Hamilelikte migren💆🏻‍♀️

Merhaba hanımlar aranızda migreni olan var mı? Hamilelikte migreniniz için nasıl çözümler buldunuz? Hamile olmadan önceki ilacınızı mı kullanıyorsunuz?

Migreni olanlar tanışalım :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Benim normalde vardi ilac kullaniyordum atak basladigi zaman ama hamilelikde hic atak yaşamadim nedense sanki bebek tedavi etti beni normalde şiddetli olurdu ataklarim kendimi odaya kapatir kafami gözümü baglardim esim yanimda konussa fisiltiyla davul çalıyormus gibi gelirdi sesi ama şükür en son hamile oldugumu öğrenmedem 2 hafta önce yasadim bi daha da olmadi gercekten zor bi hastalik Allah yardim etsin olanlara bakalim dogumdan sonra eski halime dönecek miyim umarim olmaz

2 Beğeni

Benim migrenim yok ama ufak bir baş ağrısı bile beni çıldırtıyor. Karanlık odada uzanmak migrene iyi geliyormuş denediniz mi

2 Beğeni

Onun icin kafami gözümü bagliyordum zaten en ufak bi ışık ses dahi olmayacak ama şükür dedigim gibi bebkten sonra hic yasamadim

2 Beğeni

Benim önceden yoktu ama sanki hamilelikte çıktı gibi hissediyorum tuttu mu mahvediyor :pensive:

1 Beğeni

Ben eskiden botox yaptırıyordum, hamileliğimde yasak olduğu için hiç bir ilaç kullanımı fayda etmiyor. En iyisi acile gidip serum taktırıp hava almak oldu, gözümü bağladım. Şükürler olsun 2 haftadır bir şey yok olmasinda

3 Beğeni

Migren ah migren hamilelikte en zorlayıcı şeylerden biri ben hiç ilaç kullanmadım ağrının kendiliğinden geçmesini bekliyorum buz ve masajla idare ediyorum Allah migrenli annelerin yardımcısı olsun

4 Beğeni

Migerin için en faydalısı hacamat(kan aldırma) ve sülükdür.:pray:t4:

1 Beğeni

Hacamat yaptırdım geçen yıl 2 hafta çok iyidi sonra doğum kontrol hapı başladım kaldığı yerden devam etti keyfini 2 hafta sürebildim yani

2 Beğeni

Hacamat iki kere yaptırdım başıma faydası hiç olmadı :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

@Hulyalarda Faydasını göre bilmek için en az 1 ayda 4 defa yapılmalı.:pray:t4:

1 Beğeni

Hiç bilmiyordum, teşekkür ederim . Doğumdan sonra hijyenik bir yer bulup yaptırmak gerek

1 Beğeni

Üniversite arkadaşımın vardı. Tülbenti kafasına bağlar iki insan da tülbentin ucundan çekerdi. İlacın adinı hatırlamıyorum ama ağrı kesici ampulü kafaya dikerdi de öyle rahatlardı. Çok basit bi ağrı kesicinin ampül versiyonuydu. İsmini hatırlamıyorum

1 Beğeni

Hamilelikte Şiddetli migren .

1 Beğeni

Geçmiş olsun :pray:

Baş ağrısı çok zor :pleading_face:

Gebelikte migren semptomlarını hafifletmek için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Doktorunuzla Konuşun: Migrenle başa çıkmak için hamilelik sürecinde güvenli olan tedavi yöntemleri hakkında doktorunuzla konuşun. İlaç kullanımı konusunda doktorunuza danışmak önemlidir.

2. Düzenli Dinlenme: Yeterli ve düzenli uyku almak, migren ataklarını önleyebilir.

3. Su Tüketimi: Yeterli miktarda su içmek, vücuttaki sıvı dengesini sağlamaya yardımcı olabilir.

4. Dengeli Beslenme: Dengeli bir diyet, migren semptomlarını hafifletebilir. Özellikle tetikleyici yiyeceklerden kaçının.

5. Rahatlama Teknikleri: Hamilelikte güvenli olan rahatlama teknikleri, örneğin derin nefes almak, meditasyon veya yoga gibi yöntemler, migreni hafifletebilir.

6. Stres Yönetimi: Stresten kaçınmak veya stres yönetimi tekniklerini uygulamak migreni azaltabilir.

1 Beğeni

Ben 2 günde bir baş ağrımdan dolayı ağlıyorum tabi migren mide bulatımı da tetikliyor o gün hiçbir şey yiyemiyorum perişan oluyorum :unamused:

1 Beğeni

Sıcak havluyu yüzüme koymak bana iyi geliyor deneyebilirsiniz, birde banyo kovasının içerisine normalden biraz daha sıcak su koyuyorum çok az elma sirkesi çok az da kaya tuzu 20 dk kadar ayağımı içinde bekletiyorum bayağı rahatlatıyo denemenizi tavsiye ederim

2 Beğeni

Benimde migrenin var ama iki gündür baş ağrısı oluyor paroldanbbaska ağrı kesici kullanmadığımız için oda çok işe yaramıyor başka tavsiyesi olan var mı?

1 Beğeni

Çok başım ağrıdığında başıma yazmaya sarıp kara lahana bağlayıp karanlık odada uyuyordum. Kara lahana yaprağı ağrıyı çekermiş

1 Beğeni