Hamileliğin ilk haftalarında ağrı

Güzel anneler iyi akşamlar :smiling_face_with_three_hearts: 5. Haftadayız ve ayakta çok kalınca kasıklarım ağrıyor ama mecbur ev işlerini de yapmak zorundayım ilk zamanlar ağrı olurmu

1 Like

Hamileliğin ilk haftalarında kasıkta ağrı yaşanması oldukça yaygındır ve genellikle normal olarak kabul edilir. Bu ağrılar, genellikle vücudun hamileliğe uyum sağlaması ve rahmin büyümesiyle ilişkilidir. Rahmin büyümesi, kasıklardaki bağların ve kasların gerilmesine neden olabilir, bu da hafif veya orta derecede ağrılara yol açabilir.

Ancak, ağrı şiddetliyse veya diğer semptomlar (örneğin, kanama, şiddetli kramp, ateş) ile birlikte görülüyorsa, tıbbi yardım almak önemlidir. Bu tür durumlar, dış gebelik veya başka ciddi durumların belirtisi olabilir.

Hamilelikle ilgili herhangi bir endişeniz varsa, mutlaka bir sağlık profesyoneline danışmalısınız. Her hamilelik farklıdır ve herhangi bir semptomun değerlendirilmesi için bireysel tıbbi öneri almak en iyisidir.

2 Likes

Merhaba :blush:

Çok normal, vücut uyum sağlamaya çalışıyor

Oooo daha nerelerin ağrımayacak ki senin de ilk gebelik galiba :heart_eyes: hazırlıklı ol dostum :rofl: bu arada kasık ağrımı hatırlıyorum adet olacak gibi vuruyordu bir de idrar baktır enfeksiyon olabilir

1 Like

@Sudenur siz de taze hamiştiniz değil mi

1 Like

Evet ilk gebeliğim

1 Like

:sweat_smile:evet sanırım öyle 8+1 haftalığım şuan

3 Likes

7.haftaya yaklaşınca kasık ağrıları hafifliyor geçen haftalarda ben de öyleydim 6+5 teyim su an pek kalmadı neredeyse

Mide bulantılarınız nasıl

Mide bulantım yok çok şükür ben de çok şaşırmıştım ama benim annem de çekmemiş göğüs hassasiyetim aşırı fazla arada ağrım oluyor sık idrara çıkma halsizlik var şuanlık

Merhaba 7 haftalıkken karın ve kasık ağrınız var mıydı böyle adet olacakmış gibi benim hala kesilmedi endişe ediyorum :cry:

1 Like

Vardi endişe etmeyin hala arada oluyor bende 8+2 olmama rağmen ilk 3 aydan sonra belki azalır kişiden kişiye belirtiler şiddeti durumlar değişiyor …:palms_up_together:t2::heart:Rabbim korusun hepimizi

1 Like

İnşeALLAH öyle olur ya nasip olursa sizden bir ay sonra da ben doğurmuş olucam

1 Like

Allah’ın izniyle :face_holding_back_tears::palms_up_together:t2: benim ilk gebeliğim sıkıntılı oldu bunda da çok korkuyorum inşallah sağlıklı bir gebelik geçiririm ve geçiririz

İkinci bebeğiniz mi yoksa kaybınız mı var

1 Like

İlk gebeliğimde 3 tane idrar testi bir hafta ara ile yapmıştım 3 ude pozitif çıkmıştı ve belirtilerin de vardı hatta o zaman mide bulantım da vardı ben nasılsa hamileyim biraz daha büyüsün dedim gitmedim doktora 1 buçuk ay felan olmuştu kan testine baktırdım pozitif olduğunu öğrendim eşime işte büyüklere söyledim dikkat edebileyim diye ben kan testini yaptırdıktan 2 gün sonra çok ağrı çektim ama böyle dayanilamayacak derecede akşamına da kan geldi hemen hastaneye gittim doktor bir terslik olduğunu ve değerlerin büyük ihtimal düşeceğini söyledi ve düşecek sanırım istersen kürtaj yapalım dedi

Ama ne öncesinde ne o zaman da doktorda bir takibim baslangicim olmadığı için ne nasıl anlaşılamadı meğerse değerlerimin giderek düştüğü son haftadaymisim büyük ihtimal öyle dendi ama kimyasal mi yoksa normal düşük mü anlasilamadi her ihtimale karşı içime baktılar ama ben kanamadan sonraki gün yoğun kanama ve dayanilamacak ağrı yasadim tuvalete avucunun içi kadar bir et parçası düştü oturduğum yerden kalkamadım ne doktorum.ne de büyükler bana demedi ben bilemedim o parçayı incelemeleri gerekiyormuş meğerse daha kapsamlı bir hastaneye gittiğimde bu cevabı aldım sonrasında bir sürü teset girdim hormonu suyu buyu bir ton muane oldum vajinadan ancak zaten iş işten geçtiği ve tüm olumsuz durumlarda beta zaten gün gün düştüğü için kimse net bir şey diyemedi yani bir düşük müydü yoksa sağlıksız bir gebelik miydi soru işareti olarak kaldı ilk zaman keşke gitseymisim ancak bazı sebeplerden gidemedim ve bu durum beni psikolojik olarak çok kötü etkiledi beni de çevreyi de gerçekten zor bir süreçti benim için çünkü o kadar çok istiyordum ağlıyordum ki çocugum olsun diye böyle de olunca herkes çok etkilendi şimdi bu gebeliğimde ise sevinwmiyor kimse yine bişey olacak düşecek diye ne bişey alabiliyoruz ne de doğru düzgün sevinebiliyoruz …

Biliyor musunuz aynısını yaşadım üç ay önce ben de sizin gibi büyüsün öyle giderim kalp atışını duyarım diye gitmedim 6+6 olunca şiddetli sancım başladı ayakta duramıyordum. Sonra kanamam başladı ağrıdan kıvranıyorum resmen hemen hastaneye gittik baktılar ama kese filan yok bir şry görünmüyor dediler beta bakıp eve yolladılar. Eve gelince tuvalette aşırı ıkınma ile baş parmağım kadar et parçası düştü çok sertti ben de sizin gibi bilmediğim için atmak zorunda kaldım benim de psikolojim bozuldu kimseyle konuşmak istemedim depresyona girdim ama sonraki ay tekrar hamile olduğumu öğrendim şu an dualar ediyorum İnşeALLAH aynısını yaşamam sağlıkla kucağına alırım diye

1 Like