Genel Sohbet

Bu konu, Genel Sohbet sohbet kanalının bir arşividir.

İlk olarak Genel Sohbet adlı kanalda gönderildi
admin

sohbet herkes için açıldı :tada:

Cansu

Happy Well Done GIF by Top Talent

Merhaba @admin nasılsınız
Nisan ayının kampanya etkinliği tarihi belli oldu mu
Ben yine heyecanla bekliyorum

zeynep

Merhaba @Cansu uygulama güncellendi. Bazı özellikler yetişmediği için daha sonra küçük bir güncelleme daha olacak. Sonrasında yeni kampanya yaparız :wink:

Mucize teyzeyi kimler kullandı bakalım? Ne cevap verdi size :grinning:

ozlemmustafa.demirca

Günaydın gizlar :joy::joy::joy:

admin
Cansu

@zeynep ben kullandım. Bebek arabası ve park yatak hakkında soru sordum. Detaylı cevaplar vermesini sevdim. Müşteri temsilcisinin verdiği cevaplara benziyor Müşteri temsilcileri de tarafsız yorumsuz cevap veriyor. Kafamdaki belirsizlikler hala gitmedi

Güzel olmuş. Ben sevdim teyzeyi

zeynep

@Cansu mucize teyze öneri vermez sadece bilgi verir. O yüzden müşteri temsilcisi gibi konuşuyor :grinning:

elifdrcnyrk

Ben de kullandım ve bebeğimin cinsiyetini 16.haftada görebilir miyim diye sordum. Gerçekten çok ılımlı konuştu. Yani aslında beni hem kırmak istemedi hem de doğruyu esirgemedi :sweat_smile:

Bu arada benim gibi günde neredeyse 100 kere bu uygulamaya giren var mı? :sweat_smile: Çok seviyorum sürekli okumak ya da cevap vermek istiyorum.

heart 1
+1 1
Cansu

@elifdrcnyrk ben de uygulamayı seviyorum

@Seda1 seda nasılsın? Bebeğin nasıl oldu?

admin

@Seda1 doğum yapan ilk annemiz oldu sanırım. Doğumdan sonra bir ara göründü sonra kayboldu. Bende merak ettim. Ses versene kız :grinning:

Cansu

Bebeğinin durumu hakkında endişeliydi. Umarım bebeği sağlıklıdır

@ozlemmustafa.demirca arkadaşım nasılsın nerelerdesin

ozlemmustafa.demirca

Buralardayım arkadaşım sen nerelerdesin :joy::hugs: @Cansu

Cansu

Ben de burdayım. Karnın ağrıyordu nasıl oldun @ozlemmustafa.demirca

ozlemmustafa.demirca

Çok şükür iyiyim canım sen nasılsın canım @Cansu

Cansu

Ben de iyiyim bebek alışverişine başlıcaz sen başladın mı? Hangi beşiği bebek arabasını alacaksın @ozlemmustafa.demirca

ozlemmustafa.demirca

Ben daha başlamadım kafam karmakarışık ya @Cansu

Cansu

Bendeki karmaşıklık çok değil. Sen nerelerde takıldın

@ozlemmustafa.demirca

ozlemmustafa.demirca

Yatak konusunda ya @Cansu

Cansu

Beşik mi yatak mı? @ozlemmustafa.demirca

@ozlemmustafa.demirca bebeği büyüyen annelere sordum. Aldığınız beşikten memnun musunuz diye sordum. Tahta beşik, büyüyen beşik bunlardan hep bebekleri düştüğü için önermiyorlar. Ahşap beşik düşünüyorsan @elifdrcnyrk 'in bulduğu beşik güzel onun önü açılıyor. Bebek büyüdüğünde yanına gelmek istediği zaman düşme riski olmaz
Biz galiba park yatak alıcaz (çarşamba günü belli olur) sebebi ise bebeği büyüyen anneler çok memnunuz iyi ki falan diyorlar bizim kedimiz var park yatağı tırtıklayıp yırtmaz mı diyorum. Eşim, hakkını vererek kullandık deriz diyor. Bebek ayaklanmaya başladığı zaman en alt kademye alırım fermuarını da açarım Bebek düşme riski olmaz dedik.
Bence her iki beşikte de önemli olan yatak kademesi. Yatak kademesi ile korkuluk kademesini karıştırma. Yatak kademesi 3 ve üstü olana bak. Bebek taşıma kilosuna bak. Ben Bebek taşıma kilosunda 20 ve üstünü tercih ettim.
Zaten hepsinin sertifikası bilmem ne odunu falan var park yatak alırsan nereleri yıkanıyor diye sor.

Biz bebek arabasında takılı kaldık. Şuan babymol'da bebek arabaları indirimde.
Kanz alma hemen biyeri bozulduğu için garantiye gidiyormuş. Bunun gibi bir kaç marka daha var

Kraft lima serisini kullananlar çok memnun bunu öğrendikten sonra yolda kraft lima kullanan anne gördüm. O da çok iyi derken gözlerinin içi parlıyordu

ozlemmustafa.demirca

Anladım canım @Cansu

Kızlar dün gece ben yalancı sancim oldu beni çok korkuttu ya

Cansu

Nasıl anladın benim de bazen karnım sertleşiyor @ozlemmustafa.demirca

ozlemmustafa.demirca

Karnımda ağrı oldu sancı geldi yalanci sanciymis olabilir mis vücut doğuma hazırlanıyormus @Cansu

Cansu

Seninle haftalarımız çok yakın. Kesin bende de oluyordur. Doktorun ne dedi @ozlemmustafa.demirca

Önemli olan kasılma arasındaki süresin uzun olması. 5 dakikada bir karnın acırsa hemen gel demişti

İnşallah bebeklerimiz 37. Haftadan sonra gelirler

Uygulamada 24. Hafta için yalancı sancı olabilir diyordu.

Sen kaçıncı haftadasın

ozlemmustafa.demirca

Karnımın agrisi yani sancı geçer gibi oluyordu 5 kere oldu eşimde doktoru aradı yalancı sanci bu aralar olur korkulcak birşey yok zaten sistemizde cuma günü randevumuz var dedi doktor

Ben 23 haftadayim @Cansu

Cansu

Benim de randevum çarşamba

Doktor da normal demiş. Sen de içini ferah tut. Sen sakin kal ki bebek strese girmesin. Bebeğin zaten daha dönmemiştir bile. Cuma günü gittiğinde bebek dönmüş mu diye sor @ozlemmustafa.demirca

Ben bebeğin hareketlerini yukarıda hissetmeye başladım. Acaba döndü mü dedim yumruk da atıyor olabilir

@ozlemmustafa.demirca şeker yüklemesi yaptıracak misin? Detaylı ultrasonun nasıl geçti

ozlemmustafa.demirca

Şuanda doktor beni detaylı ultrason için çağırdı eğer gerekirse tabiki şeker yüklemesi yaptıracam @Cansu

Cansu

@ozlemmustafa.demirca ne güzel kendi doktorun yapacak. Benim doktorum detaylı baktı yine de perinatolojiye yönlendirdi

ozlemmustafa.demirca

Hmm anladım bakalım bu doktorda aynısını yapabilir @Cansu

Cansu

Analar babalar bebek arabası ve park beşiğimizi aldık sorularınız varsa yardımcı olmak isterim

Cəsurumm

Tebrikler.mutlulukla saglikla kullaniniz​:pray:bebeğin oldumu?

Cansu

Amin Teşekkür ederim. Bebeğim temmuzda doğacak @Cəsurumm

Hatice

Merhaba kızlar nasılsınız bakalım

Nasıl gidiyor hamişlik :grinning:

Cəsurumm

Benden 1 ay indeksin​:blush::wink:

Öndesin

Yanlış duştu söz​:rofl:

Cansu

@Hatice iyiyim sen nasılsın
Bebek alışverişine başladık bugün bebeğimizi gördük.
Senin hamileliğin nasıl gidiyor :innocent::blush:

ozlemmustafa.demirca

@Cansu detayli ultrason için ac mi gidiliyor tok mu arkadaşım

Cansu

@ozlemmustafa.demirca karnın hafif tok olsun yarım saat önceden bebeğin hareketli olması için tatlı bi şeyler ye
Biraz da idrara sıkışmış olman lazım. Detaylıya giderken daha önce yaptırdiğın testleri de götür

Cəsurumm

Aynen

Bende oyle gitmişdim

ozlemmustafa.demirca

@Cansu tamam saol canım benim :hugs::hugs::hugs::hugs::heart::heart::heart::heart:

Cansu

Hanımlar nasılsınız
Meslekleriniz neler

@Cəsurumm Azerbaycan'a ait kolay yemek var mı akşam iftara pişirelim

Cəsurumm

Evet dün piişirdim ,güzel alındı

1 adet soğan
250gr et
Duru yağ
2 domates
3 patates
2 tatlı biber
Pul biber
Tuz
Su
yeşillik
Salça
1 diş Sarımsaq

Pişirilmrsi: 1 adet soğanı dograyıp tavaya döküyoruz 250 gramlık çekilmiş eti
soğanın üzərinə dokuyoruz.soganla əti karıştıp uzerine yarım bardak su dokup,ocağın altını yakıyoruz və agzini kapıyoruz. arada bir karıştırıyoruz.etin rəngi beyazlayınca uzerine tuz və pul biberi ekliyoruz.ardından dogradıgımız 2 biberi , 2 domatesi ve 1 diş dogranmiş sarımsağı üzərine ilave edip karistiriyoruz
Ağzını kapatib sebzenin suyu biraz kuruyana kadar bekliyoruz.ocaktan aldıgımızda yarım bardakdan biraz az duru yağ dokuyoruz.kariştirıp ocakta bekletmeden ocagın altını kapatıyoruz.ve başka bir tava alıp altdan yuvarlak dogradigimiz patatesleri düzüyoruz.ve uzerine kavurdugumuz eti dokuyoruz və yayıyoruz.sonra üzərine yarım bardak duru yağ donuyoruz və üstünə dogradıgımız yesilliki döküyoruz .ve salça ilə suyu karıştıp sos hazırlıyoruz onuda üstünə ilave edip ağzını kapatıyoruz.
Arada bir kontrol ediyoruz patates yanmadan yemeyi ocaktan alıyoruz.
AFİYET OLSUN​:smiling_face_with_three_hearts:

İsteyen pişire bilir .ben dün pişirdim tavsiye ederim.

Cansu

Ellerine sağlık ilk fırsatta bu tarifini denicem

@Cəsurumm

Cəsurumm

Teşekkür ederim​:rose:

geri bildirim yazarsın bəyənirsən eger

Cansu

Et kuş başı mı?

@Cəsurumm

Yeşillik de kuru nane gibj mı

Cəsurumm

Hayır kuru nane değil.
Bizim dilde keşniş diyorlar .sizin dildə nə deniyo bilmiyorum.
Et isə evet kus başı ama əti önce cekmek gerek.et makinesinde

Cansu

Burda da kişniş gibi Bi şey diyorlar. O zaman dana kıyma

Cəsurumm

Evet

ozlemmustafa.demirca

Kafam yandı gizlar ne diyonuz ya :joy::joy::joy::joy:

Cəsurumm

Azerbaycan menusu sordu.bende tarifini yazdım .inşallah beyenir.ben bişirdim tadı iyi,yukariya bak gorucen :smile:niyə anlamadın

ozlemmustafa.demirca

Bi anda algılayamadım​:joy::joy::joy::joy:

Cansu

Mesleğiniz ne hanımlar

Cəsurumm

Ev hanımıyım .eşim çok kıskanc meslek sahibi olmamaq izin vermedi.giyimle gezmekle və s şeylərlə başqasıyla amcasiyla və s əl sıkısmaya falan koymuyor yani çok kiskanc :smile:dişardan bakan bu ne ya boyle bişey mi olur falan diyorlar ama .ben onlara hep sevən kiskanir diyorum.hoşumada gidiyor aslında .akilli kocam var ,kıskanclıgıda var :smile::pray:tək kelimeyle,. EV HANIMIYIM
peki sizlər?və sizin eşiniz boyle kiskancmidir?

Zatən bence bir eş .karisını bir başına istedigini al giy diye boş bırakmamalı aslında eşimi takdir ediyorum.bu şekilde beni günaha batmakdanda kurtarıyor .
Namehremle el sikismiyorum onun sayesinde,mağazada və s yerlərdə asla bisey sormam erkeklere nedeki bakmam .zaten oyle adetimde yoktur.
Yeni evlendigimizde annesinde kaliyoduk,evlərinə misafir geldiginde ben cikmiyordum salona falan .odada kaliyord​:smile:aslinda bana yariyordu .gəl keyfim gel.uzaniyordum​:rofl:

Kisa giyim giymiyorum izin vermiyor sevmemde hic zatən.ama oda biraz abartti yani​:rofl:sizdən aşağı giy diyor şehir yerində:rofl:.ve dar tişort giymeye izin vermiyor bütün vücudum bilinir diye.daha çok şey var saçımı biyamaya izin vermiyor .sadəcə kəndi saçım renk ola bilir​:rofl:
Coook daha coook seyler

Cansu

Azerbaycan'da erkeklerin böyle kıskanç olduğunu duymuştum. Çok şaşırmıştım. Burda da kıskanç erkek var.
Ben hemşire, Sağlık eğitimcisi ve laborantım hala gönlüme göre bir iş bulamadım. Atanmaya çalıştım olmadı.
Benim kocam şükürler olsun kıskanç değil.
Bu konuda fikirlerimiz seninle tamamen tersmiş. Sen rahatsız hissetmiyorsan ben aksini düşünmeni istemem.

Ben kısıtlanmaktan hoşlanmıyorum. Evlenmeden önce de eşimin en çok bu yanına baktım. Öyle çok sevdim. Kocamdan izin almadan hareket ettiğimde kızmaz. Maşallah Benim kocama.
Ben kıskanan kısıtlayıcı erkekten korkarım. Çünkü küçükken etrafımda hep öyle çiftler gördüm
Komşumuzun kocası kıskanç ve kısıtlayıcı olduğu için karısını eve kitler giderdi. Bu bende travma oldu galiba. Eşimi seçerken bu tarafını çok inceledim
O yüzden ben korkarım kıskanç erkekten

Cəsurumm

Zatən eşim işe gittiginde ben kapıyı kitliyorum iceriden

Şehirde kalsakda yer evi olduğu için korkuyorum yanımızda başqa ailələrdə var diye

Cansu

Günaydın hanımlar, nasılsınız. Saksılarımdan kara kör sinekler çıkıyor. Dibi böceklenmiş olabilir mi

eceaydın

Günaydın
İyiyim teşekkürler siz nasılsınız?
Görünce yazmak istedim çiçeklere düşkünüm :sweat_smile: Suyu çok gelmiş olabilir mi önce onu bi kontrol edin çöp şiş batırabilirsiniz toprak kuru mu diye. Sonrasında toprak kuruyana kadar dışarı balkona aldım ben karıştırdım
İyice kurudu artık üstü kurumadıkça sulamıyorum içerdekileri 3 4 güne bir suluyorum balkondakileri 2 güne bir

Böceklendiyse eğer bi yöntem okudum toprağı 180 200 derecede yarım saat filan fırınlamak yumurtalar dahil her şeyi yok ediyormuş, bereketini de kaybetmiyormuş ama hem üşendim hem emin olamadım o yüzden böcekleneni direkt attım. böcekli topraktan çıkardığım bitkinin kökünü de yıkayıp beyaz sirkeli suda bekletip öyle diktim hala sağlıklı şükür

Cansu

Çok güzel bir bilgi oldu teşekkür ederim. @eceaydın a101deki toprağı kullanıyordum. Komşumla birlikte gözlemledik ki kendi kendine sinek yapıyor. (Komşuma da o topraktan almıştım. Kendi evlerimizde gözlem yaptık)
Siz hangi marka toprak önerirsiniz

Havalar soğuğunda terastan çiçekleri getirmiştim. Onlar yağmurdan dolayı sinek yaptı diye düşünüyorum. Komşu ninenin çiçekleri hep içerideydi o da fark etmeden belki çok suladı

Ben de çiçek çok seviyorum ama evim gölgede kalıyor. Çiçeklerim güneş görmediği için çok mutsuz

Esved

Saksının dibine sigara külü dök canım o böceklenmeyi engelliyo bizzat annem denedi ve böcekler gitti

Cansu

Teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts: @Esved

Cəsurumm

Benimde evim golge hic gün dusmuyor ..
Saksı gullerini bende cok severim.annemlerde var annemde seviyor diye,
Ama ben gun yok diye boşuna almiyorum.ziyan olmasın boşuna

Ama evde olmasi iyi bişey eve .oksigen və s .verən cicekler cok

Evde bulunmasi iyidir gün düşen yerlere tabi

eceaydın

Rica ederim. Ben de aynı toprağı kullanıyorum maalesef yakında başka alternatif yok çünkü. Balkonda ektim çiçekleri sonra bi kaç gün içeri almadım
Sulayınca sineklendi ama sinekler içeri giremedi. Balkon çok güneş alıyor hatta haddinden fazla o benim işimi çok kolaylaştırıyor. bi kaç gün toprak güneşi yedi sinekler kayboldu
Sonrasında içeri aldım rutin sulamaya devam ettim.
Her ekimde aynı işlemi uyguluyorum içerde sineklenme olmuyor şükür

Benim evime de dolaylı ışık giriyor direkt güneş ışığı almıyor ama balkon kurtarıyor işte
Her aldığım öldü içerde. Dışarı alınca yaşıyorlar. Ben de içeri ona uygun aldım şu an içerde bi starliçe bi sarmaşık bi de küçük yapraklı değişik bi bitki var babam vermişti. Diğerleri hep dışarıda. İçeri bi monstera bi de paşa kılıcı istiyorum başka da çiçek almicam artık hayırlısı :blush:

