Sevgili anneler, bebişimiz ile sağlıklı bağ kurabilmek için ya da bebeğin bizlere güvenli bağlanabilmesi için hamilelikte ya da doğumdan sonra yapmamız gerekenler neler, nelere dikkat etmemiz gerekir?
Aynı şekilde baba ile bağ kurabilmesi nasıl sağlanır?
Bebekler anne karnında 4. aydan itibaren sesleri duymaya başlarlar. Onunla günlük konuşarak, meditasyon yoluyla iletişim kurarak bağ kurulabilir. Hatta kitap bile okuyabilirsiniz. Anlamaz demeyin, beyinlerinin gelişim dönemlerinde hepsi bilinç altında yer ediyor Babayla bağ ise yine babanın dokunmasıyla, günlük konuşma seanslarıyla kurulabilir. Bebek doğduğunda babanın sesini de böylece tanır Doğumdan sonra ise ilk güvenli bağlanma ten temasıyla kurulur ve bebek 3 aylık olana kadar da devam eder. Bebeğiniz altı temiz, karnı tok, gazı da olmamasına rağmen ağlıyorsa bilin ki sizin sıcaklığınızı istiyor. Doğumdan sonraki ilk 3 ayı güvenli bağlanmanın en önemli adımı olarak görüyoruz biz çocuk gelişim uzmanları Doğumdan sonra annenin ten teması kadar babanın da ten teması sağlanırsa yine babaya karşı güvenli bağlanma kazanmış olur bebek. Mesela baba tişörtünü çıkarıp bebeği göğsüne yatırarak güvenli bağlanma kurabilir. Anneler de özellikle emzirirken bebeğin ellerinin teniyle temas etmesini sağlayabilir. Bebek kendini güvende hissederse her süreç o kadar kolay ilerler
Yaa o kadar kıymetli ki söylediklerin, ekran görüntüsü aldım sonradan açıp bakayım, gözümün önünde olsun sürekli diye Bu kez annelik tecrübenin yanında mesleki tecrübenden de yararlandık, çok güzel yazmışsın ve çok güzel açıklamışsın gerçekten
Arada mesleki bilgilerimi de kullanıyorum ki ben de bildiklerimi unutmayım diye Teşekkür ederim arkadaşım değer verdiğin için, çok mutlu oldum Elimden geldiğince bildiklerimi paylaşıyorum ben de ki bilgi paylaştıkça çoğalır diye boşuna dememişler Bu arada yukarda yazdıklarım mesleki bilgilerim olması dışında benim de birebir uyguladığım şeyler, tabii eşimin de O yüzden güvenle uygulanabilir
Hahahah uygulaması yapılmış, onaylanmış teorik bilgi, en sevdiğim eşime de gönderdim hemen, bak Nuran böyle diyor, bundan sonra biz de bunlara dikkat edelim diye
Yaaa daha da mutlu ettin beni, utandım bak şimdi Ben de burda samimiyet kurduğum kişilerden eşime bahsederken sanki 40 yıllık arkadaşlarım gibi bahsediyorum. O kadar içten ki her söylenen Benim için çok değerlisin
Sen de benim için çok değerlisin, ben de çok bahsederim eşime. Tanıyor o yüzden birkaç kişiyi Hatta bu vesile ile bebişim de isminizi duymuş oluyor teyzeleri