Hamilelikte geniz akintisi

Arkadaslar merhaba :two_hearts: 11.haftama geldim fakat asiri mide bulantilarim var son bir haftadir da geniz akintim basladi geniz akintisi da kendi basina ayrica mide bulantisi yapiyor. Araniz da benim gibi yasayan oldu mu ve geniz akintisi icin bir tedavi oneriniz var mi

1 Beğeni

Ayy hic sormayin bende yaşadim suan 14+4 düm hamile oldugumu duydugum an sigarayi biraktim o gun bu gundur ne geniz akintim bitti ne afdersiniz balgam hele sabahlari kusmadan rahatlamiyorum malesef​:frowning:

@Serap1 doktora gittin mi peki. Ben gitmedim ama kbb doktoruna gidecegim galiba.

Merhaba :heart:

Gebelikte geniz akıntısı, hormonal değişiklikler ve genişleyen damarlar nedeniyle artabilir. Ancak, bu durumu hafifletmek için şu adımları düşünebilirsiniz:

1. Nemlendirici Kullanımı: Odanızdaki nem seviyesini artırmak için bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Bu, geniz akıntısının neden olduğu kuruluk hissini hafifletebilir.

2. Tuzlu Su İle Gargara: Ilık tuzlu su ile gargara yapmak, boğazınızı rahatlatmaya ve geniz akıntısını azaltmaya yardımcı olabilir.

3. Bol Sıvı Tüketimi: Yeterli miktarda su içmek, vücudunuzu nemli tutar ve geniz akıntısını hafifletebilir.

4. Nazal Spray Kullanımı: Doktorunuzun onayıyla nazal spreyler kullanabilirsiniz. Ancak, bu tür ürünleri hamilelikte kullanmadan önce bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir.

5. Rahatlatıcı Sıcak Duş: Rahatlatıcı bir sıcak duş almak, burun ve boğaz bölgesini açabilir, bu da geniz akıntısını azaltabilir.

Eğer geniz akıntısı şiddetli veya rahatsız edici bir şekilde devam ediyorsa, bir sağlık profesyoneli ile konuşmanız önemlidir.

Yok hayir gitmedim

@NURAN cok tesekkur ederim arkadasim :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Rica ederim :blush: