Kızlar merhaba, benim kendi terime karşı alerjim var çok tuhaf bir şekilde çok terlediğimde anında yüzüm ve boynum kabarıp kaşınmaya başlıyorum. Muhtemelen cildim çok hassas, ondan dolayı oluyor.
O yüzden özellikle yazın cilt makyajı yapmamaya, krem sürmemeye dikkat ederdim.
Ancak şimdi hamilelikten dolayı cilt lekelerinden korunmak için güneş kremi sürüyorum, güneş kremi sürdükçe de terliyorum, terledikçe de alerji oluyorum. Çok tuhaf bir döngü içerisindeyim.
Hamilelik öncesinde cildim çok alerji yaptığında kortizonlu bir alerji kremi kullanıyordum akşamları, şimdi bebekten dolayı kullanmak istemiyorum. Doktoruma sorduğumda kullanabilirsin, sıkıntı olmaz dedi ancak kortizonlu olması biraz beni tedirgin ediyor.
O yüzden biraz daha doğal yollar arıyorum alerjim için, cilt alerjisi için sizin önerebileceğiniz şeyler var mı acaba? Bu bir ürün olmak zorunda da değil, size iyi gelen, cildinizi rahatlatan her türlü taktiğe açığım
Çok tatlı bir keder
Ben sıcaktan daraldıkça elimi yüzümu ensemi yıkıyorum. Kurulamıyorum. Bir dk sonra harika bir ferahlık veriyor
Zaten öğlen sıcağında dışarıya çıkmıyorum.
Zararlı guneş ışınları bitince çıkıyorum. Böylece güneş kremi sürmeye gerek kalmıyor.
Hiç terlemediğim kadar çok terliyorum ben ve bu yüzden sık sık duş alıyorum. Vücut terli kaldıkça cilt mantarına neden olabilir ki keza bende oldu sık sık duş alsam da. Doktorum gebelikte de kullanılabilecek bir cilt şampuanı önerdi. Adı Ketoral. 2 haftada bir tüm cilde şampuan gibi uyguluyorsun, birkaç dk bekletip yıkıyorsun. Çok da güzel kokuyor. Medikal ve tamamen zararsız bir şampuan zaten. Ben onu uyguladığımdan beri çok şükür bir daha yakalanmadım mantara. Ha zararsız ve sadece dikkatlice bakınca görülen bir mantardı ve yoğun değildi ama ben huzursuz olmuştum. Sana da bu ürünü önerebilirim arkadaşım. Doktoruna da danışırsın zaten
Ya normalde ben de öyle yapardım, hatta çok komik ama renkli buz küpleri olur ya onlardan iki tanesini alır öyle dışarı çıkardım cildimi rahatlatsın diye sürekli buz koyardım
Bu hafta ben de hiç çıkmadım aşırı sıcaklardan dolayı ama dışarı çıkmam gereken durumlar oluyor normalde. Bir de zaten Antep’e dönünce mecbur okula gidip geleceğim güneşin çatında
tuzdan uzak durmaya çalış o da fazla terletiyor cildi,karpuz tüket bolca hem mevsjmi.Bedenimizi temizliyor karpuz çok faydalı hamilelkkte de.Yüzünü soğuk suyla yıka her gün yatmadan evvel de