Hamilelikte Kansızlık

Arkadaşlar iyi akşamlar. Gebelik takibim özelde yapılıyor ancak bulunduğumuz ilçedeki aile sağlığı merkezinde bulunan hemşire 17. Haftama girmem sebebiyle pazartesi günü kan vermem için çağırdı. Kan idrar aldılar sonuç olarak kansızlık hafif olabilir ama bu haftalarda normal dedi. Hemen doktoruma yazdım oda hafif kansızlık var demir ilacına devam et dedi. Hamilelik başında değerlerim çok iyiydi. 12 alt sınır iken benim 11.3 kansızlık ilerlemesin diye ne yememi önerirsiniz, aynı durum başına gelen var mıgüçlü metin

Hamileliğin ilerlemesiyle kansızlığın ortaya çıkması sık görülen bir durumdur. Aşağıdaki makalede ayrıntılı bilgi var.

https://blog.mucizeanne.com/hamilelikte-kansizlik-anemi/3912/

https://blog.mucizeanne.com/gebelikte-demir-takviyesi/6927/

3 Likes

Demir takviyesini alırken özen göstermek gerekiyor. Kafein ve peynir, süt vs bunlara uzak bir saat diliminde almalısınız. Ben gece uyumadan önce alıyordum.

3 Likes

Aynen demir ilacı kullanırken 2 saat öncesi yumurta süt yoğurt peynir demir içeren gıdaların tüketilmememsi gerekir ayrıca kafeinli içeceklerin de tüketilmemesi gerekir Demir içeren yiyeceklerin demir ilacı içildiğinde yani şöyle düşünün + + birinini götürüyor çünkü peynir süt yoğurt yumurta da da Demir var ikisi birleşince nötr oluyor yani demir ilacı kullanırken 2 saat önce ya da 2 saat sonra kullanılması gerekir örneğin sabah Demir en çok vücuda C vitamini ile alınır örneğin haşlanmış yumurta ile limon+zeytinyağı olabilir pekmez ve limon olabilir hurma +limon olabilir ıspanak+limon olabilir ıspanağı da yoğurtla yemek vücuda demir alımını nötrleştirir limonla yenmesi gerekir mercimek yemeği için de geçerlidir limon ile yenmesi bunlar mutfak da doğru bilinen yanlışlar mesela

5 Likes

Demir ilacı kullanırken de kafein alımı da 2 saat önce ya da sonra çay kahve içilmesi tavsiye olunur çünkü kafenide vücuttaki demiri alıyor ki hamile iken çok kafeinli içeceklerin tüketilmemesi önerilir sabah kahvaltısında kuşburnu çayı tüketebilirsiniz ya da akşamları çay keyfi yerine kuşburnu çayı keyfi yapabilirsiniz :wink:

4 Likes

Bu hususu biliyorum süt ürünleri ile alınması gerek örneğin akşam yemeğinde diyelim ki kırmızı et tüketiyoruz yanına ayran içilmemesi lazım gibi. Buna dikkat ediyordum

2 Likes

Çok teşekkürler

1 Like

Çok teşekkür ederim cansu hanım :pray:t2:

2 Likes

Bana serom seklinde yukleme yaptilar Yukseldi birden.

2 Likes

Şuan için öyle bir husus önermedi. Ben sabahları ilacımı içiyordum. Artık akşamları içicem . Galiba şu problem oldu günde 1 tane türk kahvesi tüketiyorum ve kahve sonrası ilacı içiyorum.

1 Like

Bende artık akşam alıcağım​:heart:

2 Likes

Kızlar doktorum kanımın düşük ve damardan kan takviyesi alıcamı söyledi aynı durumu yaşayan var mı

1 Like

Bol pekmez ye canım çok faydalı birşey kan yükseltir bide hurma ye günlük iki tane

Hurma yememeli, rahim agzinin kisalmasina, erken doğuma ve düşüğe sebep olur. @Ayşee

2 Likes

Yaşadığın şey çok normal, Hamilelikte kansızlık görünebiliyor.

Pekmez tüketmeye çalış, yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı et ama kan takviyesi almayı ihmal etme.

Benim de kan depolarım dolu olarak başladım, Zamanla 11.4 sonra 11.01 oldu. Şimdi mart ayı başında tekrar kan tahlili vericem ama şöyle ki ben 12 haftamdan beri düzenli kan ilacını içiyorum. 11.4 ten 11.01 e 2,5 ayda indi mesela kanım, doktorumda doz arttırmamıza gerek yok dedi en son.

Nisan başı doğumum allah nasip ederse.

Yaaa ben hurmanın öyle işlev yaptığınu bilmiyordum

Genelde öyle söylerler. Son haftalarda doğum kolay olsun diye yenilir falan derler. Örnekleri çok erken doğuma gidenleri biliyorum, dikkat etmekte fayda var. Onun yerine kuru üzüm, pekmez(çok olmaması kaydıyla çünkü şekerli.) Karadut pekmezini de tüketebilir.

1 Like

Geçmiş olsun, şimdi nasılsınız ?

Hurma son haftalarda yenilmeli. Oksitosin hormonunu tetiklediği için rahme uyarı verir