Cansu

Benim de içerde deve tabanı, rox begonya, orkide, menekşe, sukulent (sonsuzluk) çiçeklerim var

Cansu

Kesin yaşamazlar ölürler dedim. Evimiz sobalı ve gölgede kalmasına rağmen @eceaydın yaşadılar bir de çiçek açtılar. Ben şok oldum
Komşum umreye gidince çiçeklerini bana emanet etti en çok onlara gözüm gibi bakıyorum. Kuruyarak ölmesinler yeter dedi.
Anneniz umreye gitti o zamana kadar dayanın diyorum onlara, 2 tanesi çiçek açtı.
11 ay çiçeği varmış o çiçeklerini döktü
Ablaya dedim. Güneş almıyor ama elimden geleni yapıcam dedim. Tamam dedi

Teyzemin de evi gölgede kalıyor ona tavşan kulağı çiçeği aldım. Kedisi çiçeğe kötü davranınca ölmüş. Çiçekçi amca güneş almayan evler için demişti.
Evinde bir de barış çiçeği var o da gölgede memnun

Balkonuna görürsen tesbih çiçeği veya kalp kalbe karşı çiçeği almanı öneririm. Güneş görünce coşuyorlar. Sarkarak gidiyorlar

eceaydın

Sevildiğini anlayan çiçek daha bi coşuyor sanki ya da ben sevdiğim için öyle geliyor :sweat_smile: Artık gözden çıkardığım olmaz bu dediğim kendi kendine ölüp gidiyor. iki kez içerde tesbih denedim ikisi de öldü. Biri içerde öldü diğerinin solmaya başladığını anlayınca balkona aldım belki tutunur diye o da orda öldü. Kalp kalbe karşı çiçeğini hiç duymadım bi bakayım . Dışarıda telgraf çiçeği sukulentler kaktüsler var şu an maşallah nazarım değmesin mutlular orda hiç oynatmayı düşünmüyorum :sweat_smile:

Cansu

:smiling_face_with_three_hearts: benim de severken şüphe ettiğim çiçeklerim öldü.
Annemin bazı çiçekleri doğum gününde çiçek açıyor.
Şaka gibi @eceaydın

Sizin de çiçek sepetinden gelen çiçekler ölüyor mu?
Çiçek sepetinden hem kendime özel günlerimde, hem doğum yapan arkadaşlarıma gönderdiklerim hep öldü.

eceaydın

Benziyormuşuz bu konuda benim annem de çiçekleri çok sever bana da o aşıladı diyebilirim :blush:

Sadece bi kere sukulent sipariş ettim anneme. Bi problem çıkmadı hala yaşıyor özenli de geldi. İnternetten değil de çiçekçiden almak daha iyi aslında görebiliyoruz en azından. Mesela deve tabanı ve paşa kılıcını bekletiyorum burdan görerek almak istediğim için
Ama yakınımda yok derseniz trendyolda Goldlotus diye bi mağaza var starliçeyi ordan aldım 3 köklü bol yapraklı çok sağlıklı bi çiçek geldi tavsiye edebilirim

Cansu

Öneri için teşekkür ederim. Telefonuma not kısmına kaydettim. Sıradaki sirarişimde oraya kesinlikle bakıcam.
Eskişehir merkezinde pazartesi pazarı var ordaki çiçekçi abiden bakıyorum. Nişanımda hatıra hediyesi olarak pazardaki abiden alıp süsleyip hediye yapmıştım. Yakınlarınızda sempt pazarı varsa bakmanızı öneririm. Elinde yoksa bile deposuna bakıyor gelince haber veriyor
@eceaydın

eceaydın

Rica ederim. Ben adanadayım pek seçenek yok ordan kuşkonmaz aldım sadece değişik gelmişti bebek çama benzettim :sweat_smile:hala birlikteyiz
Burası için en iyi seçenek flora adana kendimi toplayabilirsem yine bi safariye çıkıcam inşallah :sweat_smile:

Cansu

Afrika'daki gelin olmak nasıl bir duygu, çok tepki aldınız mı?
Ben 3 yıl Kıbrıs'ta yaşadım çok fazla Afrikalı var. Erkekleri çok kibardı otobüste yer bile veriyorlar. Hope diye arkadaşımız vardı sevgili olmadıkları halde kız arkadaşıma ayak masajı yapıyordu. Ama gönlü olduğu için yapıyordu :face_with_hand_over_mouth:@afrikanın_gelini54

@afrikanın_gelini54

afrikanın_gelini54

Merhaba

Afrika'da değilim şuanda Türkiye'deyim ama çok güzel çok farklı insanlar yardımsever merhametliler

Hiçbir şey yaptirmadilar bana çok düşünceliler kaynanalik yapan gorumcelik yapan yok :rofl::face_with_hand_over_mouth:

Eşim sağ olsun hayatın müşterek olduğunu savunanlardan çok yardımı oluyor

Cansu

Yurtta da çok fazla Afrikalı kız vardı. Gizlice onların yöresel yemeklerini anlamaya çalışırdım. Pirinç lapası yapıyordu. Afrika kızları çok güzel.
Size güzel davranmalarına çok sevindim.

afrikanın_gelini54

Genel olarak yabancılarla evlenmiyorlar

Tabiki neden Türkle evlendin diyen çok oldu ama eşimin ailesi zaten oradan evlenmesini istemiyormuş

Akraba evlilikleri çok var

Eşimin büyük anneannesi türk babası mısırlı annesi sudanli onlarda karışık genler olaun istemişler :slight_smile:

Cansu

Çok güzel :smiling_face_with_three_hearts: çok havalı. Bizim de soyagacımizda Afrikalı 1 kişi varmış. Babam bebeğin siyahı olabilir demişti. Ultarasonda Afrikalı gibi durmuyor.
Mahallemizde Afrikalı abla ve oğlu kızı var bence çok tatlılar

Daha önce 2-3 kez Afrika örgüsü yaptırdım

afrikanın_gelini54

Maşallah yaa

Cansu

Siz de Afrika örgüsü yaptırmayı düşünüyor musunuz

afrikanın_gelini54

Bende açıkçası çok beğeniyorum o çocukları kendiminki de Nescafe gibi olacak ama tipi nasıl olacak çok merak ediyorum belirgin özellikleri var çünkü Afrikalılar in işte dudak burun vs

Düşündüm ama saçı agirlastirdigi için eşim yaptirtmadi

Cansu

Yıkayınca ağırlığı hissediliyor ama kuruyunca alışıyorsun bakımı çok kolay

afrikanın_gelini54

Çok heves etmiştim ama kursağımda kaldı :rofl:

Bide Afrika'dakilerin saçı çok değişik olduğu için yabancıların saçını çok begeniyorlardi

Sudanda peruk takan bile var beğenmediği için çok fazla

Hani böyle kıvırcık kısa ya da kuru gibi saç tipleri var onlara has

Cansu

İçinizde kalmasın yaptırın ben 2014 yılında 600 liraya yaptırmıştım şimdi bin lirayı geçmiştir. Bayramda ücretsize denk gelir
Çok havalı bir anne olacaksınız

afrikanın_gelini54

:face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth: yaptıramam maalesef kisalttim saçlarımı

Cansu

Çok fazla kıvırcık olduğu için uzayamadan saç telleri kırılıyormuş
Karşıdan bakınca saçları çok sert gözüküyor. Hope saçına dokunabilir miyim dedim saçı yumuşacıktı
Hepsinin dişleri bembeyaz maşallah

Bence her halinizle havalı bir anne olacaksınız

afrikanın_gelini54

Çok teşekkür ederim :face_with_hand_over_mouth::blush:

Beni görünce de insanlar ellerime bakıyorlardı bize siyah nasıl farklı geliyorsa bende onlara gelmiştim

Şuan Sudanda iç savaş var eşimin ailesi de dahil tehlike altında müslümanlar ramazanda katlediliyor lütfen dualarımızı eksik etmeyelim :palms_up_together: hamilelerin duası kabul olur

Cansu

Allah yardımcıları olsun. Dua edicem

afrikanın_gelini54

:heart:

Kaçıncı haftanız da öğrendiniz cinsiyeti

Cansu

@afrikanın_gelini54 10. Haftada doktorumuz bize söylemeden iki bacak arasını çekip vermiş. Yolda giderken fark ettim. Kızımız olacak dedim
Çünkü çok videolar izlemiştim.
Eşim oğlan hissetmekten hiç vazgeçmedi.
13. Haftada ikili testte doktorum tahmin olarak kız dedi. Biz de doktorla fark etmeden bir olduk. Elektrikçilerin zaten kızı olur dedik
16. Haftada kesin olarak erkek olduğunu öğrendik.
Böyle şakacı bir oğlumuz olacak

Sizin cinsiyet için çok erken değil mi?

Haftanızı tam hatırlayamadım ama 9. Haftaydı galiba

:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

afrikanın_gelini54

Evet o yüzden merak ettim 9+6 :face_with_hand_over_mouth:

Cansu

Biz doktoru hiç sıkıştırmadık rica etseniz tahmin olarak söyleyebilir belki :innocent:
Ne hissediyorsunuz. Annelerin hisleri doğru çıkar

Randevunuz ne zaman

afrikanın_gelini54

Kız hissediyorum

Daha 6 gün önce gittim 1 ay sonra :slight_smile:

Aslında cinsiyeti değil sağlığını çok merak ediyordum ama internette kıyafetler görünce insan bir an önce bilsemde ona göre alsam diyor :slight_smile:

Cansu

Benim de mayısta. Bir çok anne bebeğin yüzünü görmek ister bana da sağlıklı denilsin yeter.
Bebeğimi göreceğim gün mutluluktan uyuyamıyorum.
Her iki cinsiyetin de ortak giyebileceği harika kıyafetler var.
10. Haftamda doktorum renkli ultrason vermeye başladı.

afrikanın_gelini54

Evet bende öyle bakmaya çalışıyorum kimiside daha çok var şimdi alma diyor

Ne yapsam bilemedim

İşte herşey umduğumuz gibi ilerlemezse falan diye

Rabbim herkesin bebeğini sağlıkla kucağına versin Analı babalı büyütmeyi nasip etsin

Cansu

İçinden geldiği gibi yapmalısın. Rahim arkasında kanama vs olsaydı doktor seni uyarırdi progestan vs verirdi yine de dikkatli temkinli olmakta fayda var. Ben 16. Haftada kadar yatak istirahatindeydim. Kanama alanı geçsin öyle alışveriş yaparız dedik.
Allah korusun inşallah kayıp olmaz güzel düşünün güzel olsun

afrikanın_gelini54

Baktı çok şükür kanamam yok gayet sağlıklı ama sen yinede egilmene kalkmaba ağır kaldirmana fazla ayakta durmaya dikkat et dedi

Çok midem bulanirdi gerekirse 5 dakika içinde tut çıkar ama zorla demişti çok şükür azaldı

Cansu
  1. Haftamda bulantı azalmıştı ve iştahım arttı. Öyle olunca ilk 3 ay nasıldı unutturdu.
    İlk 3 ayınızın bitmesine az kaldı biraz daha sabredin. İnşallah geçer
afrikanın_gelini54

İnşallah :palms_up_together::heart:

Cansu

Cinsiyeti öğrendiğinizde burda da paylaşırsanız mutluluğunuza eşlik etmek isterim

afrikanın_gelini54

Tabiki

Cansu

:innocent:

Geçmiş olsun @admin duygu belirtilen yerde başı ağrıyor yazıyor. Kendini nasıl hissediyorsun

Aslında duygu eklemek de çok keyifliymiş. Duygu eklerken endişeli olduğumu unuttum

Cəsurumm

Annelerin degil aksine babaların hissi doğru cikiyor :smile:sendekide erkek çıktı esin dedigi gibi.benimde eşim hamile kaldigimdan oyle.hiss etdi oylede çıktı şükür :pray:

Cansu

Aranızda ev yoğurdu yapan var mı?
Oldum olası ev yoğurdun yapmakta zorlandım.
Çabuk mayalansın diye sobanın yanına koyuyordum
Artık sobaya veda ettik
Yoğurdunuz çabuk mayalansın diye fırından başka yöntemleriniz var mı?

afrikanın_gelini54

Ev yoğurdu yapıyorum benimki market yogurduyla mayaladigim için çok katı olmuyor ama 1 günde mayalaniyor ağzını kapakla değilde havluyla kapatıyorum

Cansu

Sobanın yanına koyduklarım da sakız gibi uzuyordu. Sobanın yanında 3 saat duruyordu
Onu bilmişim, üstü kaymak olmasın diye kavanozun üstüne tahta kaşık koyup kıl toz düşmesin diye örtü ile kapatıyordum
Oda sıcaklığında kaç saat dursun

Cəsurumm

Bunun için internetde araştırma tapa bilirsin

Cansu

Merhaba hanımlar, aranızda daha önce kara kaplumbağası bakan var mı?
Eşim kaldırımda bulmuş. Serçe parmağından da küçük.
Bana ne önerirsiniz

Cəsurumm

Ya kaplumbaga en cok rendelenmiş havuç yiyor

Teyzemin eşi bakıyordu

O zaman gormuşdum

Cansu

:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

Kaplumbağa, sarmonella bulaştırabiliyormuş. :dizzy_face::exploding_head: Bu küçücük canın getirdiği şüpheye bakın şaka gibi.
Elimi hemen yıkadım. Elimde yara falan da yoktu. Eldivenden başka önerisi olan var mı?
Yoksa kedinin bakımını eşime bıraktığım gibi Kaplumbağayı da eşime mı bırakayım
Şaka gibi

admin

Çevrede sahiplenmek isteyen biri varsa ona vermen daha mantıklı olur tabii varsa

Cansu

Biz daha önce de evde tırtıl baktık :rofl::rofl: büyüdüklerinde güçlendiklerinde kendilerini koruyacak hale geldiklerinde dışarıya güvenli bir yere bırakıyoruz. Annemizin bahçesinde bir sürü kaplumbağa oldu
Bu da öyle olur gibi

Yusifin-annesi

Selam kizlar

admin

salutes jack black GIF

Cansu

@Şahnaz selam nasılsınız

Yusifin-annesi

İyim canim sen nasilsin

Cansu

Ben de iyiyim. Çok şanslısın forumda enginar olan çok hamile var. Yalnız hissetmeyeceksin

Ben karnabahar oldum

Profil resminin etrafını yeşil olmuşsa o kullanıcı çevrimiçi demek
Bunu biliyor muydunuz

Cəsurumm

Hayirr

Cansu

@baby_ugur merhaba hoşgeldiniz

admin

sohbetteki kişileri sadece 3 seviye kullanıcılar görebilecek şekilde değiştirdim :slight_smile:

şu an o seviyede ben sen ve zeynep var :slight_smile:

Aktif kullanıcı artınca herkese açabiliriz

Canimoğlum

Selam kızçeler

admin

Selam @Canimoğlum hoş geldin

Canimoğlum

Hoş buldum

Cansu

@Canimoğlum merhaba hoşgeldiniz nasılsınız

baby_ugur

Merhaba hoş buldum​:smiling_face_with_three_hearts:

Cansu

@Cəsurumm ile aynı memlekettensiniz
@baby_ugur siz kaç haftalıksınız. @Azerbaycanli-Anneler grubu var. Katılmak isterseniz. Sizin de Türkçeniz harika

Cəsurumm

Salam yerlim :slightly_smiling_face:xoş gəldin

@baby_ugur

Azerbaycan qrubuna katılsam bile smsleşilen yer nerede bulamiyorum.aslinda zeki biriyim boyle konularda.bulmak falan olmayanı oldunurmak və s.ama bu program karışık biraz

Cəsurumm

Konu falan olşutuamiyorum orda

Neden?

admin

Orada konu oluşturulamıyor zaten. Grup kendi arasında mesajlaşabilir, veya @Azerbaycanli-Anneler yazdığında grupta olan anneler bildirim alırlar. konu sadece ana sayfada iken sağ üstteki "+ konu oluştur" butonu ile yapılabiliyor.

Grup belirli bir sayıya ulaşırsa grup için arı konu oluşturabilme özelliği ekleyebiliriz daha sonra.

Cəsurumm

Anladım

elifdrcnyrk

Selam güzel annelerrr,
Herkese şimdiden iyi bayramlarrr :partying_face:
Yarın dolu olacağımız için simdiden kutlamak istedim. İnşallah seneye hepimizin ellerinde, kollarında bebisleri ile kutladığı bir bayram olur :smiling_face_with_three_hearts: Hepinizi çok öpüyorum güzel anneler :heart:

Cansu

:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: @elifdrcnyrk teşekkür ederim. İyi bayramlar. İnşallah bebeğinize bayramlık aldığımız şeker toplamaya gittiğimiz günler çok çabuk gelir
:star_struck::star_struck::star_struck:

Cəsurumm

Teşekkür ederim..Amin inşallah :pray:sizində bayramınız mubarek olsun​:pray::rose:

Cansu

@Cəsurumm beşikler bölümüne gönderdim olur mu?

