-Kabızlık
-ödem
-hemoroid
-gebelik kaşıntısı
-yorgunluk
-bacak krampları
-baş ağrısı
-pelvik ağrı
-sırt ağrısı
-ödem
-mide yanması
-tıkalı burun
Benim hamilelikteki en büyük sorunum düşük riski olmasıydı. İsterse kusmalarım bitmesin ama nolur riskim bitsin diye dualar ediyordum.
Bunun dısında karın ağrısı hep korkutuyordu
Sizin hamilelikteki sıkıntınız nelerdi
Mide yanması ve bulanması en büyük sıkıntım şuanda bir an önce bitsin diye dua ediyorum
Mide bulanması, kabızlık ve kalça ağrısıydı benimki. Şu anda mide yanması ile uğraşıyorum
Gebe okulundaki ebemiz kücük lokmalar, küçük su yudumları ile beslenin, kafanızın altına yastık koyun dedi.
Ben hamile olduğumu öğrendiğim gün tum asitli içecekleri, baharatları, yemeğe katılan yağ miktarını azalttım.
Geçenlerde bir yudum kola içtim hemen midem acıdı. Tamam cansu sen bildiğin yoldan git dedim
Kabuklu sebzeleri soyma imkanım varsa soyuyorum.
Çok çigmek için çabalıyorum
Mide yanması geçen günlerde de konuşuldu. İlk kimden çıktı konu açmalı
Hepsine dikkat ediyorum aslında ama bu aralar çok arttı yine. Zaten çok yağlı ve baharatlı yiyen bir aile değiliz. Asitli içecek evlendiğimizden beri eve asla almayız eşimle, almadık da. Eşim de ben de büyük karşıyız. Hatta kızım kolanın tadını hala bilmez çok şükür ki. Bazen restorantlarda öyle çocuklar görüyorum ki daha 1-2 yaşında ama kola içiyor. Ben şok oluyorum. Benim kızım gördüğünde bile bu ne diye sorar, asitli ve zararlı bir içecek olduğunu söylerim susar. Sadece bir defa kayınpederimlerde kuzenlerinden görüp içmek istedi. Ben de kendisinin gözünün önünde bardağa doldurdum ve asidi gitmeden burnuyla koklamasını istedim. Burnuna sıçrayan o asit taneciklerini görünce ‘Iyy bu çok kötü anne, ben içmem bunu’ dedi. Ben de onun asit olduğunu ve vücudumuzdaki organlara bu asitle zarar verdiğini anlattım. 'O zaman kuzenlerim neden içiyor ’ dedi. Onlar belki de bilmiyorlardır, istersen onlara da sen anlatabilirsin ama yine içmek isterlerse de saygı duymalıyız demiştim. Böyle iki yetişkin konuşması gibi aramızda bir diyalog geçmişti Konudan konuya atlıyor gibiyim, kusura bakmayın
En büyük sorunum tonus(sancı)birde kysmaydı.ondan kalan tabikibvar sorrunlar.ama en zoru bu ikisi
Burnum tikali sirtim ağriyo.ve hep yorgunum.Şuana kadar boyle
Beni en çok kaburgalarımın ağrısı zorlamıştı bir kaç hafta sürdü geçti sonra. Mide yanmam da oldu ama günde bir iki kaşık gaviscon çözmüştü
mide bulantılarım bel ağrılarım ayaklarımda uyuşma yorgunluk baş ağrıları şimdi de ara sıra oluyor bazen eskisi kadar fazla olmasa da