Hamilelikte hasimato

Arkadaşlar merhaba 21 haftalık hamileyim , tiroit ilacı kullanırken hamile kaldım ve devam ediyorum, kullandığım ilac bebeklerin doku ve organ eksikliğine sebep olabiliyormuş. Ben çoklu taramaya girince öğrendim. 1 senedir endokrinoloji uzmanım ve kadın dogum uzmanım beni bu konuda bilgilendirmdi. Bende yeni ogrendim. Çok şükür şimdilik bir problem olmadı organları tam, lütfen bunu tiroit hastası anne olacaklara veya isteyenlere yayın… şimdi içimde bir ateş acaba doku eksikliği varmı diye düşünüyorum. Ayrıca tiroit değerlerim çok dengesiz olduğu için hamileliğimde ameliyat olmam gerekiyor. Yani şu sıralar büyük bir sıkıntıdayim. İnşallah bebeğime zarar gelmeden doğumum gerçekleşir

2 Beğeni

@Hulyalarda Aramıza hoşgeldiniz :cherry_blossom:

Çok geçmiş olsun, umarım sağlıkla doğar bebeğiniz :pray:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim inşallah tek istediğim bu, tüm bebeklerimiz sağlıkla yaşasın

1 Beğeni

Merhaba @Hulyalarda hoşgeldiniz :bouquet: kullandığınız ilacın adı neydi. Çok zor bir sureç olmuş. Ben sanki benim başıma gelmiş gibi doktora kızdım. Bence şikayet etmelisiniz

3 Beğeni

Öyle bir şey olsa bana da söylerlerdi emin ol 2 yıldır gidiyorum böyle bir şeyi sizden duydum birde ben sürekli detaylı olarak isleniyorum riskli gebeyim diye böyle bir şey olsa perinatoloji doktoru endokrinoloji kullanmam konusunda sürekli kontrol etmezler bence yanlış bilgi verilmis

2 Beğeni

Bence başka doktora git böyle bir şey olamaz ilaç icmezsen asıl zararı o zamn verirsin ben haftaya gidicem ve sizin için doktoruma bunu sorucam

2 Beğeni

Tiroit hastaları zaten 9 ay boyunca ilaç kullanıyor. Bu hep böyleydi. Kullanmayı durdurursanız kötüleşmeniz çocuğa da zararlı olacaktır. Malesef bazi hastalıklar böyle.

2 Beğeni

Birkaç yıldır hipotroididen kaynaklı ilaç kullanıyorum. Düzenli, aynı saatte, aç karnına, ilaçtan sonra bir saat daha aç kalarak… Bu kadar istikrarlı kullanmak için gayret göstermem gereken ilaç, hamileliğimden sonra beni ters köşe yaparsa çok yıkılırım sanırım. Ben hiç ama hiç duymadım aksine doktorumun “alıyorsun değil mi asla bırakma, saatinde dozunda al ilacını” telkinleri ilaca dikkat etmezsem sorun yaşarım şeklinde beni düşündürüyor. Bilgisi olan var mı? Birisi aydınlatabilir mi lütfen :cherry_blossom:

3 Beğeni

İlacı doktorunun dediği gibi düzenli kullanmaya devam edersen. Bir sorunla karşılaşmasın korkma. Hamile arkadaşım da tiroit ilacı kullandi bebek doğdu sağlıklı @Ftmsyh

3 Beğeni

Teşekkür ederim @Cansu ben de ilaç düzenli oldukça değerler kontrol edildikçe sorun olmayacağını duymuştum hiç bu şekilde aksi bir durum duymadığım için tedirgin oldum bir an :face_with_hand_over_mouth:

3 Beğeni

Teşekkür ederim :heart: ilacın adı (thyromazol) bu ilaç normalde ilk 20 hafta verilmemesi gereken bir ilacmis, doktorun savunması benim bağırsak emilimimde sıkıntı olduğu içinmiş ( crhon hastasıyım, ama şuan atak gecirmiyorum) ama çokta iyi takip etmediğini anladım. Ayrıca kadın doğum uzmanimda çoklu taramadan sonra itiraf gibi bir durum sergiledi.‘’ Bende bir arkadaşım( yüksek riskli gebe doktoru oluyor diğer doktor) doğuma kadar beraber sizinle ilgileneceğiz ‘’ dedi. Güler misin ağlar mısın. Çünkü benim doktorumda adı duyulmuş bir doktor olduğu için gitmek istemiştim. Neyse baya gergin zamanlardan geçiyorum. Umarım hiç bir anne böyle durumlara düşmez

2 Beğeni

Bende hasimatoyla beraber hipertiroit beraber gozleniyormus, gittiğim doktor eşimin annesininde doktoru, aşırı bir güven duygusu var. Bende yeni ogrendim inanın sanıyorum ki çok iyi takip edilip bilgilendiriliyorum. Şimdi başka bir doktora başlıyorum salı günü randevum var. Bakalım neler olacak

2 Beğeni

Benim hipertiroit var. Birde agresif bir seyirde günde 3 doz yutuyorum saatinde , inanın herşeye dikkat ediyorum. İlk defa duydum bende. Düşmemesi için bebeğimin kullandığım ilacın böyle bir yan etkisi olduğunu bilmiyordum. Çok alternatifte yokmuş. 2 ya da 3 tür ilaç varmış. Diğer iki ilaçta uzun süre kullanımda karaciğer iflasına sebep olabiliyormuş. Sizi telaslandirmak kesinlikle istemem ama tüm gerçeği ile bilmek hakkımız , önceden bilsem nasıl davranırdim şuan kestiremiyorum tedirginim, psikolojim gitti

1 Beğeni

Banada haber verir misiniz

2 Beğeni

Tabiki yazcam buradan son durumla ilgili

1 Beğeni

Ne yaptınız ne zamandi kontrol

1 Beğeni

İyi bir endokrinoloji doktoruna görünseniz içiniz daha rahat eder. Sonuçta kadın doğum doktorları ve perinatologlar tiroid ve haşimato konusunda endokrinoloji doktorundan bilgili değil. Çok geçmiş olsun.

2 Beğeni

Merhaba bugün kan sonuçlarım çıktı tiroitlerden ultrasonumda cuma günü, ameliyat olup olmayacağıma cuma günü karar verilecek. Doktor ilacımı değiştirdi dozuda günde 3 adet oldu. T4 ve t3 değerlerim biraz daha iyi değere çekilirse ameliyat olmadan 2 ay daha idare etme şansımin büyük olacağını söyledi doktor. ( Bu arada ben hipertiroidi tedavisi görüyorum) hipotiroitte bu kadar sıkıntı olmaz dedi doktor, agresif tiroit diyorlarmış bu duruma. Ayrıca doktor içimi rahatlattı, bu bebeğin 5 ay boyunca durmuş ve ayrıntılı ultrasonda da bir sıkıntı gozukmesiyse bundan sonra da olmaz dedi. Evet riskler kesinlikle var ama bu durum çok normal gebelikte bile sonradan çıkabilen olaylar dedi.

2 Beğeni

Ben biliyordum ilaç içildiği taktirde bı sorun olmaz bu doktora devam edin bende hipertiroid hastasıyım 300 Gr ama yakın iciyorum

2 Beğeni

Kesinlikle doktorun üslubu ve bilgilendirmesi beni rahatlattı. Perşembe günu biri beni yıkıma uğrattı. bugün beni başka doktor bulutlara taşıdı. O kadar hafifledim ki, şükürler olsun empati duygusu olan birine denk geldim

2 Beğeni