Hangi konu başlığında dursun istersen oraya eklemelisin böyle kafam karıştı

Cəsurumm

Teşekkür ederim,beşiklər bölümü iyi :rose::blush:

Farkindamisin mucize annede hep.ikimiz cevrim içi oluyoruz en çok,:rofl:sanki uygulama yoneticisiyiz

Cansu

Bizim seninle uygulamaya girme saatlerimiz denk geldiği için hep karşılaşıyoruz. Yönetici gün boyu çevrimiçi. Diğer arkadaşlarımızın gücüne gider :innocent:

admin

@Cəsurumm ben hep buradayım :policeman::rotating_light::oncoming_police_car::male_detective:

Cəsurumm

Admin hanım ,sizin cevrim içi oldugunuzu niye giremiyorum acaba?:slightly_frowning_face:

Hayır hayır gücünə gitsin diye demedim.sadece ben girdiyimde hep seni burda goruyorum diye oyle soyledim

Cansu

:rofl::rofl::rofl::rofl:

admin

:grinning::grinning: yok yok gücüme gitmez merak etme :upside_down_face:

@Cəsurumm artık görebiliyor olmalısın :hugs:

Cəsurumm

Şimdi goruyorum onlaynsın

:blush:

Cansu baya güldü :smile: sözüme qaliba

Cansu

Aranızdaki hoşgörü çok hoşuma gitti. Yanlış anlamayın :innocent:

admin

:grinning::grinning:

afrikanın_gelini54

Devlette cinsiyet söyleniyor mu ?

Ya da % kaç söylediği çıkıyor

Cansu

@admin mesaj bildirimi çok güzel olmuş gerçekten papucumuz dama atılacak :sweat_smile:

ozlemmustafa.demirca

Kızlarrrrrrr napiyosunuzzzzzzz​:joy::joy::joy::joy:

Cansu

@afrikanın_gelini54 merhaba
Ben özel hastaneye gidiyorum
Bence her yerde 16. Haftadan itibaren kesin olarak cinsiyet bilgisi veriyorlar.
Doktorumuz 10. Haftada ultrasonda iki bacak arasını çekmiş ama bize söylemedi. Eve giderken yolda kızımız olacağını gördün
13. Haftada ikili testte kız olarak tahmin etti
16. Haftada kesin erkek dedi
Şuan 25+5 olduk

@ozlemmustafa.demirca belim yine koptu, azıcık dinleniyorum
Sen ne yapıyorsun

afrikanın_gelini54

Devlette genellikle söylemediğini söylüyorlar söyleseler de genellikle yanlış tahmin diyorlar bir sorayım dedim

Cansu

@afrikanın_gelini54 ben de devletin ultrason resmine bakıyorum çok düşük kaliteli. Belki de bana öyle denk geldi

admin

:slight_smile:

afrikanın_gelini54

Özelde daha ilgililer her konuda bilgi veriyorlar gerçekten her şeyleri çok farklı

1 ay sonraya randevum o zamana kadar belli olur sanırım eğer soylemezse özele giderim

Cansu

Benim de mayısta senin kaç mayıs @afrikanın_gelini54

afrikanın_gelini54

12

Cansu

Benim de 10 mayıs

afrikanın_gelini54

Genel muayene için özel mı tercih ediyorsun devlet mi ?

İlk özelde muayene olup devlette soğutmayı düşünüyordum

Daha sonradan her ay 1000 t vermek biraz zor olacak gibi duruma bakacağız :slight_smile:

Cansu

Normalde hastalandığımda devlete gidiyorum. İlk gebeliğimde devlet hastanesinde sorunlar yaşadım.
Tekrar aynı sıkıntıları yaşamamak için özeli tercih ettik
Biz 495 veriyoruz
İlk üç ay geçen yıl olduğu için 300 liraydı biraz öyle kurtardık
@afrikanın_gelini54

afrikanın_gelini54

Sigortalı 565 benim

Ama yol vs derken 1000 buluyo

Bulunduğun yerden bayağı uzakta

Sigortasız 700

Sigortam bitmek üzere eğer anne bebek sigortası benim için geçerliyse bişey değişmez hala bilgi edinemedim o konuda

Cansu

Ben de hastaneye uzak mesafedeyim. Sizi çok iyi anladım

Ben de anne bebek sigortası hakkında detaylı bilgi öğrenirsem size hemen söylerim

@ozlemmustafa.demirca alışverişe başladın mı?

afrikanın_gelini54

Teşekkürler

Cansu

Rica ederim

Cəsurumm

Cansu_ anladım canım :blush:sorun yok

https://imgyukle.com/i/Qbv5np

https://i.imgyukle.com/2023/04/21/Qbv5np.jpeg

Arkadaşlar nasıl bu saatda kadar eşimle ugrasip yaptik

Kartondan.kesip yaptık

Nasıl sizcə?

Cansu

@Cəsurumm çok güzel olmuş elinize sağlık

admin

Herkese iyi bayramlar :candy:

afrikanın_gelini54

Hayırlı bayramlar :bouquet:

Cansu

İyi bayramlar :smiling_face::cake:

Cəsurumm

İyi bayramlar Hepinize

:rose::rose::rose::rose:

Cansu​:candy: teşekkür ederim :blush:

admin

@Cəsurumm napıyon kız :grinning:

Gördüm buradasın :grinning:

Cəsurumm

Meyve yiyorum :smile:.bende gördüm seni yazıcaktım

Sen napiyon​:slightly_smiling_face:

admin

Afiyet bebişe Gıda olsun​:grinning:

Cəsurumm

Amin ,teşekkür ederim ,gel berabər olsun :blush:

admin

Yakın olsa olurdu belki ama oraya biraz zor :innocent:

Cəsurumm

Gic gelmedinmi Azərbaycana?

Hiç

admin

Yok gelmek nasip olmadı hiç ama planlarımız arasında :grinning:

Sen hangi şehirdesin

Cəsurumm

Tanımam isterim seni​:blush: kaç yillik evlisin?kaç bebişin var , kaç yaşındasın​:smiley:

Ben bakü'de kaliyorum

Evlenip baküye geldim eşim burda kaliyordu.ben cəlilabaddan ım

admin

:grinning: ben 34 yaşındayım bir oğlum var, yazılım mühendisiyim, Ankara’da yaşıyorum

Cəsurumm

Ama şimdi baküye gelin geldim .kocam annemin teyzesinin oğlu​:smiley:yani akrabayiz

Çok iyi​:+1:

2ciyi duşunmuyorsun galiba

admin

Aaa bebişle mutluluğunuz pekişsin inşallah :grinning:

Cəsurumm

Amin ,teşekkür ederim canim​:blush::pray:

admin

Yok ya eldeki bizi mahvetti :grinning:

Cəsurumm

Teyze oğluna kızını verenleri gordugumde hep ayrı pencereden bakiyordum...aynısı bende de oldu​:smile:

Neden?:smiley:yaramazmı yoksa.kac yaşındakı oğlun​:muscle:

admin

İnsanın kınadığı başına gelirmiş o mesele sanırım :grinning: oğlan 6 yaşında

akşama kadar futbol oynuyoruz

top meraklısı

Bizi evden kovacaklar yakında gürültüden :grinning:

Cəsurumm

Evet kinadigi geliyor başına insanın gercekten.ama ,iyi geldi bana kinadigim​:blush:memnunum şükür .

Acaba hamileyken futbol cokmu izledin?:smile:

admin

İyi o zaman sorun yok. Bir açıdan iyi bir açıdan kötü. İyi tarafı tanıyorsun kötü tarafı akraba olması

Cəsurumm

akraba olması Neden kötü?

Sevmiyormusun

admin

Çevremde evlenip mutlu olamayıp ayrışanlar var

böyle Allah korusun böyle bir durumda akrabalar düşman oluyor maalesef

Cəsurumm

Aslında annem teyzesini gormuyordu .bakü'de kaliyorlardi bizde uzakta.kismet işte ,Allah oyle yapti ki bize geldiler beni girmeye .eşimde beyendi bende.yarın nişanlandık 1yıl 3 ay nişanlı kalıp evləndik​:blush::pray:

Cəsurumm

Neden ayriliyorlar

Allah eşimle münasibətimi mutlu etsin h iç bir zaman ayrilmayalım​:pray:amin

admin

Amin :pray:

Cəsurumm

Zaten kayinvalidem eşim bana karşı iyi diye bizimle konuşmuyorlsr

İnsan ailesine deyər vermemeli onun bakiş açısından

İnsanın eşi karisina saygi duymasa.bir bebek dünyaya gelemez ki

Yanlışmıyim

admin

Aynen öyle

Cəsurumm

Cansu

Ben de @admin Hanım sizi çok merak ediyordum. Kafamızın içinde sizin nasıl biri olduğunuza dair görseller gelişiyor :innocent::heart_eyes:

admin

:grinning::grinning: bir gün toplu videolu canlı görüşme yaparız.

Cansu

@Cəsurumm biz de tanıştık bir hafta içinde evlenme kararı aldık 3 ay içinde evlendik

Ben yavaş yavaş okuyarak geliyorum sizi yakalacam

@admin çok güzel olur :smiling_face:

admin

Kendi fotomu yükledim hadi bakalım :grinning:

Cansu

Maşallah size çok güzelsiniz, kafamın içindeki hayalinizden de gençsiniz.
Sizi gördüğüme çok sevindim

admin

Teşekkür ederim :blush:

Cansu

Ankara ve eskişehir artık çok yakın buralara yolunuz düşerse beklerim :smiling_face_with_three_hearts:

admin

İnşallah elbette. Yolum düşerse haber ederim görüşürüz müsait olursan

Cansu

:smiling_face_with_three_hearts:

Cəsurumm

Cansu,yetişdin qaliba,sohbetin sonuna

:smile:

Cansu

Dayanamadım hızlı hızlı okudum

admin

:grinning:

Cəsurumm

Turklerde 3 sene sevgili kalıp sonra evleniyorlar .ne iyi sen ,1 haftaya karar almişsin

Cansu

Şimdi düşününce büyük çılgınlık gibi geliyor

admin

Biz 3 yıl sevgili kaldık sonra nişsnlanıp evlendik :grinning: iyi tahmin

Cəsurumm

Evet bende gördüm fotoyu hem baş ortulu həmdə çok guzelsiniz .sizin suratinizi kafamda olcub biciyordum.iyi oldu gordugum​:smile:

admin

Bende sizi merak ediyorum aslında ama zorlama yok isterseniz gerçek fotonuzu ekleyin :hugs:

Cəsurumm

Diyorum ya oyle duyuyorum hep Türklerden​:smile:

Cansu

Ben de bugün fotoğraf yükleyemeye karar verdim

admin

Biz okulda tsnıştık. Okul bitince de 1 yıl sonra falan evlendik :wink:

Cəsurumm

Romantikmiş

Cansu

@admin Hanım, sizin de adınız Zeynep mı? Tanışalım kısmında görür gibi oldum ama tam da emin olamıyorum

Cəsurumm

Bana benzeyen bir kız fotografı atacağım size

Buraya

Kendi fotona eşim izin vermiyor .demişdim ya kıskanç

admin

At bakalım bi :grinning:

Cəsurumm

Profile koyup sonra silmek şartiyla atarım​:smile:

Ama atamiyorum ki

Yardımçı olurmusn

admin

:grinning: olur yardımcı olurum WhatsApp tan bana gönder istersen ben yükleyeyim okur mu? Olur dersen özelden numaramı yazayım sana :grinning:

Maşallah @Cansu sende çok güzelsin :heart:

Cansu

Teşekkür ederim bu biraz genç halim zayıf ve güzel olduğum günler

Beni böyle güzel hatırlayın istedim

admin

Bence hamilelik güzelliğine güzellik katmıştır :grinning:

Cansu

Teşekkür ederim :heart_eyes::smiling_face_with_three_hearts::star_struck:

Belki cesuru anlık yakalarım diye telefon elimde bekliyorum

admin

Cevap vermedi ama bakalım foto çekmeye mi gitti acaba :grinning:

@Cəsurumm normal konulara nasıl foto ekleyebiliyorsun, normalde olmaması lazım :grinning:

Cəsurumm

https://i.imgyukle.com/2023/04/21/Qb4qeP.jpeg

Bu kızın biraz benzerligi var bana

Cansu

Ben de çok şaşırdım nasıl yaptın dedim. Yapıştırdım çok kolay oldu dedi
Fotoğraf yüklemekte zorlanan olursa @Cəsurumm u çağırıcam

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: kursağımızda, kaldı

admin

Bazı resim yükleme siteleri resim yükledikten sonra bir adres veriyor ya bazıları bizim forum ile uyumlu. Bğlantıyı tapıştırınca resim olarak gösteriyor :grinning:

Cəsurumm

Çağırırsın canım sorun yok​:heart:

Foto acildimi? gördünüzmü?resmi

admin

@Cəsurumm bu kız afeti devran maşallah :grinning:

Cansu

Evet ben sana benzeyen kızı gördüm

Cəsurumm

Estetiksizim

Bu arada

Burnum falan kucuk

Dudaklar dogal :smile:

admin

@Cəsurumm evet gördük :grinning:

Cəsurumm

Ama fotodaki

Ben degilim

Bana benziyor biraz onuncin atdım

Ben ondan iyiyim bence

admin

Gözlerin hafif çekik gibi mi resimdeki kızın öyle

Cəsurumm

Benimki badem goz

O kizki çekik.birax

Cansu

Sizin memlekette 18 yaşındaki kızlar estetik mi yaptırıyor

Cəsurumm

Eveeeet

Çok hemde

Akrabalarımdanda yaptran cokk

Ablamda estetiksiz ama

Cansu

Burda 18 yaşında olup estetik yaptıran az. Yaptırmak istersek annemiz babamız kızar

Cəsurumm

Anne babalar razı valla

Herkes bir birinə benziyor burda

Ayıp olmasın ama .popo şişiriyorlar

Burun kestiriyorlar

Cansu

Aslında erkekleriniz de kıskanç. Nasıl kızmıyorlar

Cəsurumm

27 yasindakiler

18 yasdakiler burun və ağız estetik ediyorlar

Burda avazı erkekler kadın gibi

Kıskanmiyor

Benim eşim ama kiskanc

İyikide kıskanç

Oyle kızlar gibi olmadım yani

Onlar bekarlar

Yaptiriyorlar

Evlilerde yaptiriyor

Cansu

Kıbrıs'ta çok Azeri tanıdım hepsi erkeklerimiz kıskanç demişti

Cəsurumm

Kiskanclarmi?hepsi degil

Burda istedikleri gibi bitiyor ya her kes

Estetik desen estetik

admin

Muhteşem üçlü yine burada :grinning:

Cansu

:smiling_face_with_three_hearts::sweat_smile::sweat_smile:

Cəsurumm

:sweat_smile:aynen

Cəsurumm

Bu programa giriş yaparken nereden bilirdim sizinle arkadaş olacagım​:blush:

Benim gic arkadaşım yol

Kimsenin numarası yok bende .sadəcə ailem var

Eşim izin vermiyor,çünki çevre tanidikalrimiz hepsi sahtekarlar

İnanmıyor eşim kimseye

Ama sizinlə burda arkadaş oldum​:blush:kəndimi yalnız hiss etmedim

Aslında bakarsanız yanlız hissetdirmediniz,cansuyla arada konusuyorduk burda ama .adminlər bu kadar çok konuşacagimizi bilmiyorsun​:smile:doğrusu​:roll_eyes:

admin

biz her zaman yanındayız @Cəsurumm

Cəsurumm

Teşekkürler​:rose:

admin

iyi ki varsın :heart:

Cəsurumm

Sende iyikivarsın sizde iyiki varsınız​:blush::rose:

Cansu

Günaydın @elifdrcnyrk hamilelikte ilk bayramın nasıl geçiyor

baby_ugur

#Cansu 20+4 haftalığım canım

@Cansu tabiki gruba benide ekleseniz sevinirim

Cansu

Sağ yukarı köşede B harfinin yanında üç tane alt alta çizgi var oraya basın>daha fazla>gruplar diyerek istediğiniz gruba katılabilirsiniz
Hatta doğum yapacağınız ayın grubuna da dahil olabilirsiniz
Ben temmuz sonu ağustos başı doğum yapacağım için temmuz ve ağustos grubundayım
@baby_ugur
Zorlanırsanız görsel olarak da anlatabilirim :innocent:
Aramızda 5 hafta varmış. Çok sevindim

baby_ugur

@Cansu Bende 5 ekim gostersede doğumumu.Sezeryan olacağım için 38 haftada yapiyor doktorum.Ağustos sonlarina dusuyor Onun icin agustos grubuna katildim​:blush:

Cansu

@baby_ugur aynı gruptayız :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: Sağlıkla gelsin bebiş
İlk gebelik mi

baby_ugur

:smiling_face_with_three_hearts:tesekkur ederim sizde saglikla kavusun insAllah.Hayir canim ikinci hamilelik 3 yaşinda bir oğlum var

Cansu

Allah bağışlasın benim ilk gebeliğim. Daha önce kadın doğum servisinde çalıştım ama ilk hamilelik duygusu başkaymış
Tecrübeli anne olduğunuz için zorlandığım yerlerde size sorular sorabilir miyim?

baby_ugur

Tesekkur ederim​:smiling_face_with_three_hearts:,Tabiki,yardimci ola bilirsem sevinirim,Bilgim olduğu kadar yardim etmeye calisirim​:revolving_hearts:

Cansu

Teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

3 hafta sonra doğum çantamı hazırlayacağım. Çantama koyduklarimı size söylesem siz eksiklerimi bana söyler misiniz

baby_ugur

Ben erken yaşta anne oldum,ilk çocuğumun nasil buyuduğunu anlayamadim bile.Şimdi ikinci bebeğim olacak İnsAllah bunda anneliği doya doya tadarım,ilk bir yaşina kadar zamanin nasil akip gitdigini anlamadim.simdi kuçuklugunu o kadar ozluyorum ki

