Hamilelikte çay kahve tüketimi

Arkadaşlar doktorum bana en fazla 3 bardak açık çay 2 fincan Türk kahvesi veya 1 paket nescafe içebilirsin dedi ama ben kahve hiç içmedim hamileliğimi öğrendiğimden beri acaba(hamilelikten önce mutlaka filtre kahve içen bi kahvekolik olarak baya zorladı beni) ama bilemedim 2 si bi arada vs sevmiyorum filtre kahve de, ağır oluyo granül kahve normal zamanda bile önerilmiyo sağlık açısından sizler bu konuda nasıl bir yol izlediniz

3 Beğeni

Ben çay çok tüketen biri değilim zaten. Sadece sabah kahvaltıda bir bardak içerim, o kadra. Kahve de çok tüketen biriydim, bir de biz mırra içeriz kahve olarak. Hamile olduğumdan beri mırra içmiyorum çünkü fazla kaynatılarak yapıldığı için bebeğe zarar verir diye düşündüm. Çok kahve canım çekerse de bir fincan Türk kahvesi içiyorum. Günde iki fincan (küçük) içmekte zarar yok canım

3 Beğeni

Türk kahvesini tarçın ile tatlandırarak içerdim ben önceden ama çok aramazdm açıkcası ben daha çok filtrecyidm doktorun dediğini eksik yazmışım tekrar düzelttim sorumu nescafe çok saçma değil mi :see_no_evil:1 paket içebilirsin dedi ben çok çay ve kahve seven bi insandım çayı aramıyorum da kahvesizlik beni zorluyor hele soğuk kahve​:see_no_evil:bu sıcaklarda nasıl iyi gidiyordu smothie makinesinde yapıyordum​:rofl:

2 Beğeni

Bence günlük bir bardak içmende bir sorun olmaz diye düşünüyorum :blush:

1 Beğeni

Ben çayı çok severdim ama ilk zamanlarda akşamları sürekli uyuduğumdan çay hiç içmedim gibi diyebilirim. Kahveyide çok sevmiyorum bazen arkadaşlara ayak uydurmak için bir fincan içiyorum ama çok değil. Çayada bu aralar bazen akşamları içiyorum ama her akşam değil. Dün sağlık ocağındaki ebe kanın alt sınırda çay kahve tüketimini azalt dedi ama benim zaten az ki :smiling_face:

2 Beğeni

Nescafe biraz tuhaf olmuş o listede​:sweat_smile: Türk kahvesi ve filtre kahve tüketilebiliyor eğer sıkıntılı bir durum yoksa, sadece çok abartmamakta fayda var.
Ben de deli gibi filtre kahve içen biriydim, hatta bebişin olduğunu bilmeden sabahtan akşama kadar kahve içerek proje hazırlıyordum​:sweat_smile: hamile olduğumu öğrenince günde bir tane içeyim diye azaltmaya başladım, sonra biirr tiksindim çok tuhaf bir şekilde :joy: Kahve kokusuna aşık biri olarak kahve kokusu almaya tahammül edemiyordum, şimdi de cesaret edip içmek istemiyorum, bir başlarsam kendimi frenlemem zor olur diye​:joy:

3 Beğeni

Bence de masum görünen 2 si bi arada bile içindekiler listesi fena kabarık hiç sağlıklı gelmiyor bana açıkcası içmedik mi zamanında çok içtik hele üni okurken vize final zamanı tek dostumuzdu ama o zaman bilmiyorduk bu kadar zararlı olduğunu tchibo filtre kahveye bayılıyorum ama ağır diye bebeklerim de daha çok küçük kıyamıyor insan birde yeni olunca sanki her şey zararlıymış gibi geliyo inşallah bu takıntı zmnla geçer her yiyeceğimi yemeden önce Google bakmadan yoruldum :rofl::rofl:

2 Beğeni

Çayı çok seviyorum ama açık çay bana çay içiyo hissiyatı vermyo abdest suyu gibi :rofl:eşim evdeyse kahvaltıda demliyorum bi bardak zorla içiyorum yoksa kahvaltıda süt meyve suyu ile geçiştiriyorum aslında yeşil çayı çok severim bi kısım yeşil çay hamilelikte kullanılabilir derken bi kısım da zararlı diyo o yüzden onu da içmiyorum

2 Beğeni

Ay tabi canım, lisede üniversitede az içmedik nescafe :joy: hala arada içerim muhtaç kalınca(hamilelik öncesinde tabi) :joy: ama sürekli tükettiğim kahveler arasında yok artık, gerçi ben alengirli şeyler de sevmem düz filtre kahveciyim, dümdüz insanım​:joy:
Ortadan kaybolmaması gerek bir kahvenin, o yüzden çözünebilir kahve tüketmemeye çalışıyorum çoğunlukla

1 Beğeni

Bende classıc içerim hiç öyle fındıklıymış damla sakızlıymış içmem meraktan aldım yalan yok kolojenli kahveydi hiç kahve tadı yoktu ot gibiydi daha da bildiğimden şaşmadım :rofl::rofl:fındıklı kahve içeceğime kahveyle fındık yerim kafasındayım :rofl::rofl::rofl:

2 Beğeni

@Hasen Aynı konu bugün açıldı :face_with_hand_over_mouth: İsterseniz siz de yorumları okuyup fikir alabilirsiniz ya da fikrinizi söyleyebilirsiniz :blush:

1 Beğeni

Merhaba kızlar yine bir soruyla geldim :see_no_evil: çay ve kahve tüketimini ne kadar yapıyorsunuz doktorlarınız kısıtladı mı ? Benimki minimum seviyede tut dedi ona kalsa hiç içmemem gerekiyor. Ben de baya azalttım ama arada kaçamaklar oluyor.

Benimde kanım alt sınırda olduğundan dün ebe çay vekahveyi azalt dedi ama zaten çok içmiyorum.

2 Beğeni

Ben bugün ilk defa bi küçük fincan kahve içtim son yudumunu geri çıkardım tiksindim şekerli denerim bi kere de onu da içemezsem zorlamam

2 Beğeni

Ben de normalde orta şekerli her gün bir tane içerdim hamilelikte canım istemedi midem de genel de ağrıyor diye içmiyorum ama soğuk kahve falan canım çekiyor sıcaklarda :see_no_evil:

1 Beğeni

Çay hiç tüketmiyorum. Kahve de günde 1 fincan kafeinsiz türk kahvesi.

2 Beğeni

Ay görmemiştim teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

Yüksek lisans tezimi yazmaya başlayacağım kahvesiz nasıl olacak bakalım​:smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

Yeşil elma tüketin, o da uykuyu açıyor​:joy: kahveye ara verince o kafeinin alışkanlıklarından arınıyoruz aslında

2 Beğeni

Evet içtikçe içesim geliyormuş aslında​:smile:

1 Beğeni