Hamilelikte hangi kahveleri tüketiyorsunuz 🫕

Hanımlar hamilelikte hangi kahve türlerini tüketen biliyorsunuz

1 Beğeni

Kahve türünde bir kısıtlama yok ama kefein miktarının günlük 200 mcg geçilmemesi tavsiye ediliyor. Buda bir fincan kahveye denk geliyor ortalama

3 Beğeni

Hamilelik sırasında siyah çay tüketimi konusunda genel bir kural yoktur, ancak çoğu sağlık uzmanı, hamilelerin günde 200 miligramdan fazla kafein almamalarını önerir. Siyah çayın kafein içeriği markaya ve demleme süresine göre değişiklik gösterse de, genellikle bir fincan (yaklaşık 240 ml) siyah çay yaklaşık 40-70 miligram kafein içerir. Bu, hamilelerin günde 2-3 fincan siyah çay içebilecekleri anlamına gelir. Ancak, herhangi bir sağlık durumunuz varsa veya hamilelikle ilgili özel bir durumunuz varsa, doktorunuza danışmanız en iyisidir.

Ben genelde sütlü kahveleri tükettim

1 Beğeni

Hiç kahve tüketmiyorum ben

Ben hiç kahve içmedim.:face_with_peeking_eye:

Ben 2 3 bardak çay 1 tane türk kahvesi içiyorum nescafe vs içmiyorum içerisinde katkılı şeyler çok fazla o yüzden içmedim hiç

Ben bu gün 9. Haftama girdim normalde çok kahve severim özellikle 3. Ü bir arada falan ama bırakmıştım bu süreçte, bu gün sade nescafe tükettim onu da araştırarak aldım çok iyi geldi bana uzun zamandır şunu yemeyim bunu içmeyim diye kendimi çok kasıyordum ve iş yerinde de bu sebeple canım çok sıkılıyordu bu gün uzun zaman sonra kendime geldiğimi hissettim sadece bir bardak kahve sayesinde :innocent: arada bir sevdiğimiz şeyleri içebilir veya yiyebiliriz bence ama tabi Arada bir :smiling_face_with_three_hearts:

Ben kahve sever biri olarak hamile kaldığımdan beri çok tiksindim kahveden ve kokusundan :cry::cry: ama içseydim ya türk kahvesi içerdim ya da cappuccino. Normalde günlük rutinimdi

1 Beğeni

Ben günde bi bardak turk kahvesi bir bardak da çay içiyorum

Ben yan komşumla eşimle veya oğlumla sade türk kahvesi içiyorum

Ooooh Turk Kahvesi GIF by TRT

Bi tek ben boyleyim saniyordum gunde en az 3 fincan kahve icerken simdi tiksiniyorum

Ben koyu kahve ya da mırra içen biriyim ama ağır kahveler oldukları için bunları içmedim gebeliğimde, normal Türk kahvesi içtim

Valla eşim bazen yanımda içiyor cam pencere açıyorum koku gitsin diye :sweat_smile:

1 Beğeni

Ben de cok severdim kahveyi, her gun 2 fincanim vardi ozellikle spor oncesi mutlaka espresso, americano yapar icerdim. Hamileligimi öğrendikten sonra decaf kahvelerden aldim bir sure ictim ama asla ayni keyfi vermedi ve netice olarak kahveden bi tik tiksinmeye basladim. Umarim normal kahveye donunce devam etmez. :smiley:

1 Beğeni

Off ayni durumdayimmm cok özledim kahveyi

Damla sakizi ve latte seviyorum

1 Beğeni