Hamilelikte hormonlarında dalgalanma tespit edilen var mi

Benim gebelik öncesinde de yilde birkaç kere ara kanamam yani lekelenmem olurdu, doktor hormonlarında dalgalanma olabilir demisti, şimdi de 8 gündür lekelenme devam ediyor, hormonlarda dalgalanma yaşayan, tedavi olan var.mi, düşüğe sebep olabilir mi

1 Beğeni

Benim lekelemem olmuştu ama düşük riskinden dolayı olmuştu.

Lekelenme sebebi olarak ne dediler , lekelenmeniz kaç gün sürmüştü ve tedaviye ne zaman basladiniz

1 Beğeni

Lekeleme sebebi olarak net bir cümle kurulmadi ama pıhtılaşma yatkınlığımdan dolayı olduğu düşünüldü.
Leke kahverengiydi 8. Haftada başladı 3 gün surdü ama etkisi 16. Haftada geçti (rahim etrafında kanama alanı vardı)
3+5de ilk randevuma gitmiştim. Elimde progestan ile gittim durumu anlattım o gün kan sulandırıcı başladı. Lekeleme olursa ne yapayım diye önceden sormustum. İlk bebeğumi kaybettiĝjm için bu sefwr tedbirli ilerlemek istedim.
8. Hafta leke görünce hemen doktorumun dediğini yaptım vajinadan progestan yaptım ve doktorumu aradım. Doktora gitmeden yatak istirahatine geçtim. Daha önceden bunun planinı yaptık. Tedbirli ilerlemenin faydası oldu.

Anladım, Allah’ım yardımcınız olsun.Yatak istitatinde tam olarak nelere dikkat ediyorsunuz, hiç kalkmamak mi yoksa ağır işler yapmamak bol bol dinlenmek gibi mi? Evi supurmuyorum ama toplamadan da olmuyor, illa ayakta kalıyoruz, karnım da çok sisiyor ve geriliyor ayakta da kalınca , bakalım doktota gidince ne der

1 Beğeni

Düşük riskimin olduğu zaman sadece tuvelete gitmek için kalktım onun dışında hep yattım.
Kış gününe denk gelmişti. Bir de tuvelete giderken sobaya odun kömür atıyordum. Bu da mecburiyetten.
Şimdi ama ilçeye doğalgaz geldi.
Yemeğimi, temizliğimi eşim yaptı.
Şimdi şükürler olsun 33.haftama girdim.
Doktorum düşük tehlikesini gördüğü için yatak istirahatinde kal dedi.
@afrikanın_gelini54 arkadaşımızın doktoru mesela normal demiş.
Ben de çevremdeki hamilelere bu soruyu sormuştum.
Yatmaktan kastınız ne demiştim.
Çok can sıkan bir süreç, ben şuan camlarıma bakıp bebeğinden daha mı önemli diyorum.
9 aydır camlarım silinmedi.
Yeter ki bebek iyi olsun diyorum kendimi tutuyorum.
Boşver evin dağınık kalsın, sen yat

1 Beğeni

Yatircam da eşim her şeyi yapamıyor ki, bakan birinin olması lazım, bir de çalışıyorum ben, doktorun uygun görüp rapor vermesi lazim sanirim

1 Beğeni

O zaman doktorunuz düşük riski görmemiş.
Düşük riski olduğunda direk çalışıyor musun diye soruyor.
Bence randevuya gittiğinizde düşük riskim var mı diye sormalısınız
Eşler evet alışık olmadığı için bazen biraz zorlanıyor.
Yaptığı her işte güzel sözler söylemek gerekiyor.
“Vaov bu kadar becerikli olduğunu bilmiyordum içinde ne hünerler varmış, neden şimdiye kadar göstermedin aşkısı”
İkinci aynı işi yaptıĝında bir eksiği varsa yine önce güzel sozler söyleyip. Sanki şurası da şöyle olsa nasıl olurdu sence?
Yaa olmamış mı gibi bir söz ya da buruşan dudak görürsen
Allah seni başımdan eksik etmesin sen olmasan ben bu halimle bunu da yapamazdım allah razı olsun diyerek motive etmelisin

Ben böyle yapıyorum.
Hem hevesi kırılmamış oluyor. Hem de beraber iş yapmamız gerektiğinde yardımcı olmak için daha gayretli oluyor
Bir düşünün deneyin isterseniz.

Bizim oyuncak alışverişinde gibi hevesi çoktan kırılmış ve motivasyonu bitmişse.
Eşin yanına gidip, aşkısı ben galiba sana kaba davrandım. Ben boyle yapınca sen ne hissettin
Kendini beceriksiz hissetmiş olsun
Kendini beceriksiz hissettirdiğim için özür dilerim. Bana bir şans daha verir misin kendimi bu konuda sana affettirmek istiyorum.
Hemen anında davranışımı düzeltemeyebilirim. Ama bu konu gayret göstermek istiyorum

Ben böyle yapıyorum belki size de faydası olur

Şu ana kadar sadece acilde.muayene oldum, istirahat etmelisin dediler.poliklinige salı günü gidicem, soylicem bakalım.Es tavsiyeleriniz için coook teşekkür ediyorum, biz daha çok didisiyoruz :grimacing:, denemeye calisicam, gerginliğini atabilirsem, teşekkür ederim,ilginiz ve tavsiyeleriniz için​:pray::smiling_face:

1 Beğeni

Benim düşük riskim yoktu ki ama her ihtimale karşı işte uzanma ,eğilme ,ağır taşıma, zıplama, kendini yorma sadece dinlen bebeğini büyütmeye bak demişti bende hamileliğin verdiği o yorgunluktan vs hiçbir şey yapmadım gelmiyordu ilk zamanlar çok ağrılarım oluyordu yeni yeni başladım yapmaya

1 Beğeni

Özür dilerim ben yanlış anlamışım.
Sanki lekeleme oldu ama doktor önemli değil dedi diye hatırladım
:smiling_face:

Lekeler oldu zaten de hani 1-2 damla şeklinde açık pembe 1 gün bile sürmedi bir kez oldu doktora söylediğimde normal demişti doğru hatirlamissin

1 Beğeni