Cansu

Kaç yaşındasınız

baby_ugur

22 yaşindayim hala çok erken biliyorum

Cansu

Ben de 29 yaşındayım ben de bazen erkenmiş gibi hissediyorum. Aslında ideal yaş. Demek ki yalnız değilmişim :innocent::smiling_face_with_three_hearts:

baby_ugur

@Cansu
Bebek için:
Ağız mendili
Emzik
2-3 bodi ve zıbın(kollu ve kolsuz)
2 çift eldiven
2 cift şapka
3 patikli alt
Pamuk
Biberon
10 lu Hastane çikısı
Bebek bezi
Bebek battaniyesi muslin ve kadife olandan
Anne icin
Bir pijama,
bir sabahlik
2-3 atlet
3-4 iç çamaşırı
Hijyenik ped
Goğus ucu kremi
Tarak
Diş macunu
Makyaj mazemesi
Terlik

Aklima geldikce yazdim unutduğum bişey varsa yazarim canim

Bizim burada 2 gece 3 gun kaliyoruz hastanede bu yazdiğim adetler yetiyor.Sizde daha az ise bence yeterli,ağız mendilini 4-5 tane yapin

Cansu

Teşekkür ederim ekran görüntüsü aldım elinize sağlık

elifdrcnyrk

@Cansu valla dün çok yorucu bir gündü. Bugün de bayramlaşma faslı var fakat bebek tuvalet ve yeme içme konusunda zorluyor. Sürekli karnım acikiyor bi seyler yiyince de tuvalet ihtiyacı geliyor. Sürekli bir döngü icersindeyim :sweat_smile::sweat_smile: senin nasil geciyor?

baby_ugur

@hayir canim anne olmanin yaşı yoktur,hem buyuk yaşta anne olanlar daha guzel anne oluyor,sabırla bebeği ile ilgileniyor.Benim gibi kucuk yasda anne olanlar bebeği ile buyuyor resmen,bazen bakamiyorum diye ağladigimda oldu ama geçiyor,anne olmakdan daha guzel hic bisey olamaz

Cansu

Ağız mendilini anneler, misafirler omuzuna koyuyor. Bebek mikrop kapmasin diye. Başka nerelerde kullanılıyor

baby_ugur

Ben bebegi emzirdikden sonra yedigi fazla sudu cixardiginda agzini siliyorum,yatarken emziginin altina koyuyorum ağzindan aka biliyor sut

Esnediginde yedigini cikariyor kucuk bebekler

Cansu

@elifdrcnyrk :rofl::rofl: biz sadece annelerimize gittik. Yakınları telefonla aradık. Bağışıklık sistemim hassas doktor da gezmesin dedi dedik evde yatıyoruz

@baby_ugur teşekkür ederim 10 tane mendil alsam yeter mi

baby_ugur

Yardimci ola bilsiysem ne mutlu bana​:smiling_face_with_three_hearts:

Cansu

@baby_ugur çok mutlu oldum. Tecrübeli anne candır

baby_ugur

10-12 tane yeter

:heart::heart:

Cansu
Cəsurumm

baby_ugur neden bakamıyorsun ki?agladıgı zamanlardamı bakamıyorsun?19niyi yaş benim 18 yaşım var və bebegime iyi bir anne olacağımı düşünüyorum inşallah

Benimde ablamın ilk bebişi 3 yaşını yeni tamam etdi

İkinci bebişini bile doğurdu onunda 1 yaşı var

21 yaşında ablam

İki bebiş buyutuyor

Zorlandığı olmadı ama sinirləri bozuldu agladiklarinda

:sweat_smile:

elifdrcnyrk

@Cansu ben de bahar alerjisi var o yüzden herkes beni grip zannedip yaklasmiyor :joy::joy: evde kaldıkça alerji artıyor ben de güzel havalari firsat bildim geziyorum İnsallah bir sey olmaz :sweat_smile:

Cansu

@elifdrcnyrk ekstra ilgi görüyorsundur. Ne güzel. Biz biraz gezmemek için bahane aradık

baby_ugur

@Cəsurumm Allah bağislasin,sende sag salim kavus insAllah.
Bebeğin bir yeri ağridiğinda,ağlama sebebini bilmediğimde bende ağliyordum,bakamiyorum anlayamiyorum diye,yaşimda küçükdû,kayinvalidem sağ olsun hep yardimci oldu.Ama yinede kendinde ilk çocuğunda pek deneyinli olmuyorsun diye zorlabiyorsun.İnsAllah canim anne olmak için ilk sabır gerekiyor,sabirli oldugun surece o sureçler en guzeli

Cəsurumm

Amin ,sende inşallah

Evet Sabir çok önemli

MucizeAnne

@Mihrimah520 @Gamze_0 hoş geldiniz :raising_hand_woman:

Cansu

Hoşgeldiniz :star_struck::star_struck:

Annişler miniklerimizin bayramı kutlu olsun :smiling_face_with_three_hearts:

admin

:partying_face::heart_eyes::heart_eyes:

Cəsurumm

:pray::pray::pray::rose::rose::rose::candy::candy::candy:

baby_ugur

:smiling_face_with_three_hearts::heart_eyes:

N13

Salamm

admin

Selam @Nergiz

Cansu

@Nargiz bebeğinizin cinsiyeti belli oldu mu :innocent:

N13

@Cansu evet erkek:)

birşey sormak istiyorum

Cansu

Bu yıl erkek senesi galiba benim de erkek olacak

Tabi buyrun

N13

@Cansu inşaAllah sağ salim kucağına alırsın

Cansu

Amin teşekkür ederim

N13

Bu benim ilk hamileliğim bazı değişiklikler yaşıyorum kocama karşı daha hassas kıskanç oldum zaten normalde de kıskançtım da hamilelikde aşırı kıskançlıkıar artdı herşeye fazla tepki veriyorum​:woman_facepalming: normal mi ?

Cansu

Evet, hormonların etkisi ile hassasiyet artıyor. Benim bünyem de büyük tepkiler veriyor. Hormonlar normal seviyesine geldiğinde geçeceğini düşünüyorum :innocent: @Nargiz

@Mutlubiranne_1 hoşgeldiniz iyi bayramlar

Cəsurumm

@Nargiz merhaba.
Bende hamileligimin 3 ayında .eşimi aşırı kıskandım ,normalde az kiskananım .ama yani internetde o istemeden karşısına kız videosu ciktiginda ben aşırı deliriyordum.bardak falan kiruyordum sinirim gecsin diye.eşimde tabi sagolsun.hamilelik diye bana saygı duyuyordu.yani ilk seferler kiziyordu.ben ne yapayım önüme çıkıyor .zaten bakmiyorum diyordu.ben tepki çok veriyorsun her seferinde .iyiki bu bende 1 aydan az gitdi.eşimi uzuyordum çünki bu durumdan da ben uzuluyordum.
Ama gecti artık​:slightly_smiling_face::pray:

N13

@Cəsurumm həə eynən məndə də elə olur​:grin:

Cəsurumm

:sweat_smile:

Duzelen şeydi fikir vermə çalış

baby_ugur

Kizlar profil resimi nasil ekleniyor

Cansu

B harfine basın, en altta insan figürü var oraya basın profil diyin

B harfinin yanında kalem resmi var kaleme basın, resim yükle diyin

Şuan İPhone'da resim yüklenebilir, Android'te bu özellik olması için çalışmalar devam ediyor

@admin sizin başka bir öneriniz var mı

@baby_ugur @N13 kaç yaşındasınız hanımlar

N13

23 ya sizz

Cansu

29

23 yaşındasın haftaya 23 haftalık hamile olacaksın :innocent::star_struck:

N13

evett​:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

admin

@baby_ugur istersen buraya daha önce yüklediğin gibi yükle profil fotsonu ben sen profiline eklerim olur mu? Yakında android foto yükleme sorununu çözeceğiz :wink:

baby_ugur

Bende android oldugu icin olmuyor galiba denedim olmadi

admin

Evet android de sorun var

Yakında çıkacak güncelleme de çözülecek

Cansu

:partying_face:

baby_ugur

Ben 22 yaşindayim​:blush:

Cansu

Sen de 22 yaşındasın 22 haftalık hamilesin :innocent:

Haftanı çok hatırlayamadım ama bildim mi

admin

Bunu ilk kim görecek merak ediyorum :slight_smile:

Cansu

Bence @Mutlubiranne_1 görecek

admin

Dur bakalım belki yeni katılanlardan daha ileride haftada olanlar olabilir :slight_smile:

Cansu

İleride haftası olanlarla tanışmayı çok istiyorum. Tecrübelerini merak ediyorum

admin
  1. haftadan itibaren ekranda belirmeye başlıyor bu bildiirm :slight_smile:
Cansu

:partying_face:

Görmeme 11 hafta var

admin

hadi hayırlısı

baby_ugur

Onumuzdeki hafka 22 hafta olucam​:face_with_hand_over_mouth:

Cansu

Süper

baby_ugur

Bu platform yenimi?

admin

Dance Dancing GIF by Shay Mitchell

Yaklaşık 5 aylık :slight_smile:

taptaze :slight_smile:

baby_ugur

Yani cokta mi var bu uygulama

Cansu

Çok yeni bir uygulama

baby_ugur

Nasil yani 9 gün mü?

Cansu

Emoji yapmak istedi

+1 2
admin

hayır hayır 5 ay falan oldu bu uygulama çıkalı

baby_ugur

Ben diyorum ilk oğlumda Happy mom isimli bir uygulama vardi onu kullaniyordum.Bu defa yukleyemedim problem var yaziyiyor.Bu uygulamayi buldum hem bebek gelisimini goruyorum hemde platform var

Forum yazmak istedim

Cansu

Mucize anneyi ben de çok beğeniyorum. Kullanıcıların hepsi birbirine saygılı ve kimse kimseyi yargılamıyor

baby_ugur

Hem happy mom cok kalabalik bir program kafam cox fazla manasiz konularda sorular soruyorlardi.Sicak su icdim bebegime bisey olurmu,kaynanam bebegimi emziriyor falan​:rofl:

admin

:grinning::grinning: yok daha neler :slight_smile:

baby_ugur

Evet ben bu uygulamayi daha cok sevdim artik burdayim kizlar.

Cansu

:partying_face::partying_face::partying_face::partying_face:

admin

Bu şekilde sohbet hiç bir gebelik takip uygulamasında yok :partying_face:

Cansu

Saygılı gelinler olarak kaynana muhabbeti yapmarak örnek oluyoruz :laughing:

Teşekkür ederiz @admin Hanım

Cəsurumm

Bende bu programdan memnunum

Aralıkda hamile kaldım ve ocakda yukledim

Sadece yažişmalara dahil olamiyordum e-mail adresimi kabul etmiyordu

Galiba android diyeymiş

5 aydır bende bu program​:blush:ve memnunum

Cansu

:partying_face::partying_face:

@Sona hoşgeldin nasılsın

Sona

Merhaba kızlar.siz hamilelikte folik asit kullandınizmi

admin

Kullanmayan çok azdır sanırım

Cansu

Ben kullandım @Sona

Sona

Çok teşekkur ederim.Kulanimi falan zarar olur diye sordum

Sona

Bende oyle diyil kucuk bi kutuda

Ama geneli ayni şey

Uygulamada 7 hafda 1 gun gosteriyo bu gun ilk defa gitdim doktora o bebeyin boyutlarinin 6 hafda 1 gune uygun olduğunu soyledi .Ama normalde uygulamadaki gibi olmaliymis.Bu yuzden destekleyici amacli verdi

Bu gun bebeyimin kalp atislarinida duydum

Cansu

:partying_face: sağlıkla gelsin çok sevindim.

Kalp atışını duyunca neler hissettin

Sona

Valla ne diyeyyim ağladım

İçinde canlı bişeyin olmasi qarib bi hissmiş

Ama sadece yatak istiraheti verdiler

Bebeyimin düşme riski varmis Allah korusun

Cəsurumm

@Sona merhaba

Sona

Ben 18 yasindayim ve bu ilk hamileliyim ve ne dogrudur ne yanlişdir pek bilmiyorum

Cəsurumm

Azerimisin

admin

@Sona Allah korusun kendine dikkat et

Cansu

Ben hep doktor randevum zamanım gelse de bebeğimi görsem diye bekliyorum senin sıradaki randevun ne zaman

Cəsurumm

Benimle aynı yaşdasım​:grinning::rose:

Kesin azerisin sen

Sona

Ben işaretleyip yazamiyorum ama sizede merhaba cesurcumm.

Eynen

admin

@Cəsurumm sana arkadaş çıktı balta aynı yaştasınoz @Sona ile :grinning:

Sona

Ele teze evlenmisdin 1 ay idi uşaga qaldim

Cəsurumm

Bende yeni ogrendim işaretlemeyi

Sona

Aslinda uygulamayi kullaniyodum ilk seferinden beri ama kayd olmamisdim okuyup okuyup yazamiyodum

Cəsurumm

Bendeee

N13

@Sona eveet ben 3ayıma kadar kullandım bebeğin beyin gelişimi için faydalı düşük riskini azaltır

admin

Birini işaretlemek (etiketlemek) isterken ilk önce @ yazılır sonra hemen kullanıcının adı yazılır. Zaten yazmaya başlar başlamaz size önerileri gösterir

Cəsurumm

@Sona mende tez evlenen kimi hamile qaldım

Sona

İnşAllah hepimiz sağlikla aliriz çocuklarimizi kucağimiza

Cəsurumm

Kaç aylıksın peki

Sona

Sen kaç haftalik hamilesin

Cəsurumm

20 haftama yeni girdim :pray::rose:

Sona

Ben 1 ay 14 gunluk hamileyim

Allah kucağina almaği nasip etsin inşAllah

N13

Amin :pray:

Cəsurumm

Amin

Bebeğin kalp atışlarını duydugunda duygulaniyor insan.ama hamile oldugunu bilsen bile tam hiss etmek bebek tekmeledigi zaman oluyor .ben bunu şimdi varki etdim gercekten .bebiş tekmelediginde

Ve bunu sizlerden goreceksiniz,yeni hamile anneler​:blush:

@Sona azerimisin?

Cansu

Ben 6 aylık hamileyim 26+1

@Gözdece hoşgeldiniz nasılsınız

baby_ugur

Selam kizlar nasilsiniz

N13

@Cəsurumm həə mən testi pozitiv görəndə belə ağlamışdım​:smiley:

@baby_ugur salamm yaxşı sən necəsənn

Cansu

Teşekkür ederim iyiyim sen nasılsın @baby_ugur

baby_ugur

@Sona xoş geldin,bu programda Azerbaycanlilar coxdu ele bil​:smiley:Hem mende 3 ayima qeder istifade edtmisem,çox xeyirli dermandi hetda hamile qalmaq isteyen qadinlar 2-3 ay onceden içir beden ozunu toparlayir hamilelikde problem falan yaşanmasin deye.Men Folio içmişem balaca qutuda olur.

Bende iyiyim kizlar tesekkurler​:two_hearts:

Gözdece

Merhaba hoşbuldum çok mutlu oldum​:purple_heart::cherry_blossom: bayramın ilk günü kan testi ile anne adayı olacağımı öğrendim beta hcg takibi yapıyorum :)iyiyim heyecanlıyım da :slight_smile: teşekkür ediyorum siz nasılsınız?

Sona

He azeriyem

He Azerbaycanlilar coxdu praqramda.onda ureyim rahat ata bilerem dermani

Sağolun iyiyiz bizde..:slightly_smiling_face:

Cəsurumm

@N13 məndə duygulandım ,bebişimcun bezen aglamışam yeni çox vaxt

Sohbet baya çoğalmış:grinning:

@Sona :raised_hand::+1:

Cansu

@Gözdece :star_struck::star_struck::partying_face::partying_face::partying_face: çifte bayram olmuş. Çok sevindim bebek sağlıkla gelsin hayırlı olsun 21.4 ile hamile olduğumu öğrenmiştim. Doktor randevunuz ne zaman. Güzel haberlerinizi bekliyorum :innocent::innocent:

Günaydın @Betuesk nasılsın

afrikanın_gelini54

Hayırlı olsun :heart::palms_up_together:

Bende folik asit kullandım doktorun ilk verdiği yeşil kutudaydi onu devlet karşılamıyor 199₺ikinci aldığımda devletin karşıladığı mor kutu14₺ niye öyle verildi bilmiyorum ilki vitamin takviyeliydi bu sade kan sulandiriyo

baby_ugur

@Gözdece Yaa ćok sevindim​:blush:,hayirli olsun,sağ salim kavusun İnsAllah​:two_hearts::smiling_face_with_three_hearts::palms_up_together:t2:

admin

@all günaydın kızlar

Cansu

Günaydın :smiling_face_with_three_hearts:

afrikanın_gelini54

Günaydın

Zeyce

Selam hanımlar

Zeyce

ben 31+5’teyim kızım olacak sizce hastane çantamı ne zaman hazırlayayım erken mi ?

Cansu

@Zeyce :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: çok sevindim. Bence yavaş yavaş başlamalısın.

