Kızlar evde kendi yaptığımız hamburgerin bir zararı olur mu ?
Şahsen ben 3 hamileliğimde ve şu an 4. Hamileliğimde inan ki sakatat dışında canım ne çekerse ne istiyorsa yiyorum bence çok aşırıya kaçmadıktan sonra hiçbişeyin zararı yok ve çok şükür görmedim de afiyet olsun şimdiden canım 🩷
Teşekkür ederim canım bugün aklıma geldi dışarıya güvenemedim yinede evde yapıyım dedim bir sağlıkla doğursakda canımız istediğimiz herşeyden yesek
Sakatat dışında herşey yeniyo bence yane ben şahsen yiyorum ay bunu yeme şunu yeme diyenleri hiç takmiyom . Amin canm inşallah hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza
o zaman yemeye devam
Afiyetler olsun bebeğe şifa olsun inşallah . senin ilk bebişin mı
Evet canım ilk senin peki ?
Benim 4. canım ondan diyorum bende yiyin diye tecrübeliyim burda
Dışarıdan olmadıktan sonra yumul hiç bir zararı olmaz. Güzelce pişirmeye dikkat et yeterli. Aha işte böyle ye :
Oh be işte bu sende bendensin valla iyi dedin
Evde yapışmış hamburger yenmez mi ya, ben normal zamanlarda bile dışarıdan yemiyorum. Dışarıda satılan hamburgrrlerin içinde ne var Allah bilir hiç iyi şeyler düşünemiyorum nedense. Bu yüzden kendin yaptıktan sonra yapışşşştır gitsin
Ahahaha süpersin admin . Valla ne yalan söyleyim arada dışarıdan yiyoruz maalesef o da arada ama ya
Aaaa bak kızacağım ama
Sadece gezmeye giderken o da ya hani eve gelip daha yemek falan pişirmek halim kalmıyor valla yoksa yemem söz
Bilinen markalardan almanı tavsiye etmem kesinlikle. (McDonalds, BurgerKing) Yerel yapan bildiğiniz bir yer varsa oradan alın.
Hamileler için sağlıklı ve evde yapılabilecek lezzetli bir hamburger tarifi sunabilirim. Bu tarifte, hamilelerin ihtiyaç duyabileceği besin değerlerini göz önünde bulundurarak, demir, protein, folat ve lif bakımından zengin malzemeleri içerecek şekilde ayarladım. Ayrıca, aşırı yağ ve tuzdan kaçınarak hamilelikte sağlıklı beslenme prensiplerine uygun olmasını sağladım.
Sağlıklı Ev Yapımı Hamburger Tarifi
Malzemeler:
- Hamburger Köftesi İçin:
- 500 gram yağsız dana kıyma (yüksek protein ve demir kaynağı)
- 1 adet rendelenmiş soğan (lif ve folat kaynağı)
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 adet yumurta (protein ve folat kaynağı)
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu veya yulaf unu (ekstra lif için)
- Tuz ve karabiber (miktarı azaltılmış)
- Diğer Malzemeler:
- Tam buğdaylı veya kepekli hamburger ekmekleri (daha fazla lif için)
- Marul, domates, salatalık turşusu (vitamin ve mineral kaynağı)
- Az yağlı peynir (kalsiyum kaynağı)
- Ev yapımı yoğurt bazlı mayonez veya avokado püresi (sağlıklı yağlar)
Yapılışı:
- Köfteleri Hazırlayın:
- Büyük bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, tam buğday unu, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
- Karışımdan elinizle köfte şekilleri yapın. İsterseniz biraz daha düzgün bir şekil için hamburger köfte kalıpları kullanabilirsiniz.
- Köfteleri yağsız bir tavada veya ızgarada her iki tarafını da pişirecek şekilde kızartın.
- Hamburgerleri Toplayın:
- Hamburger ekmeklerini ister ızgarada ister tost makinesinde hafifçe ısıtın.
- Alt ekmek diliminin üzerine az yağlı peynir, marul, domates dilimleri ve isteğe bağlı olarak salatalık turşusu ekleyin.
- Üzerine pişmiş köfteyi koyun.
- Son olarak, yoğurt bazlı mayonez veya avokado püresi ekleyerek üst ekmek dilimi ile kapatın.
Bu tarif, hem lezzetli hem de hamileler için gerekli besin değerlerini dengeli bir şekilde sunar. Hamilelik döneminde sağlıklı beslenme çok önemlidir, bu yüzden malzeme seçimlerinizde organik ve taze ürünleri tercih etmeye özen gösterin. Afiyet olsun!
Hamilelikte sakatat yemek zararlı mı yoksa sizmi yemiyosunuz kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum
Yok o yerlerde yemiyoruz bildiğimiz Türk güvenilir yerler var oradan yiyoruz Kiz admin bende çok güzel yaparım tarif için teşekkür ederim işte bazen dışarıda yiyoz ama o da güvenilir yerler gerçekten
Estağfurullah canım. Skatat zararlı diyolar hamilelikte bende pek sevmem zaten
Köftesini iyi pişirirseniz tabii ki yiyebilirsiniz. Hamilelikte kıyma veya köfte yemiyor musunuz? Aynı şey