Hamilelikte bel ve diz agrisi

Merhaba arkadaşlar :rose: benim belimde ve dizlerimde aşırı derecede kireçlenme var. Hatta belde neredeyse l4 l5 kemiklerinde building diyor yani fıtıklaşmış kireçlenme vakası. Gebeliğimi öğrendiğimden beri ağrı kesici kullanmıyorum. Doktor sadece jeli mi sürmeme izin verdi onu da şimdilik sürmüyorum. Ama korkmuyor da değilim 9 ay nasıl bu acılarla baş edeceğim benzer durum yaşayanınız var mı. Fizik doktorumun söylediği sıcak uygulama yapacaksın dedi herhangi bir tutulma şişmede. Gerçekten iyi de geliyor. Ama ileriki aylarda nasıl yaparım bilemiyorum bana dua edin. Neler önerebilirsiniz bana bu konuda. Fikrinize ihtiyacım var teşekkür ediyorum hepinize sağlıklı huzurlu gebelikler diliyorum

Merhaba, oncelikle cok gecmis olsun ve gebeliginiz hayırlı olsun saglıcakla kavustursun Rabbim. Ben 20 yaşında bel fıtığından ameliyat oldum. İleri derecede fıtıgım vardı. Topallayarak yürüyordum… Ameliyat oldum cok zor ve sancılı bir surec gecirdim ama hamdolsun atlattım o gunleri. Bu hastalıkla 18 yıldır yasıyorum​:slightly_smiling_face: Cok sık ataklar gecirdim bel tutulması agrıması gibi. Havalar sogur belim agırır, stres üzüntü yasarım belim tutulur gibi. Artık hassas noktam orası oldugu için en ufak sıkıntıda belime vuruyor.Ameliyattan sonra ki yıllarda tutulma oldugu için fizik tedavi gordugum zamanlar da oldu… En son geçtiğimiz ramazanda belim tutuldu, bu sefer iğne tedavisi oldum. Biraz toparladıktan sonra radikal bir karar alıp spora basladım. Plates ve aerobik yaptım. Hem evde hemde spor salonunda. Bir ay olmadan belimdeki agrıların azaldıgına şahit oldum. Bu arada spor sayesinde fazla kilolarımdan da kurtuldum​:slightly_smiling_face:Size düzenli olarak spor yapmanızı öneriyorum. Hem varolan fıtıgı geriye dogru çekiyor hemde fıtıklasmayı onluyor. Beldeki kaslar güçlendiği zaman agrılar yok oluyor daha rahat hareket ediyorsunuz. Tabi siz suan hamilesiniz. İsterseniz dr onayı alarak hamile platesi alın(bu aralar revaçta) isterseniz de dogumdan sonra baslayın. Hamilelik geçici bir donem ama bu hastalıkla ömür boyu mucadele etmek gerekiyor gardı saglam tutmak gerekiyor. Rabbim yardım eder ins gebelik surecinde de. Bunu surekli dusunup endişe stres yapmayın cunku stres baslı baslına bel agrısı sebebi.

Benim birkac onerim olacak; bel ağrısına bol su içmek iyi geliyor diskleri yumusattıgı için, yine omegadan saglıklı yaglardan zengin beslenmek. Balık bol tüketin tüketemiyorsanız balık yagı hapı kullanın tabi dr’unuzun onerisiyle. Agrıyan bolgeye zengin yagı sürmek iyi geliyor agrıyı alıyor.Zeytinyagı tüketmek de… Cenin pozisyonunda yatmak. Yataktan kalkarken dirseklerden destek almak. Eğilirken dizlerle eğilmek gibi. Ani hareketlerden agır kaldırmaktan kaçının. Sıcak kompress zaten biliyorsunuz cok iyi geliyor. Sizde şuan fıtık baslangıcı var. Kireclenme ayrı bir konu. Fıtık baslangıcında agrı olur tabiki ama egzersizle bu agrılar egale edilebilir. Cok endise edilecek bir durum değil yani. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. İns hersey yolunda gider :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim, verdiğiniz değerli bilgilerden dolayı.:rose::rose::rose:zevkle okudum yazdıklarınızı. Önerilerinizi dikkate alacağım. Evet aynı dediklerinizi bende yaşadım. Belde eğilme kalkma tutulumlar igneyle hapla idareten iyileşme vs çok zor bir rahatsızlık. Gebelik bitiminde çaresine bakmayı düşünüyorum. Gebelik boyunca da Dr önerdiği kadarıyla gerek besin gerek yazdıklarıniz gibi önemli bilgileri uygulayabilirim. Allah razı olsun​:rose:herkese sağlıklı gebelikler ve sağlıklı yaşamlar diliyrium​:rose:

1 Beğeni