Hoşgeldiniz

Sizi hastane çantası ile ilgili konularda yorum olarak bahsettim. Ben de yakın zamanda başlamayı düşünüyorum

Zeyce

Teşekkür ederim cansu hanım :slight_smile:

Cansu

Rica ederim :smiling_face_with_three_hearts:

Seray2023

Kizlar ikili tarama testi çıkmış olsa e nabiza ne zaman düşer benim 11 gün oldu

Günaydın

Cansu

Günaydın Benim 2. Günde e nabızda gözüktü. İnşallah güzel haberler alırsınız

@Seray2023

Cəsurumm

Selamlar

:raised_hand:

Cansu

Selam

Gözdece

Günaydıın çok teşekkür ederim kızlar iyi dilekleriniz için :purple_heart::cherry_blossom::pray:t2:ilk tahlilde beta hcg 110.8 çıktı iki test daha yaptırıp doktor randevusu almam gerektiği söylendi dün bi tahlil daha verdim 509 çıktı :slight_smile: inşallah Rabbim herkese sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin

Cansu

@Gözdece hcg artışı çok güzel olmuş. Çok sevindim :star_struck:

Gözdece

@Cansu çok çok teşekkür ediyorum :heart_eyes: siz kaçıncı haftadasınız

Cansu

@Gözdece 26+2 olduk. 96 gün kaldı. Asker gibi gün sayıyoruz :rofl::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

Siz kaç yaşındasınız

Busea

Gebelik okuluna giden var mı?

admin
Cansu

@Busea ben kayıt yaptırdım. Haftaya ilk dersim başlayacak. Sormak istediğin sorular varsa yardımcı olabilirim

Busea

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben 15.haftadayım gebelik, okuluna gidebilmem için belirli haftada mı olmak gerekiyor?

Cansu

Ben eskişehirdeyim burdaki şehir hastanesi 10. Haftayı geçenleri kayıt ediyordu

Busea

Anladım. Bende bu hafta o zaman bir başvuru yapayım.

Cansu

Ben sadece devlet hastanelerinde var sanıyordum. Doktorumun odasına kart bırakmışlar o da ücretsiz 2 nolu sağlıklı hayat Merkezi eğitim verecek. Belki sizin doktorunuza kart bırakmış olabilirler

Busea

Ben şu an hala doktor hastane arayışındayım. Gebelik okulunu devlet hastanelerinde gördüm.

Cansu

Hangi ildesiniz size kadın doğum doktoru araştırmasında yardımcı olmamı ister misiniz :innocent: @Busea

Betuesk

@Cansu çok şükür bayramda annemlerdeydik keyifliydi bu yüzden mutluyum bu aralar çok şükür :smiling_face_with_three_hearts: sen nasılsınnn​:hugs:

Seray2023

#cansu teşekkürler şimdi doktora sordum 2 hafta sonra çıkar dedi

Cansu

@Betuesk teşekkür ederim ben de iyiyim. :innocent:

@Seray2023 güzel haberlerinizi bekliyorum inşallah güzel haberler alırsınız

Seray2023

İnsllh bakalim

Busea

@Cansu ya çok teşekkür ederim. Ben İstanbul Pendikteyim

Cansu

Özel hastane olarak mı tercih edersiniz devlet hastanesi olarak mı

N13

Azerbaycandan salamlar​:rofl::rofl:

Cansu

Selam güzel anniş

N13

@Cansu nasılsın

admin

Selam nasılsın bakalım :smiling_face:

Cansu

@N13 teşekkür ederim iyiyim sen nasılsın günün nasıl geçiyor

N13

@admin teşekkür ederim sen nasılsın​:cherry_blossom:

@Cansu yorgun,hər zamanki gibi​:smiley:

Cansu

Havalar güzelleştikce için kıpır kıpır olmaya başlar

@N13 akşam yemekte ne yaptın :innocent:

Esved

Kızlar selam, şehir hastanesinde randevum var bugün dua edin doktorla anlaşaymım​:yum: daha önce gittiğim doktor azarlamıştı ağlaya ağlaya eve gelmiştim inşallah bu sefer iyi geçer​:hugs::grinning:

pray 1
N13

@Cansu mercimek çorbası yani sup​:smiley::smiley:

@Esved selamm neden azarlamıştı? ben de özellikle hem devlet hem özel hastanede doktorumu bana pamuk gibi davransın diye seçmiştim​:smiley:şansıma güzel davranıyo her gittiğimde

Esved

Sanırım adamı sinirli anına denk geldim özel takipli olduğumu söyleyince bana şey demişti buraya kafana göre gelemezsin biz buraya her geleni almıyoruz vs​:rofl:

2 hafta sonra kan uyuşmazlık iğnesi olmam gerekiyo özelde de ücretli olduğu için gene mecbur kaldım devlete :rofl::rofl: yoksa gitmek istemiyorum da biraz mecburi :yum:

N13

@Esved inşaAllah iyi geçer görüşmeniz​:smiley:

Cansu

İnşallah güzel haberler alırsın. Dualarım seninle. Şehir Hastanesinde kıymet hanımı mı tercih etmiştin

Eline sağlık

Cəsurumm

@Esved benimde doktorum biraz aksi bir kadın yaşlı diye takmiyorum ama sinirleniyorum.birdaha oyle taparsa gercekten kendimi tutamayacagım diye korkuyorum.acayip çıkışıcam yani ona . Kocama soyledigimde sinirleniyor.o sadəcə bir doktor niye seninle.oyle konuşuyor diyor . Yanı bende sinirleniyorum,benimle oyle.kouşmasını sevmiyorum ya.

Cansu

@Esved şehir hastanesinde yenidoğan yoğunbakım, özel hastaneye oranla daha gelişmiş haldeymiş

Esved

Kızlar çıktım doktordan normal geçti çok iyi diyemem kan tahlili vs istedi yarın tekrar gelip kan vericem Özge şahin yaşara geldim

Cansu

@Esved Benim operasyonumu o yapmıştı. Bebek için olumsuz yorum mu yaptı :worried:

Cəsurumm

İyi çıkar umarım

Benim hem sancim çok cikti yani hamilelikde sancı.olmasin diye ilaç atiyorum.ve kanimda bişey ciktigini soyledi ama tam anlatamadı .bende anlayamadım valla

Sende ne çıkarsa soylersin bize

Cansu

@Cəsurumm geçmiş olsun kendine dikkat et bol bol dinlen

Esved

Yok bebekle ilgili olumsuz konuşmadı da bir murat şenol değil :rofl: devlete göre normaldi yani

Cansu

@Esved iyi bari kötü haber gelmesin yeter. Kan verince, ümit hastanesi gibi hemen çıkmaz ama sonuçlar çıkınca bize de söyle. Kanın ertesi güne kalması da tuhaf. Aç karınla mı gitmek gerekiyormuş

@Redanna nasılsın

Redanna

İyiyim sen nasılsın

Cəsurumm

@cansu teşekkür ederim :raised_hand:

Esved

Açtık tokluk şekere bakılcakmış , şeker yükleme testi yaptıramadım ya böyle bakmak istedi doktor

Cansu

@Redanna teşekkür ederim ben de iyiyim

@Esved :smiling_face_with_three_hearts:

Gözdece

@Cansu harikaaaaa çok az kalmış :purple_heart::cherry_blossom::pray:t2: ben 29 yaşındayım siz

Cəsurumm

Cansucumda 29 yasinda

Cansu

@Gözdece Evet ben de 29 yaşımdayım :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: @Cəsurumm teşekkür ederim

Cəsurumm

Özü dilerim ya senin yerine yazdım.tutamadim kendimi

heart 1
N13

napiyonuz

admin

Evde pinekliyoruz sen napoyorsun :grinning:

Cansu

@Cəsurumm tam tersine memnun oldum

Yarın annemi doktora götürecem çantamı hazırlıyorum Sen nasılsın neler yapıyorsun

N13

yalnızım yalnızz sıkıntıdan patlıorum​:zipper_mouth_face::zipper_mouth_face:

Cansu

Kocan seni bırakıp kahveye mı gitti

N13

kocam işte çalışıyor evde olunca zorla dışarıya gönderiyorum evde de olmayınca sıkılıyorum​:rofl::rofl:

Cansu

:rofl::rofl: eşiniz ne iş yapıyor

N13

mühasibat türkçede anlamı ne bilmiyorum bilgisayar işi bir şirketde

admin

Bu ne yaman bir çelişkidir böyle :grinning:

N13

@Cansu geçmiş olsun nesi var annenin?

Cansu

Troid bezi yetersiz çalışıyormuş. Bir de gizli şekeri çıktı. Endokrinolojiye götürücem @N13

Teşekkür ederim

N13

@Cansu ALLAH şifa versin​:pray:

admin

Geçmiş olsun

Cansu

Amin Teşekkür ederim

Esma

Geçmiş olsun Cansu Allah şifa versin inşallah :heart:

Cansu

Teşekkür ederim Allah razı olsun @Esma

Cəsurumm

@cansu Allah şifa versin :pray: ağabeyin varmi cansu?

Cansu

@Cəsurumm ben tek çocuğum. Eşimler iki erkek kardeş. Senin kardeşin var mı

Cəsurumm

Anladım​:rose:

Benim büyük kardeşim vardı sizlere ömür 18 yaşında trafik kazasında öldü. Ablam var benden 4 yaş büyük .agabeyimden sonra küçük kardeşim oldu 5 yaşına basdı 4 gün önce

Cansu

Nur içinde yatsın, kardeşinin de yeni yaşı hayırlı olsun :innocent: @Cəsurumm

Cəsurumm

Sağol

N13

günaydınn

@Cəsurumm Allah rəhmət etsin​:pray:

Cəsurumm

Günaydın

Sağol

Yusifin-annesi

Günaydın

N13

:yawning_face::yawning_face::yawning_face:

Cansu

Günaydın

admin

@Şahnaz adını ne olarak değiştirmek istiyorsun

Söyle değiştireyim

Yusifin-annesi

Yusifin annesi

@admin

Yusifin annesi

admin

Tamamdır değiştiyiyorum şimdi

Yusifin-annesi

Tamam teşekkürler

N13

@Yusifin-annesi nerelisinn

admin

Şahnaz adın artık @Yusifin-annesi oldu

araya tire koymak gerekiyordu

Yusifin-annesi

Cok teşekkür ederim

Azərbaycan

admin

Kullanıcı adını değiştirmeye şundan dolayı izin vermiyoruz: Şimdi herkes seni forumda şahnaz olarak tanıdı. Adını değiştirince şahnaz nereye gitti derler :slight_smile:

Yusifin-annesi

Olsun bişey olmaz

Cəsurumm

@admin evet şahnaz yok :sweat_smile:

Beni artık herkes cəsurumm diye taniyor

Ben durup yeni ad yazsam​:sweat_smile:diyicekler cəsur nerde

N13

@Cəsurumm sən hansı çatlaq kreminnən isdifadə edrsən? mənim qarnım normaldı çatlama fln yoxdu ama isdiyrəm krem alım çəkim

Cəsurumm

Yanlış gonderdim pardon

Atayım rəsmini bak

N13

həə at alım :yawning_face:

Cəsurumm

https://i.imgyukle.com/2023/04/26/Q96jsv.jpeg

Bundan aldım dün

Domtorum bunu onerdi

eczane de sorduk .hamile olmayanlarda kullana biliyormuş.catlakları olanlar

Ama bir şey varki .bunu gündə iki dəfə kullananda var ama domtorum bana bir kez kullana dedi cok güclü kremmiş

Ve bir damladanda az kullaniliyormuş

26 manata aldık

N13

@Cəsurumm vitamindi bu yeyəcəm alıb 26 manata​:rofl::rofl:

Cəsurumm

Türk parasiyla 297 tle

Çok pahalı evet

Bende oyle soyledim iki kilo et ediyor dedim​:sweat_smile:

Ben 2019da ameliyat olmuşdum kör bağırsağımdan

N13

doktorumun yazdığı vitamimler de 26 35 40 bu da 26​:rofl:

Cəsurumm

İkitane sağlam onun bir altinda bir üstünde cikmiş aciyordu

Məcbur aldik

Ben doktoruma normal fiyatlisin söyle dedim bunu soyledi.

Normali buysa anormali hangisi bilmiyorum

:sweat_smile::sweat_smile:

N13

anormali de 100 manat fln​:rofl:

Cəsurumm

:sweat_smile:galiba

N13

bir bebek doğurmak 5 bine kadar bizde​:rofl:

Cəsurumm

Her şey cok pahalı ya

:sweat_smile:oyle valla

Sağ salamet gelsin esas inşallah :pray:

N13

2 bin ameliyat 3 bin de müayineler doktorlar ilaçlar​:expressionless:

Amin

Cəsurumm

2000binmi ???

Yok daha neler

500 manatdiye

Keyseriyye

Öz dilimə gectim sinirden

N13

@Cəsurumm 1800 ə danışdığ sezeryan​:zipper_mouth_face:

Cəsurumm

:sweat_smile::sweat_smile:

Aydaaa

Allaha şükür olsun

N13

Özel çok pahalı

Cəsurumm

1800 değil biz tarafda

Ama belden ameliyatimi konuşdun?

Belden ameliyyat icinmi 1800 dedi?

Şimdiden mi konuştunuz ameliyat gununu

Ne zaman konuştunuz

N13

hele bir özel hastane var 3000 orda dedim galiba kendileri doğurup çocukları bize veriyolar 3000 e :expressionless::rofl:

Cəsurumm

Elman dr var dı ya hani

Koronadan öldü

N13

yo fiyatları konuştuk

Cəsurumm

Taniyormuydun

Belden mi dedin

?

N13

belden olucam

Cəsurumm

Oda belde 1800 mi dedi

?

N13

yo tanımıyorum

Cəsurumm

O cok iyi domtordu

K

Kör bağırsaqımdan o etmişdi

Öldü şimdi başkasi edicek

İnşallah

Bakalım

N13

tek fark sezeryanla normal doğum fiyatı normal doğum 900 dedi sezeryan 1800

Cəsurumm

Aydaa

Normal doğum 200 100 duye

N13

Bakü yanıyor​:smiley:

5 bine çocuk gelicek​:see_no_evil:

Yusifin-annesi

1800 sezeryan olur

Nie ele baha

Cəsurumm

Belden ameliyyatım fiyatını bilmiyorum ama.narkozlu ameliyyat 500

Yusifin-annesi

Sen yeqin bahali xestexanaya getmisen çox bahadi

Cəsurumm

Ben rayonda olucam

Allah kısmet etsin

Yusifin-annesi

Dunen bizim qohum sezeryan oldu 800 oldu

N13

@Yusifin-annesi evet bize yakın hastane Medikal plaza o yüzden mecbur

hem doktorum çok iyi rahatım mecbur 1800 gidicek​:smiley:

@Yusifin-annesi hangi hastane

Yusifin-annesi

Sabunçu xəstəxanası

3 nömrəli

N13

@Cəsurumm devlet hastanelerni kötülüyolar bakım falan yok sezerysnlılara

N13

@Yusifin-annesi sen de Bakıda qalansan?

Yusifin-annesi

He

N13

hansı teref

Yusifin-annesi

Pirşağı

N13

mən Əhmədlidə

Yusifin-annesi

Neçənci hamilelikdi

N13

ilkdi

Yusifin-annesi

Sag salamat inşallah

N13

səndə?

Yusifin-annesi

İlk mendede

N13

Amin hepimiz inşaAllah sağ salim kucaəmıza alırızz​:pray::pray::pray:

Yusifin-annesi

İnşallah

Sende nece heftelikdi idi

N13

23

Yusifin-annesi

6 ayliqdi onda hə

N13

112 gün sonra doğum​:grin:

Yusifin-annesi

145 sorada men

Senin ozun kesr istədin yoxsa hekim dedi

N13

yo 5aylık

Yusifin-annesi

Hansı aydan hamile qalibsan

N13

Doktorum Çanaqlığmı öıçtü küçük dedi o yüzden sezeryan

noyabrdan

Yusifin-annesi

Sende 6 ayliqdi quzum

N13

noyabırn 22 i aybaşı olmalıydım adet yani olmadı

Yusifin-annesi

Anladim senin bebeğin 6 ayliqdi

N13

yo avqusta düşür​:roll_eyes:

Yusifin-annesi

Doktorun demedi nece ayliqdi

Mende sentyabr düşür mende 5 ayliqdi

N13

Aybaşı vaxtımla 22 həftə 3günlükdü ama uzidə 23 həftə

Uzi deirlər nə göstərsə odu

Yusifin-annesi

3 aydan sora doğasan

N13

@Yusifin-annesi normal doğumla avqustun 29 na düşürdü

ama sezeryan olucam 20 i

Yusifin-annesi

İnşallah sag salamat

Mende sentyabr 20 deyibler

N13

sən də can

neçə yaşın var

Yusifin-annesi

@N13 24 senin

Betuesk

@Cansu bebiş nasıl ? Bayram nasıl geçti :hugs:

Yusifin-annesi

@N13 lap yaxşı

@admin

Profil resimi koymak istiyorum ama olmuyor

admin

profil resmini bu siteye yükle https://tr.imgbb.com/

sonra bana linkini gönder

ben ekleyeyim

google ye resim yükle yazıp herhangi bir siteye de yükleyebilirsin

@Yusifin-annesi yapabildin mi?

afrikanın_gelini54

Benim profil resmim bende gözüküyor siz görebiliyor musunuz?

