Merhaba annneler, hamilelik sürecindeki korkularınız neler?
Olması çok düşük bir ihtimal ama bebeğimin doğumda karışmasından çok korkuyorum
Doğum yapacağım hastanede doktorlar bebeğin ilk fotoğrafını paylaşıyor
Kuzenimizin bebeğinin fotoğrafını ararken gördüm. iki bebek; ikisinin de soyadı aynı ikisinin de cinsiyeti aynı ikisinin de doğum tarihleri aynı denilecek kadar yakın
Bir tek doktorları farklı
Bunu görünce korku geldi.
Ya kıyafetleri de aynı olursa diye isimli hastane çıkısı almadım. Ebeye verilecek kiyafetine ismini nakış yapıcam
Ben ilk 3 ay korktum, çünkü tutunma zamanları oluyor. Bir de vücut nasil tepki verecek hamileliğe bilemiyorsun ondan endiseliydim. Simdi ise doğumu düşünüyorum. Hamilelikle ilgili bir korkum kalmadı çok şükür.
Bunu hiç düşünmedim ama olmaz sanırım ya endişe etme yeni bir fobi yükleniyor…
Seni olumsuz etkilediğim için üzülüyorum. Ben kiyafeti nakışlamakta çözüm buldum. Senin ne güzel korkuların yokmuş. Sen en doğrusunu yapıyorsun. Sen bize örnek ol
Başta inan aşırı korkuyordum ama bana dediler ki bu kadar düşünme, kötüyü çağırma kendine. Bebek sapasaglam dogup sonra Allah korusun ölebilir dediler. Düşündüm ve bu daha kötü cidden o yüzden her seyi olmasi gerektigi gibi biraktim biraz o yüzden korkum kalmadi sanirim
Teşekkür ederim ben de kötüyü çağırmamak icin gayret edicem
Benimde endişem bu …eşimi tenbih ediyorum bebegi karnimdan aldiklari zaman inşallah …görür görməz fotografını çek … Eşimde cekicem ve iyice tənbihleyecegim doktoru dedi…çok endiseliyim bende
Benim hamilelikle ilgili çok endişem var aslinda
Ben de eşimi tembihledim. Bebek çıkar çıkmaz bebeğin peşinden git beni düşünme dedim
Kızlar ben hamileyim ve bilmiyorum aklıma oyle bişey takili kaldiki kurtulamiyorum bu konudan.
Bebeğim için hep dua ediyorum saglikli normal olsun diye…ama korktugum bisey varki hep endiseliyim acaba anormailligi olurmu diye …Allah bebeğimi sağ salamet kucagima versin,ve normal bebegim olsun inşallah.
Peki sizde hiçc boyle düşünceler takildimi akliniza?
Burda 13 ve 16 haftalarda risk değerlendirilmesi yapılıyor. Risk yüksekse amniosentez sıvısı ile incelensin mi diye anne babaya soruyorlar. Tekrar inceleme yapılıyor. Orda risk değerlendirilmesi yaptınız mı
Bebeğin yoğun bakıma girmesinden çok korkuyorum ya da bi problem olmasından
Hamile olduğumu öğrendiğimden beri araştırmalar yapıyorum ama olumlu ama olumsuz şeyler gördüm olumsuzlardan bir tanesi de ileri seviyedeki hamilelikte birinin bebeğinin kalbinin durduğunu ogrenmesiydi en çok korktuğum bu tabiki Allah’ın takdiri
Tabiki inşallah sağlıklı bir bebeğiniz olur ama olmasada bir meleğin annesi olmuş olursunuz Rabbim neylerse güzel eyler onun sevabı da bir başkadır o yüzden hep sağlıklı olsun diye dua ederim ama Rabbim yazdiysada elimizden bir şey gelmez ahiretteki yerimiz farklı olur
@Esved @afrikanın_gelini54 ne kadar doğru bir bilgi bilmiyorum ama bebek doğar doğmaz küveze alınırsa kaldığı gün boyunca devlet ücreti ödüyormuş. Örneğin bebek doğar doğmaz 5 gün yenidoğan yoğun bakımda kaldı taburcu oldu ertesi günü tekrar yatarsa o zaman ücret oluyormuş.
Bunun için de endişe ediyordum. Sağlık daha önemli biliyorum ama gecelik 5000 vereni de duyduk. Her iki durum da korkutuyordu. Bu bilgi doğruysa çok güzel olur. Çok dua ediyorum bebeklerimiz sağlıkla gelsinler. Hiç bi annenin gözünden yaş gelmesin
Özel hastanede bebek küvezde kaldığı gün kadarını devlet ödüyor yani 6 sene önce böyleydi şu an öyle mi bilmiyorum, bizim ikizler neredeyse 3 ay küvezde kaldılar ve eğer ailesi ödese altından kalkamazlardi zaten. Allah öyle bir şey göstermesin tabi ki ama devlet ödüyor diye biliyorum ben de
Bize tüp bebek yaptırdığımız zamsnlarda dr spermlerde anomali oöduğunu bu sebeple döllenmenin olmadığını olsa bile engelli olabileceğinden filan bahsetmişti ama onlar tüp bebekten en düzgün spermi seçiyorlarmış onun için korkunuz olmasın demişi ama şimdi hamileliğim kendiliğinden olunca şimdi bu korku arada oluyor ya vücudum mikrop olarak görüpte istemezse filan diyede düşünüyorum birde çok yakın iki arkadaşım 5 ve 6 aylıkken bebeklerini kaubetmişlerdi biri rahim yetmezliğinden bundan da çok korkuyorum çünkü hsg çekilirken dr kısalık olabilir hamile kaldığında kontrol edil esi gerekir demişti banada birde normal doğum olursa ve rahim sarkması olursa diye korkuyorum.
İlk üç ayınızı geçtiniz bence ilk 3 ay çok itinalı olunması gereken bir süreçti, 20. Haftadan sonra korkularınız azalmaya başlar.
Ben 20. Haftaya kadar sizin gibi korktum. bebek dogmasın rahimde kalsın diye dualar ettim şimdi de doğsun diye çabalıyorum
Hepimizin bebekleri sağlıkla gelsin. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın