Merhaba
Gebe okulunda psikolog, hamile anlık üzülünce bebek üzülmez ama hamile 5 gün gibi uzun süren üzülmede bebek etkileniyormuş.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz
Ben ağladığımda bebeğimden özür diliyorum hep onu da üzdüğümü düşündüğüm için. İçim rahatladıııı. Balık burcuyum, hormonlar da eklendi üstüne. Fenayım Dizi, film, reklam hiç fark etmez her şeye ağlıyorum
Yaa çok tatlı. Çok ince düşüncelisiniz. Ben de balık burcuyum
Ben de ağlamaya çok meğilliyim
Ben de bir balık burcu kadınıyım Bebeğin duyguları hissettiğine inanıyorum ben. O yüzden eşime sinirlendiğimde falan çok üzülmemeye çalışıyorum ki bebek etkilenmesin diye Zaten çok duygusal biriyim, dokunsan ağlayacak gibi oluyorum bazen
ben de duugusal biriyim en çok dizilere belgesele bakınca oturup ağlıyorum
Ben de bebeğin hissettiğine inanıyordum. Dün psikolog mantıklı açıklama yapınca ben inandım
Kesinlikle psikoloğun söylediğine katılıyorum. Elbette her duygumuz bebeğe hemen geçmez, uzun sürerse geçer diye düşünüyorum ben de
Benim bir seye canim sıkıldığında,üzgun olup ağladiğim zamanlarda.Bebeğin daha haraketli olduğunu fark etdim.Normalda etmedigi kadar haraket ediyor.Bence gercekden hiss ediyorlar.Hormonlardan dolayi galiba.Nasilki kanda glukoz artinca haraket ediyorlar.Uzuluncede oyle
bide diyolar ki,biz üzülüp ağlıyorz ya bebek hiss ederse doğduktan sonra huzursuz oluyormuş o da sürekli ağlayan bir bebek oluyomuş
Evet anne hamileyken aglayip stres e girmemeli bebek etkileniyor,dogdugunda da ,hüzursuz olur və surekli ağlar diye bende duyup gormuştum.
Mesela ablam cok sters yaşamışdı aglamışdı kayinvalidesi yuzunden.ilk bebeginde bebegi dogduktan sora her şeye sinirlenen bir bebek oldu hər şeyə aglayam huzursuz.
Bazen sinirlenince kirip dokuyor hər seyi emzigini disiyle isiriyor sinirden.
Yani doğru bir şey bende korkuyorum bazen agladigimda.
Kızlar üzülmek ağlamak bebege zarar verir mi?
Tabi ki o seni hisseder her zaman sen mutsuz olunca oda mutsuz olur kendini o kadar üzme strese sokma canım
Anne adayı stresli ise adrenalin ve kortizol salgılar ,bunlar plasentadan geçerek bebeği de etkiler. Mutluluk hormonu da aynen bebeğe iletilir. Hamilelikte yaşananlar bebeğin karakterini etkiler. Anne adayı strese girdiğinde , mutsuz olduğunda kortizon adrenalin salgılar, bu da plasentadan bebeğe geçer.
Anne adaylarının hamilelik döneminde yaşadıkları stres; ağrılı, erken veya düşük doğum yapmaktan kaynaklanır. Tüm bu stres hormonları da bebeğin beyin gelişimini, baş çevresini ve doğum kilosunu olumsuz etkiler.
Stres veya üzüntü 3 günden fazla sürerse bebek hisseder
Çok uzun sürmedikçe bir sıkıntı olmaz