Cəsurumm

@afrikanın_gelini54 hayır gormuyorum ben .sadece A yazıyor

@Betuesk ne zamandır yoksun .nerelerdesin

afrikanın_gelini54

Nasıl profil resmi koyabilirim

admin

google ye resim yükle yaz. bir siteye profil fotonu yükle ve linkini buraya yapıştır. ben eklerim.

kında çıkacak güncellemede bu sorunu ortadan kaldırdım :slight_smile:

afrikanın_gelini54

Deneyeyim

admin

dene bakalım

afrikanın_gelini54

Fiyakalı olsun :rofl:

admin

Kız bu ne bir milyon kilo altın var bu kadında :slight_smile:

afrikanın_gelini54

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Afrikalılar gösterisi seviyor

Keşke gerçek olsaa

admin

Gerçek sanıp seni forumda soymaya çalışmasınlar şimdi :sweat_smile::sweat_smile:

afrikanın_gelini54

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: arkadaşlar fakirim ben

Gösteriş bunlar kanmayın :rofl:

admin

profiline fakirim diye yaz :rofl::rofl:

afrikanın_gelini54

Afrika'nın fakiri

Yazayim :rofl::rofl::rofl:

admin

:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

Bol altınlı siyasi birinin resmi yok muydu :slight_smile:

afrikanın_gelini54

Maalesef :rofl:

admin

siyahi *

afrikanın_gelini54

Ama ben siyah değilim ki siyahilere gelinim :rofl:

Benim resmim olsun

baby_ugur

@Cəsurumm salam qizalar,
dovletde bele men 900 azne olmusam bu defe özelde hekimim 1300 edirem dedi.500 azne kesr hardadi bizde gelek​:face_with_hand_over_mouth:

afrikanın_gelini54

Eşimde melez aslında çok siyah değil :face_with_hand_over_mouth:

admin

doğru haklısın bu daah iyi o zaman :slight_smile:

Cəsurumm

@baby_ugur Biləsuvarda 500dü

Ama belden kaç oldugunu bulmiyorum

@afrikanın_gelini54 hindistanlilar gibimi giyiniyorlar?ve senin gelinligin hindistanlardaki gibimi oldu

afrikanın_gelini54

Evet hindistanlilara çok benziyor kıyafetleri bu onların kına kıyafeti diyeyim

Sadece kırmızı olur gelinlikle beyaz herkeste olan

Cəsurumm

Afrika dilinde biliyormusun?

afrikanın_gelini54

@Cəsurumm sen önceden koyduğum profili görüyorsun o zaman eşimle olanı

Bizimkiler Afrika'nın Arabi

Hem Afrikalı hem Arap o yüzden Arapça ana dilleri 2. Dilleri ingilizce

Cəsurumm

Senin ozel profilinde kendi fotografın var .senin profiline girdim ve orda bir tanede buyuk foto vardı .eşinle seni gordum

afrikanın_gelini54

Evet anladim

Cəsurumm

Çok iyi :grinning:sen konusa biliyormusun ingilizce

afrikanın_gelini54

Arapça bilmiyorum

Evet

Cəsurumm

Ben Arap harflerini taniyorum kuran okumuştum

Ama onalrın dilinde konuşmaiyorum

afrikanın_gelini54

Çok zor geliyor bana ingilizce daha kolay gibi

Cəsurumm

Eşin arapca konuştugunda başka kadınlar .kiskanmiyormusun?

afrikanın_gelini54

Eşimin sevgisinden sadakatindan emin olduğun için kıskanmıyorum

Normalde çok kiskancimdir ama güvenle alakalı sanırım

Ne yapıp ne yapmayacagini biliyorsun zamanla

Cəsurumm

Güven onemli ilişkide

afrikanın_gelini54

Kesinlikle

admin

@Cəsurumm senin eşin kaç yaşında?

Cəsurumm

Bravo sana :+1:güven olduktan sonra bir ailede asla ayrilik lar olmaz

29 yaşında

Yeni basdı

@afrikanın_gelini54 bende eşime guveniyorum

+1 2
afrikanın_gelini54

Güvenince herşeye de takılmıyor insan. O yüzden evliliğin tadını çıkarıyorsun

Cəsurumm

@afrikanın_gelini54 nasıl tanıştın eşinle və nerede merak etdim​:blush:

afrikanın_gelini54

:rofl::rofl::rofl::rofl:

Cəsurumm

Sonucda başka ülke ya oyuzden

afrikanın_gelini54

Üniversitede tanıştık 5 ay içinde evlendik

Turkiyedeydi

Cəsurumm

Oyle ama yinede kiskaniyorum icimde :rofl:

Belli etmeden

:rofl:ama bence anliyor

afrikanın_gelini54

Eşime evli olduğunu bile bile yazan karaktersiz kadınlar var

Ben sadece onun verdiği cevaba bakıyorum

Cəsurumm

Çok iyi​:grinning:aynı yaşdasınız o zaman?

afrikanın_gelini54

Ben 23 o 24

Cəsurumm

Kimki onlar ,:face_with_monocle:

Şaşırdım

Eski konuşduklarıdır

afrikanın_gelini54

Eşim Sudanda sosyal medya fenomenligi yapıyor

Cəsurumm

Yapışiyorlar işte

afrikanın_gelini54

Ordan gören Afrikalı kadınlar

admin

Sudan bu aralar karışık iç savaş var

Cəsurumm

Oo çok iyi

afrikanın_gelini54

Evet maalesef

admin

Şimdi sudan da mı

Cəsurumm

Ne fenomeni?

afrikanın_gelini54

Herkes Mısır'a gidiyor

Hayır Türkiye'de

admin

İyi bari

Cəsurumm

Evet azerbaycandan tatil içinde giden var mısıra

afrikanın_gelini54

Türkçe üzerine videolar çekiyoruz bazen beraber bazen tek gezdigimiz yerler vs

Cəsurumm

Kanalınızın adı ne

İzleyeyim nasıl videolarıma​:grinning:

Videolarmış

admin

Kanalını istersen paylaşabilirsin takibe alırız :face_with_hand_over_mouth:

Cəsurumm

Yanlış duştu

afrikanın_gelini54

Haa olur

Cəsurumm

:rofl:

afrikanın_gelini54

Facebook ve tiktok var

Bir dk

admin

YouTube yok mu?

Cəsurumm

Fenomenler para kazaniyor diyorlar bazen inanmiorum

Gercekten oylemi?

afrikanın_gelini54

Biz öğrenci kazanıyoruz suanda

Facebook'ta 20.000 kişi var onlara göre çok

Tiktokta büyümek istiyorduk

Bu iç savaş çıkınca durmak zorunda kaldik

Cəsurumm

Aslında fenomen olmak büyük başarı ,bazilari kendilerini şaklabanlık yapon kazaniyor fenomenligi.ben gic sevmiyorum oyle.ama sizinki iyi :+1:

Eşinin adı mahmudmu​:grinning:

afrikanın_gelini54

Evet

Biz Türkçe üzerine genellikle

Cəsurumm

Dini ad

:+1:

afrikanın_gelini54

Arap dedim ya kız müslüman

Cəsurumm

Allahın adlarından sanıyorsam

afrikanın_gelini54

:face_with_hand_over_mouth:

Cəsurumm

Evet ya

:rofl::rofl::rofl:

Unutdum

Kuran okuyordur

Namaz kiliyormu veya sen

afrikanın_gelini54

Evet şükür

İkimizde

Cəsurumm

Hamilesin kola biliyormusun

I

afrikanın_gelini54

Kılıyorum egilmekten kalkmaktan yana bir sıkıntım yok ama

Cəsurumm

Baş örtulumusun?

afrikanın_gelini54

Çok üşengeç olmaya basladim

Evet

Normalde öyleyim bunların çekimi için sahte saç vs takıldı

Cəsurumm

Oyle oluyor.allah şeytana lanet etsin

Oyle oluyormu?

Saç takmak .baş ortukuye

afrikanın_gelini54

Bence olmuyor da işte

:woman_shrugging:

Cəsurumm

:slightly_frowning_face:

Yapma oyle

Üzüldüm gercekten

afrikanın_gelini54

Çekim için yapıldı maalesef

Cəsurumm

Ne çekimi?

afrikanın_gelini54

Kına

Cəsurumm

Tiktokicinmi

afrikanın_gelini54

Hayır canım

Cəsurumm

Haa anladım​:grinning:

Soylesene bunu deminden

afrikanın_gelini54

Cəsurumm

İlk gebeliikmi?

afrikanın_gelini54

Evet

Yeni evliyiz zaten :slight_smile:

Cəsurumm

Kaç aylık evlisin

Ve kac aylık hamile:blush:

afrikanın_gelini54

6 olcak

Ve 11 haftalık hamileyim

Cəsurumm

Bende 5 aylık Hamileyim 6 olcak​:grinning::pray::pray::pray:

Cəsurumm

Ne zaman evlendin tarih

afrikanın_gelini54

8 kasim

Cəsurumm

kasım 30 evləndik​:pray:

afrikanın_gelini54

15 Kasım'da da doğurcam inşallah

Cəsurumm

Ayy ne guzel

Sen oylemi planladın

afrikanın_gelini54

Hayır plansizdi

Normalde adet takvimine göre yine evlilik yıldönümüne yakındı ama

Ev döllenme olmuş

Cəsurumm

Benim bebişim inşallah .nişanlandigim aya dusucel

K

Ağustos

:blush::pray:

afrikanın_gelini54

Az kalmış Rabbim kolaylık versin hepimize

Cəsurumm

Aminn.dile az ama .sabrsizim ben

Gün sayiyorum

Allah kovuştursun inşallah sağ selamet amin​:pray:

afrikanın_gelini54

Benim daha çok var sayamiyorum :blush::rofl:

Cəsurumm

:rofl::pray:

afrikanın_gelini54

Ben çok şey araştırıyorum hamilelikle ilgili

Olumsuz şeyler görünce stress yapiyprum

Eşim yasakladı :rofl::rofl:

Cəsurumm

Kusa kusa gelmişim bende 4 aya kadar

:pray::pray::pray:

afrikanın_gelini54

Benimde azalmıştı ne güzel bulantım bu aralar sabah bulantılarım arttı azalacagina

Cəsurumm

Oyle oluyor 3 aya kadar

Sora yavaş yavaş gorceksin gectigini

Ben gündə 4 5 defa

Kusuyordum

Yemek yiyemiyordum diye ahliyordum

Ğ

afrikanın_gelini54

Yok canım o kadar da değilim şükür

Cəsurumm

Evet ben kotuydum

afrikanın_gelini54

Kendimi çoğu zaman depresyon da gibi hissediyorum sizdede oluyor mu

Cəsurumm

Bazen kokular yine miydemi bulandiriyor

afrikanın_gelini54

Kızartma türünden igrendim yiyemiyorum komlayamiyorum

Cəsurumm

Eşin neyi yasakladı?neye bakiyordunki

Yağlı şeyler sakin yeme

afrikanın_gelini54

Ya kimisinin bebeği karnında kalbi durmuş vs

Böyle kötü şeyler görünce kafama takiyordum

Cəsurumm

Evet ya

afrikanın_gelini54

Ya bende de olursa diye

Cəsurumm

Ben bilərək bakmiyordum

Sadəcə aklıma geliyordu

afrikanın_gelini54

O da kızıyordu bakma şöyle şeylere diye

Cəsurumm

Halada oyle şeylər geliyor aklima

Allah korusun

Eşim sinirleniyordu

afrikanın_gelini54

Elimde değil

Cəsurumm

Aynen oyle bənd eya olursa diye korkularım var .Allah korusun.allaha hep dua ediyorum sağlam normal bebegim olsun diye .Allah dualarimi eişitsin

afrikanın_gelini54

Amin

Sağlıklı olsun

Cəsurumm

Ama elde değil ki insanın aklına geliyor istemeden

Amin .seninkide

:pray:

afrikanın_gelini54

:palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together:

Cəsurumm

Bebişin kalp atisini duydunmu

5 haftada duyuluyor

afrikanın_gelini54

Eveeet çok duygulandim

İlk defa anne gibi hissettim

N13

@afrikanın_gelini54 Ben 7/24 depresyonda gibiyim​:rofl::rofl:

afrikanın_gelini54

Valla :rofl: girdim cikamiyorum

Cəsurumm

Ben duygusal biriyim aşırı .nə görsəm aglarım.cizgi filme bile.

afrikanın_gelini54

Karnimdakiyle beraber evde 2 bebek oldu :rofl::rofl::rofl:

N13

doğumu düşünmek bebeğin çabuk olmasını istemek stress​:rofl:

Cəsurumm

Kalp atışında kendimi tutdum aglamadım aglayimca duramiyorum cunki

afrikanın_gelini54

Ben en son koltuk takımı pahalı anlamayız dedi diye aglamistim

:rofl::rofl:

Alamayiz

Cəsurumm

Yok artik

N13

bizde eşimle beraber 2 çocuğum var doğurmasam da​:rofl::rofl::rofl:

afrikanın_gelini54

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Kendim bebek gibi oldum

Cəsurumm

Bende dariliyorum her şeye :rofl:

İlk 3 ayımda sinirliydim her şeye deliryordum

N13

tvde belgeselde kutup ayıları açlıktan yemek bulamaynca ağlamıştım hamile oldğmu öğrendiğim haftalarda :rofl::rofl:

Cəsurumm

Hormonlardan dolayı

Ama şimdi oyle bir donemki her şeye aglarım

Kutup ayılarına bakmiyorum nerde bilmiyorum​:rofl:

Acaba aglarmiyim diye merak etdim yaaa

N13

anne ağlıyorsa bebek hiss edermiş o da ağlarmış doğduktan sonra fazla ağlamamaya çalışıyorum kendimi zorla tutuyorum belgesel izlemiyorum​:rofl::rofl::rofl:

afrikanın_gelini54

Normalde duygusal olduğum için bende çok fark yapmadı:rofl::rofl:

Cəsurumm

Yok ya ilk hamile kaldiginda bebek hiss etmiyorki

afrikanın_gelini54

Evet maalesef stresi üzüntüyü hissediyormus

Cəsurumm

Daha bir kalbi oluyor

Sonralar hiss ediyor

Anne çok gulerse bebek sevinir diyorlar

afrikanın_gelini54

Ben ilkten ikiz olcak diye çok korktum

Cəsurumm

Neden istemiyormusum

afrikanın_gelini54

:rofl: baktım bir kese var dedim şükür

Cəsurumm

?

afrikanın_gelini54

Bakamam kiz

İnsan büyütmek çok zor

Maddi manevi acidan

Herseyine yetmek istiyorum

N13

ben ilk ultrasonjmda çok gülmüştüm karnım açık doktorum bakamıyodu bebekde ayaklarını bir birne sıkmışdı cinsiyeti belli etmiyordu :rofl:

afrikanın_gelini54

1 tanesine anca yetebilirim

Cəsurumm

Ben çok acikiyordum diye ikiz zannetdik eşimle.ama doktor bakti bir taneydi​:rofl::pray:acıkmamın sebebi kusuyormuşum yediklerimi oyuzdenmiş

N13

gülmek lazım bol bol bebek de mutlu olsun​:grin:

afrikanın_gelini54

Keske bende aciksam

Cəsurumm

Evet maddi duruk onemli.ama her bebek bereketi ilə gelir.allah bebegin bereketini veriyor ki anne baba adla şikayət etmesin

afrikanın_gelini54

Öyle de sorumlulukları çok büyük biz 4 kardesiz

Cəsurumm

Yok ya iyi bişey değil acikmak

afrikanın_gelini54

4 umuzede eşit yetemediler

Cəsurumm

Ben çok kusuyordum diye miydem boş kaliyordu

afrikanın_gelini54

Onyuzdej çocuğum öyle olsun istemiyorum

Cəsurumm

Onun için acikiyordum

Ve bişey yemiyordum

Ac kaliyordum resmen

N13

onun için 1 tane bebek yeter​:pray:

afrikanın_gelini54

Evet

Cəsurumm

Zorla yiyordum birazcık sora yatiyordum ki kusmayayaım

afrikanın_gelini54

Sadece maddiyatta yetmiyor okulu var ergenligi var evliliği var ohooo

Manevi sorumluluğu çok fazla

Cəsurumm

Sen dogdunda evlendirdinde :rofl:

Ne cabuk

afrikanın_gelini54

Olcak bunlar :rofl:

N13

@Cəsurumm fol turşusu içirdin?o da ürəy bulanma verirdi mən içəndə

Cəsurumm

Sağ selamet olsun bebegim inşallah :pray:en o emlisi bu benim için vallah

afrikanın_gelini54

Amin

Cəsurumm

Allah yetirir bereketini,onu verən Allah tabiki yardimcida olur buyutmekde

:pray::raised_hand::raised_hand:

Fol turşusu

Nedi

admin

@Cansu senin bugün kontrolün mü vardı?

N13

fol turşusu da dərman 3aya kimi içirlər uşağ inkişaf etsin düşməsin deyı follik asit

Cəsurumm

Cansunun kontrolu yoktu saniyorsam

N13

annesini hastaneye götürecekti

Cəsurumm

Yok valla ilaç vfalan icmedim

Annesini goturucekdi dun

Evet

N13

peki şimdi ilaç içiyomusun?

ben balık yağı bide kan artıran içiyorum o da zorla midem bulanıyo​:expressionless::expressionless:

Cəsurumm

Evet sancilarım ++cıktı çok uzgunum.ve cocukluk yoluna şam koyuyorum

Birde çatlak mazı kullanıyorum

5 ayıma kadar miyde bulantı icin ilaç iciyordum

Benim miydem bulanıyordu çok

N13

hee ben de şam koymuştum testler sonucu soğuklık için

vitamin içmiyomusun?

