Merhabalar sevgili anneler benim vajinamda varis var ilk hamileliğimde 5 aylıkken çıkmaya başladı hamilelikten sonra geçti Şimdi 2. Kez hamileyim ve en başından beri olduğu için şuan çok büyüdü (32+4 günlük hamileyim) doktorlar kanama riski var diyor Moral olarak çok kötü durumdayım Hiçbu durumu yaşayan oldu mu? Doğumunuz nasıl geçti ?
Aramıza hoşgeldiniz @Elifazra
Bu konu hakkında bir bilgim yok, ben de kenarda bekleyim. Umarım güzel sonuçlar alırsınız
Vajinal varisler, vajina bölgesindeki venlerin genişlemesi ve varisleşmesi durumudur ve genellikle gebelik sırasında ortaya çıkar. Gebelik sırasında vücuttaki kan miktarının artması, hormonların değişmesi ve büyüyen uterusun damarlara baskı yapması sonucunda venlerdeki kan akışı zorlaşabilir ve bu da varislerin oluşmasına yol açabilir.
Vajinal varisler bazı durumlarda kanama riskini artırabilir. Varisli damarlar daha kırılgan ve yırtılmaya daha eğilimli olabilir, özellikle doğum sırasında. Ancak, her vajinal varis kanama yapacak anlamına gelmez ve birçok kadın bunları yaşar ve komplikasyonsuz doğum yapar.
Normal doğumla ilgili olarak, vajinal varisler doğum yöntemi seçimi üzerinde bir etken olabilir ancak mutlaka sezaryen gerektirecek bir durum değildir. Bir kadının normal doğum yapabilme ihtimali, varislerin yerleşimi, büyüklüğü ve kanama eğilimi gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Her durumda, doğum yönteminin belirlenmesi doktorunuzun önerisi ve doğum sırasında karşılaşılabilecek risklerin dikkatli bir değerlendirilmesine bağlı olmalıdır. Eğer vajinal varislerden endişe ediliyorsa, bu konuyu bir sağlık profesyoneli ile görüşmek en iyisidir. Doktor, durumunuzun özelliklerini, potansiyel riskleri ve sizin için en güvenli doğum yöntemini tartışacaktır.
Merhaba @Elifazra hoşgeldiniz geçmiş olsun allah dayanma gücü versin
Herkese merhaba Çok önemli bir şey sormak istiyorum. Bu 3.hamileliğim. Sağ bacağımda varis çıktı. Diğer hamileliklerimdede vardı fakat bu sefer çok fazla ve küçük nokta şeklinde kanamalar yapıyor. Kalp damar doktoru iç varis olabilir dedi bir ilaçta vermedi. Ama çok ağrı yapıyor ne yapsam bilemedim
Merhaba hoş geldin. Varis çorabı denedin mi? İyi gelebilir
@q4msee Gamze hanım Mucize Anneye hoş geldiniz Kaç haftalıksınız
Aramıza hoşgeldin @q4msee
Gebeliğin hayırlı olsun
Çok geçmiş olsun. Bence de varis çorabı iyi gelebilir
Merhaba @q4msee hoşgeldiniz
Doktorum vermemişti ama küçük kılcal kanamalar olunca bugün verdik ölçüleri yarına kullanmaya başlıyorum
Hoş buldum şuanda 25.hafta
Bugün ölçüleri verdim yarın bende olucak inşallah çünkü çok kasılmalar olmaya başladı gece acıyla uyandırıyor
Merhaba hoş buldum
Hayırlı akşamlar arkadaşlar basen ve bacaklarim da az da olsa ince ince damarlar vardi bugun duşta fark ettim baya çoğalmış ne yapmam gerek bilgisi olan var mi?
Bunun gibi ama basen bolgesi daha çoksenin cinsiyet ney canim
Erkek senin belli mi
yok daha belli degil ya cok merak ediyorum iste belirtilerin neydi senin canim merak ettim
Benim belirtiler sağ kasik ağrısından baska bir belirtim yoktu desem sanki hic hamile degilmis gibiydim hepsi faklılık gösteriyor desem beni goren kızın olacak diger gebeliginde cok guzellesmistin bunda cirkinlesmissin diyen oldu kalcalarin cikmis kiz diyen oldu bla bla bla ama sonuç Erkek
bende iki kasikta agriyordu ama bende olan tek sey istahsizlik ve ne yesem rahatsiz oluyorumm 2 haftadir basladi gecmedi
Nasip sağlıklı olsun yeter kiz erkek fark etmez