Hamiləlikdə Suyun fazlaligi

Kızlar Merhaba Boyle bi konu açmak istədim bilgisi olan Yardımçı olursa Sevinirim şuan 7 aylık Hamiləyim karinim Baya Sisiyor sertesiyor nefes almam Baya zorlanmış sorum su ki acaba hamiləlikdə Suyun fazla olmasını nasil anlamak olur bazen düşünüyorumda acaba suyumu fazla o yüzden boyle oluyor Ulturasonda bi kez 28 haftamda Soylendi biraz suyun fazla dendi acaba Suyumu cokalmis anlamıyorum təkrar doktor Randevum yok henuz Acaba endişe etmem lazımi bu durumda Gebelikde suyun fazlaligini nasil anlamak olur acaba Boyle bi şeylə karsilasan oldumu Bilmiyorumda Suyun Fazlalaigi ve azlığı Korkulu olduğunu biliyorum bu kadar lütfen bilgisi olan bana bu konuda yardımçı olurmu Bide ben Ciğer Gelisdirci iyneden sonra Kalbim fena halde carpiyor Çok halsız olmuşum kimisi normal diyor kimisi boyle olmamalı diyor acaba ben cokmu erkən yapdirdim ciğer Gelisdirci iynə 34 haftada Kendiliyinden aciliyor diyorlar Kafam Çok karışik :roll_eyes:

1 Beğeni

Bana da 7 aylıkken yapılmıştı ciğer geliştirici iğne. Belirtiler normal. Suyun fazlalığıyla karın sertleşmesinin bir ilgisi yok canım. Yalancı kasılmalar onlar. Eğer dinlenince geçiyorsa korkma. Su fazlalığı bende de vardı, bir sorun yaşanmadı

2 Beğeni

Hayır canim Dinlenincə geçmiyor malesef

2 Beğeni

Suyun fazlalığı hakkında bilgim yok ama ciğer geliştirici iğne niçin yapılıyor acaba

1 Beğeni

O zaman doktoruna gitmelisin

Erken doğum riski olanlarda bebeğin erken doğma ihtimalinde ciğerleri zayıf kalmasın diye yapılan bir iğne

2 Beğeni

tonus olunca da karın şişip sertleşiyor tonus (kasılma) doktorun tonusun var dedi mi hiç? bende de kendiliğonden bazen şişerdi sonra geri çekilirdi

Kendin evde suyunun fazla olduğunu anlaman münkün değil anca ultrasonda görünüyor bence doktorunu bi ara durumu anlat

1 Beğeni

Bu durumlarda dikkat edilmeli benim komsumun bebegi dogdu ve ciğeri gelişmediği icin kendi nefes alamiyordu 45 gun bebek yoğunbakim unitesinde kaldi cok şükür suan evinde iyi o kadar tahlil test yapildi ama fark edilmemis bu durumlarda doktor çok önemli o yuzden doktorunuz ne onerirse onu takip edin…

Benimde suyum fazla karnim kocaman ve sonradan boyle oldu. Doktor suyu cok icme dedi birkac test yapildi seker yuklemeside dahil ama bir sorun cikmadi. Genetik hastaligimdan kaynakli oldugu belirlendi. Su fazlaligiyla birlikte kocaman 3 4 tane miyomum var o yuzden erken dogum yapacagim. 32 hafta benim icin kritikti o haftayi atlattik suan 34+2 haftalik olduk 36 haftaya kadar beklersem cok iyi ama zannetmiyorum. Doktorum su fazlaligimin 3 gebeye takabul ettigini soyledi. Karnimin ise 37 38 haftalik goruntusu oldugunu soyledi. Erken dogumdan dolayi 2 adet ciger gelistirici igne yapildi.

2 Beğeni

Merhaba arkadaşım gecmis olsun bende de oyle şuan Amma tam olarak da bilmiyorum suyumu fazla karinim baya İri iri olması sorun deyilde nefes almadan sorun yaşıyorum.miyde ağrım.cok oluyor şuan bende yarindan itibaren 30 haftalık olucaz bende de 24 saat tamam Olunca Ciğer Gelisdirci iynə yapildi doktor söyluyor ki çarpıntı falan İyneden deyil Bana Köp falan söyledi ilaç dedi kulan köpün var o yüzden oylə oluyor Bide tonus var bende Simdi bende de erkən doğum riskim var bebek Doğum kanalına inmiş Birazda o beni sikiyormus Bide bugün dokturla.konustum Bebeyin haraktleri Baya sertlesmisdi Oksegen çatmamazlığı ola bilir söyledi o sorunu ben oğlumda da Yaşamışdım Karnimda olunca biraz oksegensiz kalmisdi o zamanlar ilaç falan kulandim Çok şükür oğlum normal 38 hafta 3 günlüyündə dunyaya geldi Kuveze düşmedi simdi bilmiyorum oksegen catmayincada kalbde sikisma oluyormus doktor söyledi Biraz daha sabr ederim inşallah hepimiz sağ salım Alalim Yavrularimizi kucagimiza

2 Beğeni

Insallah tek duamiz budur, benimde bugun itibaren yani birkac saattir vajinamda cok agri var yuruyemiyorum ama dogum kanalina mi indi ilk gebelihim oldugu icin bilmiyorum

1 Beğeni

1 Beğeni