Sağlık ocagında ilk neler yapıldı? Neden hamile olunca hemen bilgi vermemi istediler?
kac haftalik oldugunu son regal gununu bi hastalıgın falan var mi onu soruyolar cnm
daha sonra aşı icin kilo olcumu tansiyon gibi şeyler icin cagiriyolar
Mutlaka ugramalısın vs gibisinden arayınca hemşire tedirgin oldum![]()
Zaten doktorumuz bakmıyormu onlara neden sağlık ocağıda istıyor ki?ilk hamileliğim bilemedim![]()
onlarında oraya kayıt yapması gerekiyor cocuk olduktan sonra aşı vs yapıyorlar ya sağlık bakanlığı istiyo
Gebelik takibini onların da yapması lazım ve sisteme girmeleri lazım canım. Bir hastalığın olduğunda müdahale edebilecekleri bilgileri edinmeleri lazım. Vurulman gereken tetanoz aşılarını yapmak için çağırıyorlar. Kilo takibini yapmak için çağırıyorlar. Ebeye ya da doktora soracağın sorularda önce ordaki kayıt dosyandaki bilgilere bakıyorlar ki doğru yönlendirme yapabilsinler. Rutin bir şey yani bir nevi
Korkulacak bir durum yok yani
tammdr tesekkurler
Elbette yok. Hatta bence de gereksiz ![]()
Evet ben de zamanında bunu çok araştırdım. Zaten hastaneye gidiyorum neden bir de sağlık ocağı demiştim Senden sorumlu ebe gebeliğini girmezse ücretinden kesinti oluyormuş
Şimdi anladım tammdr![]()
@NURAN @Cansu arkadasim ayrintili anlatmis ozet olarak… Doğumunuz boyunca takip ediyorlar rutin kontroleri yapiyorlar kan tahlili idrar tahlili vs yapiyorlar tetanoz asisi ve minik ultrason cihazı ile bebegin kalbini dinliyorlar ve doğumdan sonra bebegin asilari boyu kg vs seyleri takip ediyorlar canim