktu .En kısa sürede doktorunuza bu durumu bildirin

Selamlar, acayip halsizim basimda ağrıyor hala kadin doktorunu aradim yarina hemen randevu verdi. Ve umarım biseyler verir Yorgunluk halsizlik sendede varm? Hic bise yapasim yok kimse bana dokunmasin istiyorum sadece Uzanmsm ve sesizlik istiyorum

Merhaba bende 17. Haftada yükseldi hatta gözüme kan oturdu doktorum abi tansiyon yükselmesinden dolayı dedi 1 hafta ölçmemi istedi ve tuzu ve hamur işini azaltmamı önerdi ben bunları yaptım ve 1 hafta ölçtüm normal seviyelere düştü bende limon yiyordum tuzsuz başım ağrıyordu ve geçmeyen bir baş ağrısı şükür tuzu azaltıp dinlenince normale döndü

Gecmisler olsun . Peki sende bu yüzünden ödem oldu mu

Yaz gebelerinin bir kısmında ödem oluyor ancak sizin erken baslamıs gibi geldi bana tuzu mutlaka azaltın fakat tekrar bir doktor kontrolü gerekli gibi

Ben şuan 29. Haftadayım halsizlik çok var konuşmaya bile mecalim yok havaların sıcaklığı da etkiliyor bnce bütün gebeleri

Benimki Cok Cok erken basladi Bazen acaba hamilelikten degil. Mi diye düşünüyorum

Hamilelikten oluyor hormonlardan kaynaklı Allah yardımcımız olsun inşallah sağlıkla doğum yaparız​:palms_up_together:

Acikcasi bebegime zarar verecek diye Cok korkuyorum :sleepy_face:

Gebelik boyunca tansiyonum hep 18lerdeydi nezaman kontrole gitsem yatış vermek isterlerdi de imza verir cikardim. Ama ben bir etki gormezdim. Anlamazdim.yani tansiyonum yuksekmi iyimi dusunce etkiliyodu beni. Gebelik boyunca oksapar kullandim. Sen tansiyonunun yukseldigini hissedince doktor bisey önerene kadar limon ye bence hem bas agrini alir hem kanini sulandirir hem tansiyonunu dusurur​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Merhaba Fikir icin tesekurler.. kan pihtilasmasi vs ondan olabilir mi acaba? Yada kadin doktoru direk kann tahlilinde bakiyor mu o degerlere

Valla yabancı bi ulkedesiniz izlenimine kapıldım. Burda ev doktoru yok cunku​:sweat_smile: ve bulundugunuz yerde uygulama nasıldır bilmem ama Türkiyede tabsiyon problemi varsa duzenli kontrol ettirip sıkıntı görürlerse pıhtı olusmasın beyin kanamasina yol acmasin diye kan sulandirici veriyolar. Ve veren kadın doktoru evet.Yani enazindan bana öyle demislerdi

:sweat_smile: bilgiler icin tesekurler . Evet almanyada yasiyorum ve ilk hamilelik diye pek Fikrim yok nasil oluyor hersey

Turkiyede hersey yolundaysa ayda 1kontrole cagiriyolar ben gibi tansiyon vs bi problemi olan varsa durumun ciddiyetine gore 2haftada bi +30hafta sorasi haftada bi cagiriyolar. 20/24 hafta arasi detayli usg yaptiriyolar 26/28arasinda seker yuklemesi oneriyolar.