Hamilelikte migren💆🏻‍♀️

Bunu ilk ağrımda denicem bilgi için teşekkürler :innocent::innocent:

1 Beğeni

Basimiza buz koymakda iyi geliyormuş aslında bir beze buz sarılı denedim daha iyi geliyor birde ışıksız ortamda durmak gerekiyormuş migren olanda

Üstte yazdım tavsiyemi bide şey var 3 tane makyaj pamuğunun ortasına tane karabiber koyuyoruz yarım çay kaşığı olacak şekilde üzerine kolonya döküp şakaklara ve tam kaşın ortasına koyup yazma ile sımsıkı bağlıyoruz sonra karanlık odada yarım saat uyuyoruz o tabi cayır cayır yakıyo ama ağrıyıda o şekilde alıp atıyo koca karı tarifidir bu büyük halamlardan öğrendiğimiz :grinning::grinning: ilk önce diğerlerini deniyorum baktım olmuyo en son çare bu benim için ilaç içmektense bunlara başvuruyorum

2 Beğeni

Bende ilaç içmeyi seven biri değilim doğal yöntemler daha çok işime yarıyor bazen koca karı tarifleri de iyidir aslında :smile:

2 Beğeni

Merhaba anneler 9+3 haftalık hamileyim migren var ve ağrısı çok şiddetli ağrı kesici kullanmak istemiyorum ama geçmiyor önerisi olan var mi

2 Beğeni

Aramıza hoşgeldin :tada:

Gebeliğin hayırlı olsun :ribbon:

Parol ve Minoset kullanılabilir ama pek de etki ettiği söylenemez

Çok geçmiş olsun :pray:

2 Beğeni

Hoşbuldum :smiling_face: teşekkür ederim öneriniz icin

2 Beğeni

Rica ederim :blush:

1 Beğeni

Bende de migren var ne yazık kı başım ağrıyor ve ilaç içemiyorum ben bu ağrı ile acillik oluyordum kronikleşmiş denildiği için ağrım geçmiyordu. Bende sizin gibi yollar arıyorum. Migren taşı deneyin ilaçsız yöntem olarak ben onu deneyeceğim ve karanlıkta yatıyorum tabi ki yoğun atak geçirmemek için…

2 Beğeni

Merhaba @Nigarcemo hoşgeldiniz :bouquet:

Hamilelikte migrenle başa çıkmanın bazı önerileri şunlar olabilir:

1. Düzenli Uyku: Yeterli ve düzenli uyku almak migreni azaltabilir.

2. Su Tüketimi: Hydration önemlidir; yeterince su içmek migreni hafifletebilir.

3. Düzenli Egzersiz: Doktorunuzun onayıyla düzenli egzersiz yapmak, migreni azaltmaya yardımcı olabilir.

4. Stresten Kaçınma: Stresten uzak durmak veya stresle başa çıkma teknikleri uygulamak migreni önleyebilir.

5. Kafein Kontrolü: Kafein tüketimini düzenlemek önemli olabilir, ancak ani kesintilerden kaçınılmalıdır.

6. Dengeli Beslenme: Düzenli ve dengeli beslenmek, migren ataklarını azaltabilir.

7. Göz Dinlendirmesi: Uzun süreli bilgisayar kullanımından veya yoğun ışık ortamlarından kaçınmak, gözleri dinlendirmeye yardımcı olabilir.

8. Soğuk veya Sıcak Paketler: Baş ağrısı belirdiğinde soğuk veya sıcak paketleri kullanmak rahatlatıcı olabilir.

Her durumda, migrenle başa çıkmak için en iyi stratejileri belirlemek için doktorunuzla konuşmalısınız. Hamilelik döneminde kullanılacak tedavilerin güvenliği konusunda profesyonel tavsiye önemlidir.

2 Beğeni

Normalde ben migren hastasıyım ama çok şükür ki hamilelik boyunca hiç atak geçirmedim bebiş bana şifa oldu resmen inşallah doğduktan sonra da böyle devam eder. Sadece son ayın diye bazen baş ağrılarım oluyor uyutmuyor bazen hatta ama migren değil baş ağrısı bu dediğim. Migren hastaları bu ayrımı çok iyi yaparlar. Ben baş ağrım olduğun da bile atak geçirdiğimde yaptığım şeyelrş yapıyorum iyi gelsin diye. Sessiz ve karanlık odada gözümü kapatıyorum iyi geliyor ya da birileriyle sohbet etmeye çalışıyorum telefonla uğraşıyorum ağrının üzerinde durmamış kafam başka yerlere dalıyor ve geçtiği oluyor duruma göre ikisinden biri işe yarıyor. Atak olunca bu son dediğim asla işe yaramıyor o ayrı .

2 Beğeni

Hamileyken migreni tutanlar napıyorsunuz Allah için ölcem saatlerdir 12 haftalık olduk ilk defa tuttu ilaç da alamıyorum Karanlık odada duruyorum uyumaya çalışıyorum hatta 2 saat uyuyabildim ama geçmiyor gözlerim yerinden çıkacak başım patlayacak

Zencefil çayı deneyebilirsin, iyi gelebilir

Hamilelik sırasında migrenle başa çıkmak zor olabilir, çünkü birçok ilaç kullanımı hamilelikte sınırlıdır. Ancak, aşağıda hamilelikte migrenle başa çıkmak için bazı genel öneriler bulunmaktadır:

1. Doktorunuzla Konuşun: Her şeyden önce, migrenle başa çıkmak için hamilelik sürecinizde kullanabileceğiniz güvenli tedavi seçenekleri hakkında doktorunuzla konuşun. Uzman tavsiyesi almak önemlidir.

2. Düzenli ve Sağlıklı Beslenme: Dengeli bir diyet sürdürmek, düzenli aralıklarla öğün tüketmek ve su içmek, migren ataklarını önlemeye yardımcı olabilir.

3. Uyku Düzenine Dikkat: Yeterli ve düzenli uyku almak, migreni tetikleyen faktörleri azaltabilir.

4. Stresten Kaçının: Stres, migreni tetikleyebilir. Rahatlatıcı aktiviteler, meditasyon veya derin nefes alma egzersizleri gibi stres yönetimi teknikleri denemek faydalı olabilir.

5. Göz Dinlendirmesi: Uzun süre bilgisayar ekranına veya televizyona bakmaktan kaçının. Belirli aralıklarla gözlerinizi dinlendirmek için mola verin.

6. Fiziksel Aktivite: Doktorunuzun onayıyla düzenli hafif egzersizler yapmak, migreni önlemede yardımcı olabilir.

7. Migren Tetikleyicilerden Kaçının: Belirli yiyecekler, kokular veya çevresel faktörler migreni tetikleyebilir. Bu tetikleyicileri belirleyerek mümkünse kaçının.

8. Soğuk ve Sıcak Uygulamalar: Baş ağrısını hafifletmek için soğuk veya sıcak kompresler kullanabilirsiniz.

Her durumda, hamilelikte migrenle başa çıkarken, tedavi seçenekleri konusunda doktorunuzun rehberliğinde olmak önemlidir.