Hamilelikte Bıldırcın Yumurtası

Kızlar daha önce bıldırcın yumurtası tükettiniz mi ?

Faydası çok deniliyor ya hep. Gebelikte tüketilebilen bir yumurta mı ?

Tüketen var mı aramızda ?

Dün eşim kızım için almıştı yine. Rüya’ya biz bıldırcın yumurtası yediriyoruz genelde. Benim de aklıma takıldı bu sabah. Acaba hamileler de tüketebilir mi falan diye. Cevaplarınızı bekliyorum :heart:

1 Beğeni

Hiç denemedim,faydalı olduğunu çok duydum.Hatta konuşmayan çocuklara ciğ halde içirilirse o yumurta,zaman zaman konuşmaya başladığınıda söyüyorlar.

1 Beğeni

Eşim de kızıma çiğ içirmek istedi de ben izin vermedim. İçime sinmedi ne bileyim, ben görüntüsünden de pek hoşlanmıyorum :grin: Bir de çocuğa çiğ içirmek ne bileyim. Aslında çiğ içirmek daha faydalıymış dediğin gibi ama benim içime sinmedi yaa. Eşim çocukken çok içmiş çiğ şekilde, benim midem almaz yaa :joy:

Valla bana küçükken çok yedirdiler faydalı gelişimi sağlıyor filan diye ama biraz bünyeyle alakalı gibi bence gelişim için o ladar yememe rağmen 23 yaşlarında hala 36 kiloydum. 28 de evlendim zar zor 40 olmuştum evlenmeden öncesinde.

1 Beğeni

yumurtanın kendisini bile çiğ içenler var fark etmez bildirçin tavuk çok faydalı hamilelikte,yumurtayı sevmeyen biri olarak yumurtayı övüyorum​:rofl::rofl:

1 Beğeni

Ben de hayatımda hiç tüketmedim. Nasıl tüketiliyor. Guzel tarifler var mı :smiley:

1 Beğeni

@Cansu Haşlayarak yediriyorum ben kızıma valla. Kabuğu da sert bir yumurta. Bana biraz daha sassı geldi kokusu. Belki de bu yumurtaya karşı önyargılı olduğum için öyle gelmiştir :roll_eyes: Zaten her gün yedirmemek ve yememek gerekiyor. Bir gün arayla yedirmek gerekiyor. Vitaminler yönünden bayağı zengin normal yumurtaya göre. Alerji oranı da yüksek olduğu için çocuklara 3-4 yaşından önce verilmemeli zaten :blush: Tariflerine hiç bakmadım valla :joy:

Ben de çok önyargılıyım

1 Beğeni