Selam herkese ben yurt dışında guney korede ikamet ediyorum acaba benim gibi gurbet kusu olan hamile ya da anneler var mi merak ettim varsa nerede yasiyorsunuz? Tanisalim dertleselim
Selam Canım. Ben Azerbaycanlıyım ama Rusiyada yaşıyorum
Nasıl yurt dışında olmak çok zor oluyor mu
Benim merak ettigim rusca da bikiyor musunuz burada mesela cok ozb3k vatandasi var cogu rusca bilir
Nasil rusya peki seviyor musunuz orada yasamayi?
Aslinda burada olmayi ben cok istemistim gercekten benim hikayem baya uzun ama emeklerimin sonucunda Allah nasip etti cok sukur ama tabi ki zorluklar var benim en cok zorlandigim konu ise aile ozlemi ile dini yasama durumu helal haram durumu zor ama onun dışında kendi adima korede olmak guzel yasamadi rahat özellikle ben busandayim buraya gelen turkler okyanus olmasindan dolayi izmire benzetse de bana ankarayi daha cok animsatiyor yasama rahatligi insanlari ankaraya daha cok benziyor
bunları duymak güzel hep merak ederdim başka ülkeye yerleşsek nasıl olur ne olur diye. Ben biraz alışkanlıklara bağlı bi tipim hep çok zor olur diye gözümde büytürdüm
Sizin kadar uzakta değilim ama Almanya’dayım ben de
Ay ne güzel ya ben aynı ülkede şehir değiştirince bile bir garip oluyorum
Ben de adapte olma konusunda zorlanmadim sanki bi yarim hep koreliydi ama 2013den beri kore ile baglantim var dilini ogrenip gelmem arkadas edinmem vs onlarin cok etkisi oldu adapte olmama turkiyeden cok gezmisimdir burdaki sehirleri adapte olma durumu bence gittiğiniz ulke ile alakali ve o ulke ile sizin alakanizda cok onemli mesela bi insan hic hayatinda hindistan gormeyip dilini kulturunu taniyamadan hop diye giderse zorlanir bence adapte sifirdan adapte olmak genelde zordur.
Ne guzel siz ama daha sanlisiniz bence neden mi turk restorantlari magazalari vs cok yaygin biraz daha helal haram konusunda bize gore rahatsiniz bize biber salcasi bile yeni gelmeye basladi
O durum bende de var Turkiyeye gidince burayi ozluyorum ya ne yalan soyleyim ozleniyor 2 tane vatanim var artik
benim bulunduğum şehirde çok güzel türk restoranları yok maalesef pek gittiğimi söyleyemem ama market konusunda şanslıyız gerçekten türkiye’deki çoğu ürün ve markayı bulabiliyoruz. Hatta büyük alman marketlerinde bile türk ürünleri oluyor artık
Evet arkadasim almanya dogumlu turk normal markete gidince turk sucuk reyonu gordum videosunda ben sok
Kayinpederim Sudanda kalmamız için diretti ama hiçbir şekilde gelişmiş değil ve aşırı sıcak Afrika zaten ne beklenir . Eğer eşim zorlasaydi kesinlikle gitmezdim çünkü orada ben yapamam
Afrika bambaska bir kita gercekten hani asya vs bi sekilde uyum saglaniyor ama turk olup afrikada yasamak gercekte her acidan zor olurdu sudan halki bile zorlaniyor bildigim kadariyla
kore ile bağlantın nasıl oluştu peki? 2009’da başladı benim ilgim. o dönemlerde çok nadirdik…
@nuryz Ay o kadar uzun ki ama kisaca ben üniversite kazansam da okuyamamistim ama bibyerden birseylerde yapmak istiyordum ingilizce ogrenmek yerine degisik ve fazla bilinmeyen bir dil ogrenmek istedim o zamanlar kore film ve dizilerini izlerdim korece ogrenmeyle basladi benim baglantim
Hollandada yasiyorum ora dogma buyume oldugum icin Sikinti cekmiyorum.
Hollandayi da merak etmisimdir yasamasi rahat bir ulke mi?