Hamilelikte meditasyon önerileri

Kızlaarrr :smiling_face_with_three_hearts: Size harika bir öneriyle geldim. İkinci gebeliğini yaşayan bir anne olarak, ilk gebeliğimde yaptığım ve vücuden, ruhen ve normal doğum anımda da etkisini gördüğüm meditasyon konusuyla ilgili size öneriler vermeye geldim. Bizzat deneyimledim ve etkisini de aşırı derecede gördüm.

Hamilelikte meditasyonun temel amacı ; annenin bebeğiyle iletişim kurarak hamilelik anında vücudunda olan her şeyi, bebeğinin büyümesini bile hissetmesidir. Bebekle güvenli bağlanmayı daha anne karnındayken sağlayan en etkili yöntem. Vücudunuzda meydana gelen her değişimi, meditasyonun rahatlatıcılığı sayesinde, mumların ruhunuza verdiği dinginlik sayesinde hissedebiliyorsunuz. Belki inanmayacaksınız ama ben 7. aydan sonra meditasyon sayesinde bebeğimin uyku düzenini daha karnımdayken sağladım ve doğduğunda da aynı şekilde uyuyup uyanıyordu. Meditasyon ; hissetmek demektir. Olabildiğince kendinizi, vücudunuzu rahat bıraktığınız anda herşey bebeğiniz ve sizin için aktif hale geliyor. Size de kesinlikle öneririm. Şimdi sizinle de birkaç tane beğendiğim videoyu paylaşacağım. Umarım faydalı olur :pray::heart:

2 Beğeni

Ben meditasyon yerine kuran dinliyorum o da çocuğa çok faydası var

@Eslemnur Yaa elbette ben de Kur’an okuyorum, dinletiyorum da ama bence böyle şeyler de bebekle bağ kurmak için çok güzel ve rahatlatıcı bir yöntem. Ben hepsini birden yaptığım için galiba ilk doğumumda büyük kolaylık yaşadım :joy:

1 Beğeni

Bugün gebe okulunda meditasyon yapıcaz

1 Beğeni

@Cansu Çok keyifli olacak emin ol :grin:

1 Beğeni