Merhabalar arkadaşlar, boğaz enfeksiyonu geçiyorum. Balgamdan dolayı kustuğumu düşünüyordum meğer boğaz enfeksiyonundan dolayıymış… Doktora hamile olduğumu söyledim yine de antibiyotik yazdı. Gebelikte kullanılabilir dedi ama içim rahat değil. Hiç böyle bir süreçten geçen var mı?
Doktorunuz yazdıysa kullanmanızda sakınca görmemiştir. Boğaz enfeksiyonu sizi ciddi rahatsız edebilir. Kar zarar düşüldüğünde antibiyorik yzmak doktor için daha mantıklı gelmiş olabilir.
Soğuk algınlığı durumu yaşamıştım. O günlerde kadın doğum doktorum sana yazılan ilacı bana bildir öyle kullanmaya başla demişti.
İlacın ismini de yazarsanız beraber prospektüsünü inceleriz
Çoğul gebelik mi çok tatlı
Kaç haftaliksin canim?ilk 3 ay antibiotik kullanilmaz diye biliyorum,bebeğin organlari beyni olusuyormuş,o donemde bebeğe zarar veriyormus.
Augmentin yazdı doktor. En güvenilir ilaç dedi bir de insan güvenemiyor
Bende onu düşündüm, 8 haftalık hamileyim
Augmentin bid 1000 mg film tablet
Google arama kısmında da dediğin gibi en güvenilir yazıyor
Prospektüsteki bilgi ile internetteki çakışıyor. Kadın doğum doktoruna tekrar sormanı öneririm
Kesinlikle olmaz antibiotik
ben dişlerimi müayene ettirirken doktor antibiotik önermedi hamile olduğum için
Muhakkak kullanabileceği bir ilaç vardır diye düşünüyorum.
bence de vardır
Doktorumu aradım kullanabilirsin dedi.
Geçmiş olsun inşallah tez zamanda geçer
Amin, çok teşekkür ederim
Hayır hamile kalinca kafana gore ilaç kullanmak olmaz ,bunun için doktoruna müracaat etmelisin o hamileye uygun ilaç verecekdir.
Onunicin diyorlarki hamileyken dikkatli olmak gerek soğuk su ve s korunmakmlazım hastalıkdan.bende bademcikler var boğazımda və kendime dikkat etmeye calişiyorum.ama soğuk su içiyorum inşallah bende hastlanmam sende sakin doktoruna soylemeden ilaç içme.ben çatlak mazimi bile doktoruma sordum o dedigini aldım
Tabii ki de doktora sormadan kullanmıyorum. Dahiliyeciye de dedim hamile olduğumu ayrıca kadın doğum doktorumu da aradım kullanabilirsin dedi, sen de çok dikkat et kendine ben hiç soğuk içmiyorum ama benim normalde de çok çabuk boğazım şişiyordu, yine öyle oldu
Evet ,bende bademcik var diye soğuk su icince her an ağrı tuta bilir.ve ağrı tutarsa ameliyatlik olacam Allah korusun.hamiel hamile .onuncin Allah yardimcim olsun ne diyeyim.hepimizin inşallah
Ben bu ay dişim için kanal tedavisi gördüm ve dişimdeki iltihaptan ötürü de doktorumun izniyle 2 hafta antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Gebelikte kullanılan antibiyotiğin Largopen olduğunu öğrendim. Zaten gittiğim diş doktorum da gebeler için yanlış müdahalede bulunmamak için kadın doğum doktoru ile birlikte çalışıyordu ( Çok güzel bir uygulama bana göre). Hem ordaki kadın doğum doktoru hem de benim doktorum Largopen (1 mg) kullanmamda sakınca görmediler Ama kendi doktorunuz sizi en iyi tanıdığı için siz doktorunuza danışın
Hamişler ve çocuğu olanlar. Siz Gebeliğinizde antibiyotik kullandınız mı? Bugün bana doktor augmentin yazdı çok kötü enfeksiyon geçiriyorum ateşim çıkıyor. Doktor bebeğe zarar vermez dedi 5 gün kullan bırak dedi. Tam tersi enfeksiyon bebeğe zarar verir dedi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?