Merhaba, başımızın bitmeyen derdi. Kabızlığı önlemek için neler yapıyorsunuz? Kullandığınız bir ilaç var mı?
Bende bu sorunu yaşamıştım.Kabızlığı onelemek icin aslında ilaca ihtiyaç yok .gönül ister ki hamilelikde hər şeye ilaç çok kulanmayalım.cunki çocuk ilaça alışıyor doğduktan sonra azca hastalandiginda ilaç olmadan iyileşemiyor…onunicinde kabizligi onlemek icin
İlaç degilde., kabız etmeyen yemekler tercih etmeliyiz,
Mesela:sulu yemeklere ve bolca su içmeye Özen gosterelim çünki həm kabizligi önlüyor hemde normal doğum yapanların dogumumu kolaylaştırmaya yardımcı oluyor.tavsiyem budur
Haklısın. Ben de doğal yöntemlerle çözmek için çok çabalıyorum
Doktorum sadece ekşi meyveler yememi istedi. Eskiden kayısı incir yerdim ama onlar tatlı meyve olduğu için onları bıraktım. Sadece erik mamelatlı yoğurt da eskisi gibi etkili değil. İlk 3 ay ıkınmak bebek için çok tehlikeli. Kabız olup da ıkınmamak da çok zor.
Doktorumdan zor zamanlarda kullanabilmem için ilaç önerisinde bulunmasını istedim. Magnezi kalsine diye toz bir içecek verdi. Ama onun tadı da alçı suyu gibi. Bu ilacı kullanan hamileler nasıl tüketiyor diye merak ettim. Tadı içilecek gibi değil
Sən bebeğim erkek dedin bendede oyle diyorlar ama sen tatlı yiye biliyorsun…ama ben kola veya tatlı şeylər yediyimde.meyva və s.miydeme düşmüyor miydem bulaniyor.aksine ben ekşi seyler istiyorum.
Hepde soylerler ekşi erkek.tatlı kız diye.ama yalanmış.sendede erkek ama Tatlıda yiye biliyorsun
Burda ye tatlıyı doğur hakkıyı, ye ekşiyi doğur ayşeyi derler.
çok güzel bir deyim gercekten.
Burda ama ekşi erkek diyorlar .hepde oyle çıkar
Arkadaşlar,tahminen hamileliğin kaçıncı ayından itibaren gabızlık gibi sorunlar ortaya çıkıyor ? ben hiç yaşamadım ama doktor fitil yazmıştı kullanmıyorum çünki gerek yok.Eğer öyle şey olursa kullanırım diye düşündüm
Ben hiç yaşamadım. Yaşasam da doğal yollarla çözmeye çalışırım fitil kullanmak yerine. Kabızlık için hoşaf tarzı şeyler tüketirim eğer hiç bir şey çare etmezse fitil kullanırım
Ben yaşadım ,sık sık olmasada,yani oluyordu can sıkıcı durum .
11 haftamda 16 haftamda falan ,şükür ilaç sız gecti gitdi
ben hiç yaşamadım belki 7 8 aylarda yaşanılır diye düşündüm
Ben demir ilacı kullanmaya başladım başlayalı kabızlık sorunu çekiyorum arada, kuru kayısı yiyince geçiyor
10 seneden fazla cekiyorum allah kimseye yasatmasin.ne icmedigim ilac ne klysma kaldi.
Hamileyken yaşamadım ama değilken yaşıyordum. Genellikle yemeklere corbayla başlıyordum daha sıvı şeyler tuketiyordum işte biber yoğurtlu su yoğurt böyle akışkan katı şeyleri kesmiştim meyve suyu vs
Hamilelikte ilk uc haftalik donemde kabizlik yasaniyor mu ?
Son 3 aya kadar hep kabızlık yaşadım. Ikınmamaya çalışın. Bol bol yoğurt yiyin. Kayısı, gibi lifi yüksek meyveler yiyin
Valla artik ne dusunecegimi bilmiyorum ,adetim bes gun geciki 5. Gun geldi sadece iki gun surdu ve durdu hemen ondan sorna kasik agrilarim bel agrilarim mide bulantim bas agrim kabizlik hepsini yasamaya basladim ic gun once test yaptim negatif ti ama hala ayni belirtileri yasiyorum ne yapacagimi bilmiyorum varmi yokmu anlamadim
Ben idrarımdaki koyuluktan şüphelenmiştim zaten doktorum hemen test aldı enfeksiyon çıktı gebelikte nasıl oluyorsa idrar şeklinden hemen kendini belli ediyor
Yarın sabahtan sağlık ocağına gidip kan verecek misiniz
Bilmiyorum bi bakabilirmisiniz hastaneler ne zaman aciliyor
Yarın sağlık ocağı ve poliklinikler açık olur.