Cəsurumm

Hepside pahalı pahalı vallah bütün para ona gidiyordu maaş da yetmiyor ki oyle olunca

20 manata almışdık miyde bulanma ilacini

Vitamin yazmadı

N13

benim bir akrabam 2 çocuğu var hiç ilaç içmedi sağlıklı beslendi çocukları da sağlıklı şu an

Cəsurumm

Şamda 20 manata

Yani gercekten Allah para yetirsin

N13

bana da o kadar ilaç yazdl içmedim

ama hiss ediyorum zayıf düştüğmü mecbur kan ilacı alıp içuyorum​:woman_facepalming:

Cəsurumm

Birde yeni hamile kaldigimda.bebek iyi gelişsin diye ilaç yazmişdi

Siyaha benzer ilacdi

Birde normafol ilacı yazmıştı

N13

kocamı göndermişdim şam alsın eczanede çalışana demişti bunu yemekten sonramı içecek​:rofl::rofl::rofl: 37 manata almışdı şamı zavallım vitamin sanmıştı:rofl::rofl::rofl::rofl:

Cəsurumm

Doktor gercekten firmaya çalışıyor

Firma ilaçların tikdi

Bize

Bana şamı istersen cocukluk yoluna istersende yuta bilirsin suyla demişdi

N13

eveet Azerbaycanda doktorların hepsi firmayla anlaşıyor hastaları gönderiyolar pahalı pahalı ilaçlar almaaya

Cəsurumm

Ben iyrenirim diye cocukluk yoluna koyuyorum

Bir ayakları məzarın içinde ya

Yaşli başli doktor

Hep oyle soyluyorum pahalı ilaç diyince

N13

ilk defa duydum şamı yutmak​:rofl::rofl::rofl:

Cəsurumm

Evet adı şeydi

N13

şamı koyarken acıyomudu? kaşıntı verir gibi

Cəsurumm

https://i.imgyukle.com/2023/04/26/Q97Lhb.jpeg

İlaçbu

Vallah ilk önce koydugumda korktum

Acıyordu

İlk defa sancı icin beyaz şam varya hani kurşuna benzer​:rofl:

Ondan yazmişti

O bitdi sora bunu yazdı sancım çok çıktığı icin

İlk kez koydugumda kürü kürü koymuştum .ayıp olmasın

Kuru kuru

İlaç gitmedi içinde kaldi

N13

yuyunup koyardın fazla acımazdı

Cəsurumm

Yapışmışdı ya

Zorla koparip cikardim

Sonralar oyle yapmaya basladim

Şimdi oyle yapiyorum

Bide doktor bana şam yazmıştı .o daha buyuktu onuda önden koyuyordum

5 tanesi 27 manat idi

N13

evleniyoz bi dert doöuruyoz bi dert hele ameliyatda kesilecek olan yine biz :rofl:

Cəsurumm

Bizi fakirleştirdi baha o domtor

K

Paranın olmadıgı anda

Onuda one koyuyordum.beyaz kokulu akıntı icin

Bebeğim dusmesin diye Allah korusun

Mecbur aldım bebegimden önəmli değil ya

N13

bana arkaya şam yazmışdı bağırsaklar sertleşmesin diye çocuk büyüdükce öyle oluyomuş 43 manata almadım :rofl::rofl:

Cəsurumm

3 aylikdim

Almadınmı:rofl:

Allahın cezası hep firma malları yazıyor

N13

43 manatı kök alıb yedim bağırsağlarım düzəldi​:rofl::rofl::rofl::rofl:

Cəsurumm

Çatlak kreminide o yazdigi için

26 manat oldu

Cəsurumm

:rofl::rofl::rofl:kök

Evet lahana falan iyi geliyormuş

N13

o ilaçlara verdiğmiz parayı yemeye verirsek hiç bir problem olmaz​:rofl::rofl:

Cəsurumm

Bende alıp yemiştim

Cogu doktor artık ilaçlar yazıyor para için

Allah cezalarını versin oylelerin

N13

eskiden kimse ilaç fln içmiyomuş

Cəsurumm

Oyle

Şimdiki hamileler popom ağrıdı diyib ilaç iciyorlar

Doktorların ayağı yer tutdu

N13

Vallah her hangi bi yerim ağrıdığnda kocama diyorum şuram ağrıdı diye ilgi görünce ağrılarım geçiyo :rofl::rofl:

Cəsurumm

Vallah koacama aciyorum

N13

ilaçtan çok ilgiye ihtiyacım vad​:zipper_mouth_face:

Cəsurumm

Bende agridigimda eşime soyluyorum

Oda uzuluyor

Üzmək için kendimi tutuyorum ama napiyim ağrılarımı diyorum​:rofl:

Oda agridigini unut diyor

Oyle yapinca piskolojik kalıyor aklinda

Ama şiimdi oyle yapiyorum

N13

umrumda değil üzülsün yeterki ilgi göreyim birşey söylediğnde de ben anneyim bana herşey olur diyorum​:rofl::rofl:

Cəsurumm

Bacaklarim ağrıyır şimdi

Kolum falan

Bende sinirleniyorum​:rofl::rofl::rofl:Hamileyim ben istermiyim agrisin bir yerim diyorum

N13

ağartı ye bol bol kalsium yetmezliöinden

Cəsurumm

Senin karbon sertmi

?

Yusifin-annesi

Kizlar

Cəsurumm

Karnın

N13

fazla sert değil yumşak gibi

Cəsurumm

Sizinle konuşa konuşa pilav suyumu koydum​:rofl:

N13
Yusifin-annesi

Napiyonuz kizlar

Cəsurumm

Söhbət ediyoruz

Səncə ne yapiyoruza benziyoruz​:grinning:

N13

he vallah iyiki buldum bu programı sıkıntıdan patlardım evde bütün gün

Yusifin-annesi

Kimin evini yixirsiz

Cəsurumm

Niye

N13

kocamızın anasın ağladırığ:rofl::rofl:

Cəsurumm

Yusifin-annesi

:joy::joy:

N13

işe gidiyor kocam ben de yalnız evde görüntülü annemlerle konuşmaktan bkmıştım​:rofl:

Cəsurumm

Yok ben eşime kiyanam

Kaynanam aglasın ama

:grinning::grinning:

N13

çabuk vakit geçseydide doğursaydım sıkılmazdım yalnızlıkdan​:grin:

Cəsurumm

Yalnizlik allaha mahsus..gormuyormusun yanlız degilsin annenle konuşuyorsun və bebiş var karninda

O olunca insan yanlız olmuyor :blush:

Bebegimi bana verene şükür :blush:o her tekmelediginde ben yanlız olmadigimi hiss ediyorum

@N13 sen ne yiyorsun?

Karnın yumuşak olması iyi

Benim karnım sert

Yusifin-annesi

Bende öyleyim valla

Cəsurumm

Ben yogurt iciyorum meyvede yiyorum arada.sirin olduğu için yemiyorum erkən erkən ,çünki miydem kaldirmiyor tatlı bisey

@Yusifin-annesi senin karnindi degilmi?arada sertleşen bende ama oyle hep

Yusifin-annesi

Evet bende oyle oluyor

Cəsurumm

@afrikanın_gelini54 izleyemiyorum vodeonun uzerine basliyorum ama girildiginde video gelmedi

Yusifin-annesi

Bebeğiniz harekelerini hiss ediyormusunuz

N13

@Cəsurumm bana doktorum makarnadan uzak dur demişti ben kendimi tutamıyorum yiyiyorum çok çiğnemelisin karnın sert olmaması için bide yogurt yi (qatıq) yani rastişka yaxşıdı həzmə kömək edir birde şüyüt yi yogurtla yemekte falan içine at hazmetmene yardımcı olur

@Cəsurumm benim bebiş gece 12 den sonra tekmeliyo uyuyamıyom sabaha kadar​:rofl:

@Yusifin-annesi eveet 16 haftamdan hiss ediyorum en çok geceler gündüzleri fazla hareket etmiyo gece 12 den sonra kansert verir​:rofl:

Yusifin-annesi

Evet bende de öyle olur

Sol tarafda uzaninca oynuyor seviyor sol tarafta mutlu oluyor

Cəsurumm

Evet yogurt yiyorum.ama makarna miydemi bulandiriyor

@N14 evet benimde bebiş geceler ben uydugumda tekmeliyor , bende eşime diyorum biz yatmağa gidiyoruz bizimki şimdi uyandı

@Yusifin-annesi evet bebek , anne sol tarafa yatdığında mutlu olup tekmeliyor

16 haftamda cinsiyeti ogrendim iki gün sonra tekmelemege basladi

:pray::heart:

Cansu

@admin annemi bugün şehire hastaneye getirdim. Bugün buraları biraz boşladım ama her fırsatta bakıyorum

Hepsini tek tek okuyacağım

admin

O yüzden sormadım bir hastane işi olduğunu hatırladım da kontrol müydü diye tereddüt ettim :slight_smile:

Geçmiş olsun tekrar hatırladım

Yusifin-annesi

Evet bende 15 hafta 2 gunden sora hiss etdim oda az az simdi 19 2 haftalikdi cok oluyo haraketi

admin

@Tamella hoş geldin :raising_hand_woman:

Tamella

Selamlar benim bebeğim sadece 5 haftalık ama nefes darlığı var bende​:pleading_face:

admin

Bunu konu olarak yazar mısın? Buraya yazılan mesajlar bir süre sonra silinir

@Tamella bak buradan

N13

@Cəsurumm içeride gündüz bizde gece onlara sabah​:rofl:

Cansu

Teşekkür ederim @admin hanım :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

@n13 peş peşe doğuracak benim de 95 gün kaldı

@Betuesk teşekkür ederim. Bayramda bir annelere gittik. Bağışıklık sistemim düşük eşe dosta gitmeyelim dedik. Onlar da tamam dedi. Bebek de ellerinden öper ablası, :smiling_face_with_three_hearts: senin bebiş nasıl

N13

@Cansu hayırlısıyla sağ salim kucağmıza alırızz​:smiling_face_with_three_hearts:

Cansu

@afrikanın_gelini54 fotoğraftaki sen değilsindir diye düşündüm
Senmişsin. Çok güzelsiniz maşallah manken gibi kadınsın :smiling_face_with_three_hearts:

@N13 amin

@Yusifin-annesi ben de şahnaz nerede dedim. İyi ki mesajları okuyorum yeni adın hayırlı olsun :innocent:

afrikanın_gelini54

@Cansu çok teşekkür ederim :heart:

Ama makyajın etkisi çok :face_with_hand_over_mouth:

@Tamella bendede oluyordu hamilelikte normal dedi doktor

Tamella

@afrikanın_gelini54 bende 5 haftalik ama cok korkuyorum sanki nefesim kesilicek hava yokmuş gibi

@afrikanın_gelini54 bebeğe bişey olmaz dimi?

afrikanın_gelini54

Bende de öyleydi

Hala daha var

Doktora sordum nefes darligin olur dedi içinde can buyutuyosun daha organların çok sıkışcak

Tamella

@afrikanın_gelini54 panik atak geçiriyorum 2 gündür ağlıyorum

afrikanın_gelini54

Kız namaz kılarken nefes nefese kaliyodum

Normalmiş korkma

Rahmin büyüyor

afrikanın_gelini54

Baskı vs oluyormus

admin

@Tamella hamilelikle birlikte bebeğinde okjine ihtiyacı var. bu yüzden hamilelikte nefes darlığı kadınların yüzde 75'nde görülen bir hamilelik belirtisidir ve normaldır

Tamella

@afrikanın_gelini54 ama daha elma çekirdeği büyüklüğündee nasıl organlarımi sikarki?? Çok korkuyorum panik atak geçiroyorum 2 gundur

admin

dewam ke sıkıntı yok :slight_smile:

afrikanın_gelini54

Rahmin buyuyor

Normal emin olabilirsin

İleride daha yoğun hissedeceksin

Ben şimdi 11 haftaligim yürürken konuşurken bile nefes nefese kaldığım oluyor

Tamella

@admin nasıl desem sanki oksijen yok gibii nasıl ağliyorum 2 gundurr korkuyorumm sankii hava yokmuş gibi hiss ediyorumm Azerbaycanliyim ben ama bayilicak gibide hiss ediyorum nefesm gelmedikce 5 haftalik daha nasil nefesimi sikarki

@afrikanın_gelini54 5 haftalik sende boylu oluyormuydu?

admin

Bu akşam bir yazı yayınlayacam. Blog da oku iyi gelecek sana

afrikanın_gelini54

Rahim genişledikçe zamanla geniş ve düz bir yapısı olan diyafram kasını itmeye başlar. Bu süreçte diyafram bulunduğu bölgeden 4-5 cm kadar yukarıya çıkmaktadır. Dolaylı olarak ciğerleri sıkıştırır ve anne adayının hava alım miktarını azaltır. Tüm bu sürecin sonunda nefes darlığı ortaya çıkabilir bak ne diyor

Ben ilk ogrendigimden beri oluyorfu ve 4. Haftaliktim

Cansu

@afrikanın_gelini54 ben de olumsuz şeyler görmeyeyim etkileniyorum strese giriyorum dedikçe önüme geliyor Benim hormonlardan dolayı her halde sağım solum belli olmuyor geçen admin hamilelikte duygu dağılımını paylaştı seni oraya etketleyim ben okudum faydalı geldi @n13 seni de etiketliyim

afrikanın_gelini54

Olur

Tamella

Ben çok korkuyorum kotu kotu dusunceler geliyor aklima ya bebeğime bisey olursa falann

Cansu

@Cəsurumm fol turşusu ne demek orayı anlamadım

afrikanın_gelini54

@Tamella güzel düşün bunlar olacak hamileliğin doğasında var ve hepimiz yaşıyoruz

Kendini strese sokma

Tamella

@afrikanın_gelini54 ama çok korkuyorum benim içimi rahatlat lutfen ailemde uzakda 2 gundur agliyorum ki nefesim kesilicek olucem falan

afrikanın_gelini54

Kizlar siz yasamadiniz mı ??? Ben hala daha yaşıyorum ve gittikçe de cogalacak

Sistikce organlar baskı yapcak dedi doktor

Tamella

Bende stressde var yani nevroz diyoruz biz her seye takintiliyim negativ dusunceler…

afrikanın_gelini54

Bende öyleydim ama hamileliği çok etkiliyor

Tamella

@afrikanın_gelini54 ama 5 haftalikdan bu kadarda cok nefessiz kalinirmi? Benim icimi rahatlat lutfen o kadar yalniz hiss ediyorumki

afrikanın_gelini54

Yaşadıklarını yasadim ben eşimi kaç kez kaldırdım nefes alamıyorum sanki diye

Hatta eve bile mana buldum :face_with_hand_over_mouth::rofl:

Bu ev çok küçük nefessiz kaldım diye

Annem bile abarttigimi düşündü 4. Haftada

Doktora götürdü beni söyledik nefes darligin var namaz kılmakta zorlaniyorum bu normal mi

Tamella

:joy::joy::joy:yaaa cnm benimm evet nefessiz hiss ediyorummm ama hep bu saatlerde tutuyor vee geceye kadar gidiyor

afrikanın_gelini54

Tabiki dedi normal daha basindasin rahmin büyüyor ileride karnın bı sissin organlarını sıkıştırcak yavrumuz dedi

Annemde öyle inandı bana :rofl:

Tamella

@afrikanın_gelini54 benim ilk cocugum karnimda inkişaftan kalmis nedensiz

afrikanın_gelini54

Benimde ilk çocuğun

Annem doktora diyor şimdiki hamilelikler çok değişik doktor bey :rofl::rofl:

Tamella

:joy::joy::joy:ya evett benimde kayinvalidemmm​:joy::joy::joy:

afrikanın_gelini54

Benim annem kaynanam gibi zaten :rofl: 4 tane doğurmuş diye

Ben bişey dedim mi nazlaniyosun numara mı yapiyosun diyo

Benim zamanımda hamilelik böyle değildi falan

Benimde en şikayetçi olduğum şey mesela sık idrara cikma

Vallahi bıktım ki daha basindayim

Uykumu alamıyorum saat başı cikiyorum

Hamileliğin daha yeni bu haftalarda strese girmemeye kafaya takmaya çalış böyle şeyler gayet normal Herşey Allah'ın elindedir düşündükçe daha kötü olursun

admin

@afrikanın_gelini54 profil fotosundaki senin gerçek foton muymuş ben mi yanlış anladım :thinking::grinning:

afrikanın_gelini54

Gerçek admincim :face_with_hand_over_mouth:

Cansu

@Cəsurumm progestan mı kullanıyorsun çocuk yoluna konan şam ne ilacı

@Tamella hoşgeldin

Yusifin-annesi

Mesajlari okudum da 5 haftalık bebeğin rahimi sıkması nefes darli yapmasi normal bişey değil doktoruna git muayene etsin

admin

Kız hani fakeydi :grinning:

afrikanın_gelini54

Yok benim dedim ya

@Yusifin-annesi rahim sıkması değil nefes darlığı oluyor sordum ve normal dendi

Yusifin-annesi

Doktorami sordun normal mi dedi

admin

Ben yanlış anladım o zaman gerçi o sıra araba kullanıyordum :grinning::grinning: bazı şeyleri kaçırmış olabilirmiş

afrikanın_gelini54

Doktora sordim

N13

@Cansu tamamm

afrikanın_gelini54

Sırf bunun için gittim

N13

ben 23 haftalık nefesim daralıyor rahat nefes alamıyorum uzandığmda fln normal dediler

afrikanın_gelini54

Doktora sormadan kesin bişey yazamam zaten :slight_smile:

Sistikce daha çok olacak

N13

evett

Yusifin-annesi

Ben 19 + 2 haftalik hamileyim bende ev islerini yapinca nefes darli oluyor

Tamella

@Yusifin-annesi ama yaa korktum şimdiii 5 haftalik ama nefes alamiyorum sankii

Yusifin-annesi

Ben 5 haftalık hamileyken hamile olduğumu unutuyodum

afrikanın_gelini54

Sonuç olarak herkes yaşıyor bunu bende durduk yere ilk başlarda yaşıyordum şimdi ise konuşurken yururken

