Hamilelikte brokoli yenir mi?

@Zühre hanımda bi brokoli salatası tarifi var ıııımmhh çok güzel :dancer:

2 Beğeni

Tarif nerden bulabiliriz :see_no_evil::heart_eyes:

1 Beğeni

Ohh afiyet bal sifa olsun :drooling_face::heart_eyes:

1 Beğeni

Sade olsun derseniz bunu deneyin derim.

:broccoli::broccoli:İlk önce limon, bol rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırın. Ben kavanoz tercih ediyorum iyice iç içe geçiyor. Sonra brokolileri küçük parçalara ayırıp buharda haşlayın. Sapları atmayın her yerini kullanın. Ortadaki kök kısmının kenarlarını soyup kılçıklı yerlerini temizleyip o kısmı da ekleyin. İstediğimiz kıvamda haşlanan brokolileri yayvan bir kaba alın ve hazırladığımız sosu üzerine dökün. Afiyet olsun​:drooling_face: kızarmış ekmeği sosa banmayı ihmal etmeyin :sunglasses:

Biraz renkli istiyorum derseniz de bu tarif işinize yarar.

:broccoli::broccoli:İlk önce limon, bol rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırın. Brokolileri aynı şekilde parçalara ayırıp buharda haşlayın. 3 4 tane kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın. Eğer minik turşuysa halka halka doğuyorum ben. Közlenmiş kırmızı biberi de küçük küçük doğrayın. Biber miktarı arzu ettiğiniz gibi. Çok isterseniz daha çok, az isterseniz daha az kullanabilirsiniz. Bir tutam dereotu ve bir tutam maydanozunda ince ince kıyın. Brokolilerin sap kısımlarını da küçük küçük doğrayın.

Ardından derin bir kaba brokolileri, kırmızı biberi, maydanozu, dereotunu, 1 çay bardağı kadar haşlanmış mısırı, 1 çay bardağı kadar narı ve istediğiniz miktarda iri doğranmış cevizi ekleyin. Başta hazırladığınız sosu dökün güzelce karıştırın. Afiyet olsun :smiling_face_with_three_hearts: bu başlı başına bir öğün zaten.

Brokolilerin sararmaması için haşladıktan sonra buzlu suya atıp şoklayabilirsiniz. O zaman yeşil kalacaklardır.

Deneyen herkese afiyet olsun​:broccoli:

5 Beğeni

Ow maşallah uzunca yazmissiniz zahmet verdik. Cok cok guzel bir tarif teşekkürler :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::smiling_face_with_three_hearts::heart_eyes:

3 Beğeni

Ayy elinize sağlık bende bazen böyle yaparım nar ekşisi de çok yakışıyor ekstra onuda ekliyorum oh oh olsada yesek​:heart_eyes::heart_eyes:

3 Beğeni

Ben akşam yapacağım​:face_with_hand_over_mouth: o kadar yazınca canım çekti :sweat_smile::sweat_smile:

3 Beğeni

Ay hakkınızı helal edin :see_no_evil: simdiden afiyet olsun sifa olsun :heart_eyes:

2 Beğeni

Helal olsun ne demek :broccoli::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Kış türlüsü yapabilirsiniz karnabahar, havuç, brokoli ve arpacık soğanı kekik,tuz, çok az salça, karabiber ve yağla soslayın fırında pişirin üzerine de sarımsaklı yoğurt sosu hazırlayın çok güzel olur.

Sadece brokoliyi buharda yumuşayana kadar haşlayıp yine üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilirsiniz. Brokolinin içeriğinde çok sayıda antioksidan, vitamin, kalsiyum ve protein olduğu için gebelikte anne ve bebeğin bağışıklığını kuvvetli tutar.Aynı zamanda lif zengini olan brokoli hamile kadınların kâbusu olan kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

2 Beğeni

Tarifiniz icin cok teşekkürler :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: