Hamilelikte cınsel hayat

Arkadaşlar merhaba bugün kontrolüm vardı gayet güzel herşey 11. Haftadayız herşey olması gerektiği gibi fakat doktorum hala daha cinsellği yasaklıyor düşüj tehlikesi olmadığı halde 13. Haftaya kadar bem müsade etmiyorum diyor sizlerde de böyle bir durum oldu mu

1 Beğeni

İlk 3 ay düşük riski ola bilir diye doktorlar cinsel ilişkiyi yasaklaya biliyor canım. Doktorun öyle dediyse bence doktorunuza kulak asmalısınız​:blush:

1 Beğeni

Benim ilk hamileliğimde doktorum aksine cinsel ilişkinin bizim için daha faydalı olacağını söylemişti

Kaçıncı ayında söylemişti?

3 ayı geçmişti söylediğinde ama ben merak edip sordum ilişki zarar werir mi diye doktorumda hayır aksine daha iyi olacağını söyledi hatta eğer doğumun normal olacaksa özellikle son aylarda doğumu bile kolaylaştıracağını söylemişti canm :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Evet doğuma yakın öneriyorlar normal doğuma yardımcı oluyor :grin:

1 Beğeni

Canım benim ilk gebeliğimde muayene olduğum doktor bana demişti ki düşük tehlikesi olsun olmasın gebeliğin ilk üç ayı ilişki istemiyorum diyordu hem enfeksiyon hastalıklarına karşı hem bebek için sonrasında normal hayatınıza devam edin demişti bilginize

3 Beğeni

Bendede tam tersi hiç birşey yasak koymadı 7. Haftamdan itibaren eş yasak değil dedi hatta diğer hiç bir şeyi yasaklamadı

Bende böyle yasak koyunca tedirgin oluyorum acaba bişeu mi var söylemiyormu diye demekki her doltorun görüşü farklı oluyor

1 Beğeni

Doktorunuzun dediklerini önemseyin dikkat edin vardır bir bildiği :blush:

1 Beğeni

Normal de Dr YouTube videoları vardı bulamadım bozulan telefonumda kaydetmistim onu bulup atacaktım şimdi Türkiye’de görev yapmıyor Moldovya da tüp Bebek seminerleri düzenliyor yurtdisinda görev yapıyor ama bu çok karışık bı telefon bulsam atarım mesela şimdi kontrol olduğum Dr hiç yasak koymadı ama sık ilişki olmasın demişti sadece

Banada yasaklamamıştı geri zekalı doktorum ama ben tedbir amaçlı haftada 1 kez ilişki yasıyordum sık sık yapmıyordum yani

2 Beğeni

Bu uygulamanın bilgilendirme bölümünü devamlı okuyorum. Hamilelikte cinsel ilişkinin stresi azaltacağını ve anne adayını duygusal yönde rahatlatacağı yazıyordu. Doktorum da bu konu hakkında bana yasak koymadı. Ama doktorunuzun bir bildiği vardır. Siz yine de doktorunuzun söylediklerini dikkate alın.

2 Beğeni

Bana develetteki herşey normal oldugu halde biz 3 aya kadar yasaklıyoruz dedi özeldeki doktorum hiç bir şey demedi kanama vs olmayınca haftada bir oldu . 10 haftalık oldu bugün özeldeki doktorum ilişkide bi kısıtlama yok dedi. Kendi kendine bilgi amaçlı yazayım bende

Özele gidiyordum 14. Haftamda sormuştum iliskiye girebilirsin fakat ağrı veriyorsa devam etme ya da kanama olursa birak ve kesin gel . Daha önceden de ben girmedim tedbir amacli zaten halsizlikten bulantidan falan canim istemiyordu

1 Beğeni

Dokrorunuza hitap şekliniz hiç hoş değil,ayrıca her doktorun kendine göre önerileri var. Siz zaten tedbirinizi almışsınız.

Benimde yasaklamamıştı ama bizde ilk 3 ay beklemiştik sormayinca doktorlar bişey söylemiyor zaten

Evet öyle,bende sormuştum bana : hâ sık sık yapmamakta iyi yapıyorsun demişti @Fatma26

1 Beğeni

Benim düşük riskim vardı :hugs:

Doktorunuz riske atmayı sevmiyor demek ki. Doktorunuzu dinleyin :blush: