Hamilelikte Kansızlık

Kızlar doktorum kanımın düşük ve damardan kan takviyesi alıcamı söyledi aynı durumu yaşayan var mı

1 Beğeni

Bol pekmez ye canım çok faydalı birşey kan yükseltir bide hurma ye günlük iki tane

Hurma yememeli, rahim agzinin kisalmasina, erken doğuma ve düşüğe sebep olur. @Ayşee

2 Beğeni

Yaşadığın şey çok normal, Hamilelikte kansızlık görünebiliyor.

Pekmez tüketmeye çalış, yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı et ama kan takviyesi almayı ihmal etme.

Benim de kan depolarım dolu olarak başladım, Zamanla 11.4 sonra 11.01 oldu. Şimdi mart ayı başında tekrar kan tahlili vericem ama şöyle ki ben 12 haftamdan beri düzenli kan ilacını içiyorum. 11.4 ten 11.01 e 2,5 ayda indi mesela kanım, doktorumda doz arttırmamıza gerek yok dedi en son.

Nisan başı doğumum allah nasip ederse.

Yaaa ben hurmanın öyle işlev yaptığınu bilmiyordum

Genelde öyle söylerler. Son haftalarda doğum kolay olsun diye yenilir falan derler. Örnekleri çok erken doğuma gidenleri biliyorum, dikkat etmekte fayda var. Onun yerine kuru üzüm, pekmez(çok olmaması kaydıyla çünkü şekerli.) Karadut pekmezini de tüketebilir.

1 Beğeni

Geçmiş olsun, şimdi nasılsınız ?

Hurma son haftalarda yenilmeli. Oksitosin hormonunu tetiklediği için rahme uyarı verir

Ben ilaç kullanamadığım için 2 saate bir 1 kaşık kara üzüm pekmezine limon sıkıp tüketmeye çalışıyorum. Eğer kan değerleriniz çok düşükse bunu yapabilirsiniz.

1 Beğeni

@NURAN dediğim gibi işte yukselmeyınce değerlerim damardan serum şeklinde verildi bidahakı randevumumda tekrar bakılacak bakalım ınş yükselmştr