Çok geçmiş olsun canım rabbim şifa versin…
Bolca dinlen
Merhaba hanımlar 19 haftadayız ve influenza oldum yıllardır grip bile olmayan ben berbat şekilde yakalandım. Bütün kemiklerim eklem yerlerim ağrıyor sürekli ateş bulantı titreme halsizlik var öksürükten bahsedemiyorum bile bpğazlarımı hissediyorum artık
Doktor bol bol vitamin takviyesi dışında meyve yiyip bol su tüketmem birsey önermedi . Acaba ilaçsız ateş düşürmek ve daha hafif atlamak için önerileriniz varsa çok sevinirim 🫶🏻
@Svml merhaba Vücudunuzun enerjisini enfeksiyonla savaşmaya odaklamak için mümkün olduğunca dinlenin.Uyku, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve iyileşme sürecini hızlandırır.Ilık suyla duş almak veya ılık suya batırılmış bir bezle alın, boyun ve bileklerinize kompres yapmak ateşinizi düşürmeye yardımcı olabilir. Soğuk su veya buz kullanmayın, bu titremeye neden olabilir ve ateşinizi daha da artırabilir. Bal, boğazı yatıştırır ve öksürüğü hafifletir. Bir bardak ılık suya 1 çay kaşığı tuz ekleyip gargara yapabilirsiniz. Bu, boğaz ağrısını hafifletir ve enfeksiyonu azaltmaya yardımcı olur. Burun tıkanıklığını açmak için eczanelerden alabileceğiniz tuzlu su spreylerini kullanabilirsiniz. Odanızın nemli kalması, burun tıkanıklığını hafifletir ve nefes almayı kolaylaştırır. Eklem ağrıları için ağrıyan bölgelere ılık bir havlu veya sıcak su torbası uygulayabilirsiniz. Portakal, mandalina, kivi, limon gibi meyveler tüketin.Zencefil ve zerdeçal anti-inflamatuar özellikleriyle bağışıklığı destekler. Zencefil çayı veya zerdeçallı süt içebilirsiniz.Bal bağışıklığı güçlendirir ve boğazı yatıştırır.
Ya çok teşekkür ederim öneleriniz için Yapmaya çalışacağım elimden geldiğince
Bende öksürük için bişey diyebilirim. 1 kaşık tereyağı eritin , bal ekleyin , limon sıkıp yiyin. Sabah, akşam. O öksürüğünüzü azaltır. Kara turp alın içini oyun, oyduğğunuz turpun içine bal koyun. 1 gece beklesin sabah o balı yiyin. O turpa 3 kere falan bal koyup kullanabilirsiniz. Dut kurusunu kaynatıp için dicem ama o hamilelikte bişey yapar mı bilmiyorum . Onu araştırıp yapabilirsiniz. Birde bir kaşık balın üzerine tuz serpip yerseniz o da balgam söktürür . Öksürük için bildiklerim bunlar. Ama her birini yappmadan önce hamileyken yapsam sıkıntı olur mu diye araştırın bence olmaz ama yinede bi soruşturun
Çok teşekkürler Sizinkileride denemeye çalışacağım
Kızlar influenza oldum salı gününden beri dökülüyorum. Öksürüğüm çok halsizim. Dahiliye doktoru bebeğe bişey olmaz dedi ama korkuyorum. 6 hftalık hamileyim. Aynı durumu yaşayan var mı?
Evet hala öksürük devam ediyor bol c vitamini öneriliyor ben bolca portakal limon mandalina sıktım içtim pekmez limon kaynattım öksürüğümü biraz azalttı bal limon yaptım içtim ve bolca dinlendim
Korkmana gerek yok artık eski etkisi yok bildiğin grip virüsü gibi birşey. İçini rahaatlatacaksa bu koronayla yeni tanıştığımız zamanlar kuzenim hamileydi ve korona bulaştı. Ciğerlerine indi durumu kötüydü. Doktor anneyi kaybedebiliriz bile dedi. Ne bebeğe anneye hiçbir şey olmadı. Bebeğe o zamanki korona mikrobu bile bulaşmamıştı düşünün. İçiniz rahat olsun şimdi grip gibi bi mikrop düşünün
Arkadaşlar merhaba hamileliğinde domuz gribi geçiren anne adaylarımız oldu mu olduysa nasıl geçirdiniz 11 haftalık hamileyim eltimden domuz gribi bulaştı biraz zorlu geçiyor deneyimi olan anneler cevaplarınızı bekliyorum çok teşekkür ederim şimdiden