N13

@Cansu şam progestan bizim dilde şam deniliyo​:smiley:

afrikanın_gelini54

Ama bakın öyle diyerek kızı korkutuyorsunuz herkeste farklılık gosterebilir

Yusifin-annesi

@Tamella sen doktora git normal bişey değil bu

afrikanın_gelini54

Sen bence içini ferahlatmak için bir doktora gözük

Yusifin-annesi

5 haftalık bebek et gibi oluyo onun neresi rahimi sıksun ki

afrikanın_gelini54

Rahim genişledikçe zamanla geniş ve düz bir yapısı olan diyafram kasını itmeye başlar. Bu süreçte diyafram bulunduğu bölgeden 4-5 cm kadar yukarıya çıkmaktadır. Dolaylı olarak ciğerleri sıkıştırır ve anne adayının hava alım miktarını azaltır. Tüm bu sürecin sonunda nefes darlığı ortaya çıkabilir

Tamella

@afrikanın_gelini54 yarin ilk is gidicem ama çok korkuyorumm belkide panik yapiyorum o yuzden boyle oluyorum azerbaycanlilar bilerr nevrozz ben ondanim iste

afrikanın_gelini54

Rahim genisliyor

Bebek değil

Panik yapacak birşey yok sen sakin ol

N13

@Yusifin-annesi nefesi daralıyormuş

Yusifin-annesi

Tamella azerisen

Tamella

@afrikanın_gelini54 sendede kalbin hizli atiyormuydu?

afrikanın_gelini54

En doğrusunu sana doktor söyleyecektir

Tamella

@Yusifin-annesi evet azeriyem

Cansu

Nefes egzersizi yapın kızlar @afrikanın_gelini54 @Tahmina

afrikanın_gelini54

Nefes kesilmesi çok oluyordu bende

Cansu

Yine geride kaldım birazdan devam edicem

Yusifin-annesi

Ben öyle şeyler yasamadim vallah sen yinede doktora git

Tamella

@afrikanın_gelini54 doktor kotu bisey soyler diye korkuyorum

afrikanın_gelini54

Öyle olsa bile önlem vs alır sen gözük

admin
afrikanın_gelini54

En iyisini o bilir

Yusifin-annesi

Yok söylemez bisey olmaz

N13

@Tamella çox stress etmə sən nə hisslər keçirsən uşağa da o hissləri ötürürsən yaxşı düşün yaxşı olsun hərşey narahat olduğun birşeylər olanda da həkiminlə danış sıxma ürəyini

afrikanın_gelini54

Evet

Tamella

@N13 bilirsen nece? Nevrozam men ve qayninanam falan cox qorxram bsey olar ne bilimm her seyi fikr edirem durdg yere eseblewremm bilmrem ne edimm

@N13 hamile.olmamisdan qabagda beleydm men panikk panikk panikk birinin burnu qanasn fso men onu fikr edecemm… nevrozam deye qorxram 1 ci inkisafdan qaldi qorxrammm sanki hava yoxdu

N13

@Tamella hə başa düşürəm 3ayıma kimi mən də eləydim nervi stress həyəcan tonus yarandı onnan da uje 5ci aydayam dərs oldu mənə ki kimlərəsə nələrəsə görə əsəb keçirib uşağımı təhlükəyə atmağım düzgün deyil yola verməyə çalış kim nə desə nə etsə vecinə alma əksinə gül keç içəridə uşağa da təsir edir sən nə qədər yaxşı olsan o da ysxşı inkişaf edəcək 9ay içində özünü sıx heçnəyi vecə almamağa çalış bilirəm çətindi ama məcbur uşağını düşün

@Tamella birinci inkişafdan qalıb Allahın işidi inşaAllah bunnan sonra heç bir prablemin olmaz sən özünü qorusan uşağın da yaxşı olacağ əsəb stressdən uzağ dur gülməli filmlərə bax nəbilim kitab oxu pis şeylərdən uzağ ol kim nə deyr özüçün desin yola ver

Tamella

@N13 bilrsen nece o qeder esebiyemkii qaynanaim her sozu mene tesir edir yaxudda basqasinin rahatcilg istyreem o qeder pisem ki durdg yerede eseblewrem aglayram 2,3 gundu dayanmadan qeribe hiss edremm her axsam cagi qeribe hiss edremm bilmrem niye ailem uzagdadi kas yanmda olardi deyirem 20 yasim var ne bilm… elim ayagim sanki sinirler dartilir herden bilmreme… ne edim bilmrem nefesimde 2 gundu kesilr bilmrem ne edim

5 heftelikdiye hele

Cəsurumm

@Cansu bebegin yerine tutunmasi için ilaçmış.

afrikanın_gelini54

Bizdeki folik asit gibi mi

afrikanın_gelini54

@Tamella stress yaptığın için tetikliyor da olabilirsin en iyisi doktora gözükene kadar düşünmemeye çalış

Tamella

Kimsesizz hiss edirem heqiqetendee bezen peşmanciligg yoldaşmdan hec kimseden narazi deilem ama ozum yaxsi ola bilmrem psixolojim cox pozulubb

N13

@Tamella mənim də ailəm Gəncədə özüm Bakıda yaşayıram ailə qurub bura gələnnən darıxıram telefonda danışıram azda olsa rahatlıyıram görüntülü danış sən də özünü tək hiss edəndə kitab oxu film izlə hamıdan uzağ özün də rahatlıyacağsan vAlla ən gözəli kitab oxumağdı nə olsun 5 həftəlikdi əsas odu hiss edir o da hərşeyi sən əsəb stressə ayıracağın vaxdı bəbişə ayır onunla danış:smiling_face_with_three_hearts: Gözəl şeylər düşün o qaynana hamıda var ona görə takma neyniyək ifritələrdidə:rofl:

Tamella

@afrikanın_gelini54 benim stressiz gunum yok ki yani nasil.desem her seye panik geciriyorum bizde psikoloka iyi bakmiyorlar yani piskologa gidene deli diyorlar

Cəsurumm

@Cansu otepron diye bir progestan

N13

@afrikanın_gelini54 evet folik asit

afrikanın_gelini54

@Tamella cahil zihniyetler , Sana iyi gelecektir gitmende fayda var cekiniyorsan da
Gizli git

Tamella

@N13 nefesim duzelse yaxsi hiss edecem ee ozumu ama duzelmir 1 saatdi beleyemm belkede panik edirem bilmrem dunende bele idimm

N13

@Tamella hamiləlikdə hormonlara görə dəişiklik olur duygusal olursan o da üstəliyir səni özünü narahat hiss edirsən ona görə də səni nə rahat hiss etdirəcəksə onu et özün də görəcəksən stressdən uzağ oldğnu

Tamella

@afrikanın_gelini54 gizli gidicem qaliba bilmiyorumm

afrikanın_gelini54

Senden ve bebeğinden önemli değil hiçbir şey

Kimin ne dediğini umursamamaya çalış sen artık bir annesin :heart:

Tamella

@N13 ailemin yanina getmek isteyirem inanki ele bilrem orada daha yaxsi olacam anamin atamin yaninda..

N13

@Tamella əyər elə bir imkan varsa ged yanlarına qal bir iki həftə ya da onlar gəlsin sənin yanına

afrikanın_gelini54

Ne kadarlık evlisin

Tamella

@N13 onlar kurdemirde men lenkerandaaa gederem yolda nese olaarr sonra here bir terefden dusecek ustumee..

@afrikanın_gelini54 11 aylik evliyim

afrikanın_gelini54

Bende ailemin yanında daha iyi hissediyorum 2 haftada bir giderim kalırım ya da haftada bir uğrarım kalabalıkta büyüdük evde iki kişiyiz bana iyi geliyor orda olmak

N13

@Tamella Sən getmə onda tğhlükəlidi onlar gəlsinlər rahatlıyarsan

afrikanın_gelini54

Annen arkadasin oluyor

Varsa ablalarin vs

N13

ben de eşimle yalnız yaşıyorum çok zor 2 kişi bebek olsun kocamı hiç arayp sormuycam​:rofl::rofl:

afrikanın_gelini54

@N13 öylede olabilir onlarda gelebilir

Canım çok sıkılıyor hamilelikten huysuz oldum :rofl: bebek gibiyim

Tamella

@N13 anamda bele bir xestelik varki.. o qapidan cole yeni darvazadan cole cixa bilmir ele bilir ona nese olacag qorxb o vaxt her sey yaxsidi ee sadece cixa vilmrem qapida. Ayagn cole atir tezyigi qalxr 200 e belkede anamdan kecib mene bele hissler bilmrem.. ama cox qorxram en coxda anam ucun darixiram

afrikanın_gelini54

Muhabbet edecek konu kalmıyor bazen

Diyorum annemlere gidelim

N13

@Tamella Allah köməy olsun onda sən özün məcbur özünü toparlamalısan heçkimi düşünmə bəbişi düşün əsas 2 3 ayına çatanda özün gedərsən anangilə də

benim ailemle aramda 365 km var kuzenlerim her ay gelip 5 10 gün fln kaldılar onlar gidince de çok yalnız hiss ediyorum :smiley:

afrikanın_gelini54

Bizim aramızda 20 dk var :rofl:

Eşim diyor birazda kendi evimizde duralım

Ama daraliyorum 2 kisi

Ya gezecem ya oraya gidecem evde daraliyom

N13

keşke bizde de 20 dk olsa​:smiley:

benjm eşim dışarıya yalnız çıkmama izin vermiyo o yüzden haftada 1 defa 2 defa dışarı çıka biliyorum onunla :woman_facepalming:

afrikanın_gelini54

Benim izin vermemk değilde hamileyim bişey olur diye korkuyo

Geliyo yanımda ya da annem falan varsa onla çıkıyom

N13

Azerbaycan erkekleri sizin dilde maço gibi biraz​:grin::grin:

afrikanın_gelini54

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::face_with_hand_over_mouth:

Eyvah

N13

çok kıskanç

afrikanın_gelini54

Türklerde öyle de ben iyiki almamışım

:face_with_hand_over_mouth::rofl:

N13

ben yay burcuyum sinirleniyorum bazen kıskanılmaktan ama kendim ondan beterim​:rofl::rofl::rofl:

afrikanın_gelini54

Ikimizde kocuz güzel anlasiyoruz

En baskın taraf benim

N13

o ikizler ben yay​:grin::grin:

afrikanın_gelini54

:rofl: ben herşeye sinirlenirim o alttan alır

admin

@afrikanın_gelini54 ben seni tutuyorum :slight_smile:

afrikanın_gelini54

O kizincada ben gülmekten kirilirim

:rofl::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

Bazen küser gider

N13

hiç mi kıskanç diyil?

afrikanın_gelini54

Kiskanctir

Ama ben kiskanacak davranışlarda vs bulunmuyorum

Herkesle aramda mesafe vardır

Soğuk nevaleyim​:rofl:

admin

afrikanın_gelini54

Kuzenim geldi bayramda bende mic mic hareketleri hiç sevmem eşim bana bakiyo kuzenim bana bakiyo hiç elimi uzatıp ya sarılmak uzaktan bayramını kutlarim

N13

biz nişanlıyken kıskanıyodu eş dost dediki evlendikden bir kaç ay sonra geçecek zaten şimdi hamileyim daha da kıskançlıklar arttı hamile olan benim onun hormonları yükselmiş:rofl::rofl::rofl:

afrikanın_gelini54

Kuzenlerim de korkuyor artık yaklasamazlar :rofl:

Çünkü kendim onun kız kuzenleri aynısını yapsın istemiyorum kiskanirim

Cansu

@afrikanın_gelini54 benim kocam hiç maço değil. Her Türk erkeği öyle maço değil

afrikanın_gelini54

@Cansu evet değil yetişme tarzına bağlı

Cansu

Evet

N13

biz yolda giderken biri bana baksa sinirlenip kendi kendie sövüyor onu hatta 1 2 kere yüzüne karşı sövmüşlüğü var​:rofl::rofl::rofl:

afrikanın_gelini54

Ama küçük yerlerde yaşayanlar genellikle o tarzda yetiştiriliyor

N13

Azerbaycanda ama erkeklerin çoğu öyle maço gibi

afrikanın_gelini54

@N13 evlendikten sonra daha kıskanç olunur eşin oluyor çünkü benimsiyorsun bende evlendikten sonra çok benimsedim

N13

giyime falan karışıyolar çünki şerefsiz erkekler de var laf atan söz atan onun için giyinmemize kadar karışıyo kocamız bazıları hepsi diyemem

afrikanın_gelini54

Doğrudur

N13

hem hak veriyorum hem de sinirleniyorum​:rofl::rofl:

afrikanın_gelini54

Kıskanma güzel bir şey hastalık ve sapkınlık derecesine gelmediği müddetçe

N13

eveet bana karıştığı zamanlarda bana güvenmiyosun diyip küsüyodum o da etrafa güvenmiyorum diyodu

afrikanın_gelini54

Kuzenim açık giyinen biri sevgiliyken hiç kiskanmazdi damat adayı evlendikten sonra sırf görmesinler diye perdeleri bile actirmiyo ama yine kafası açık gezdiriyo

Böyle tiplerde var

Kız beni kiskaniyo perdeleri açtırmıyor ama ben açığım açık gezdiriyor anlamadım diyordu

N13

oha​:rofl::rofl:

afrikanın_gelini54

Önceden çok etek giyerdi şimdi etek giydirmiyomus

Ama göğüs dekoltesine izin veriyo

N13

ben rahatsız olurum açık saçık giyemem öyle eşim diyoki evde istersen elbisesiz gez bişey demem ama dışarda etek dizden fazla yukarı olamaZ​:rofl:

afrikanın_gelini54

Cəsurumm

@N13 bende yay burcuyum

@N13 benim eşim daha çok kiskanc .her şeye kiskanir her bir şeyə kucuk cocuga bile .yani anlatmakla anlaşılmıyor.ama gercekten aşırı kıskanç .normal ne varsa bende hepsi anormal çünki kiskaniyor

Benimde eşim oyle bir defa bakanı sovuyor kendi kendine ama ikidefe bakan olursa doverim diyor.iyiki bakan yok iki kez​:rofl:

Seninki yine dizden benimki topuguma3kadar giydiriyir

Bekude buyudu ama .beni oyle giyindiriyor ki

Uzun don boş tişort falan

Dar kiyafetim yok

Nedeki kısa .gömlek falan

Dışarı cikinca makyaj vurmuyorum

Saçımı her tarzda toplamak yasak

:face_with_monocle:

Renkli gözlük izin vermiyor

Giyim rnekleride oyle

N13

@Cəsurumm oha​:rofl::rofl:şükürlüdü mənimki

Betuesk

@Cəsurumm bayram telaşındaydık :smiling_face: pazartesiden beri de yolculuğun yorgunluğunu atmaya çalışıyorum çok yordu ya

@Cansu çok dikkat et kendine. Havalar da bir öyle bir böyle. Hasta olmaya zorluyor resmen :frowning:
Biz de iyiyiz çok şükür. 3 gündür yine çok yorgunum yatıyorum sürekli. Onun dışında her şey yolunda çok şükür :smiling_face:

Cansu

Tamella

@N13 @afrikanın_gelini54 @Cansu neynirsiizzz qızlarr

Bu arada nefesim düzeldi :pleading_face: aniden tutur 2,3 saat meni cırır sonra buraxır

Tam keçmeyib amma indi en azndan üreyimm tez tez atmır​:pleading_face::sob:

Kocalarınız işden gelib deyesen​:joy:

Cansu

İyiyim sen nasılsın @Tamella

Kendini çok bunalmış hissedersen bi temiz hava al kendi kendine güzel iltifatlar et. Saçını sev. Eşinle dertleş tüm dertler biter

Sona

Kizlar iyi akşamlar

Biraz utaniyorum ama bi soru sormam lazim

Cansu

İyi akşamlar @Sona

Sona

Benim vaginal bölgeden biraz önce hava kaçar gibi bisey oldu

Tamella

@Cansu ne bileyim ya kendimi nadiren iyi hiss ediyorum hep kotuyum

Sona

Boyle bisey yaşayan oldumu

Tamella

@Sona nasil?

Sona

Biran çok korkdum çoçukmu düşüyo diye

Cansu

@Sona burda mesajlar bir ay sonra siliniyor istersen konu başlığı olarak da açabilirsin

Benim hiç öyle başıma gelmedi

Tamella

@Sona anlamadim ya

@Cansu konu neeyyy

Sona

Yani sanki ıçerime hava dolmuşda vaginal bölgeden

Çikmis gibi oldu

Tamella

@Sona boyle bisey yasamadim ama ben az once oluyordum nefes darligindannn ve daha 5 hafta

Sona

Ben bu hafda 7 ci haftami tammamliycam

Ama dusuk riski var dediler biseyler soylediler

Hem korku halindeyim

Tamella

@Sona ayaginin altina bisey koy ayagin yuksekde kalsin yat kafan asagida ayagin yukarda korkma

Yatakda kafanin altina koyacagini ayaginjn altin akoy oylece uzan hep boyle uzan

Sona

Doktorda oyle soyledi

Ama kistammi varmis neymis

Kan toplanmis yani

O yuzden daha fazla korkuyorum

Simdide o bolgem ağriyo

Aslinda pek takilmayacağim bişeydi

Ama soylenildiği için aklımdan çikmiyo

Tamella

Kista cok sorun yaraticak bisey değil kuzenimde daha kotuydu ameliyyat oldu bir kac ay sonrada ameliyyat oldu dogum yapmadi istemedi cok sukur sapa saglam cocuk

Sona

İnşAllah gecer

Hiç aklımdan çikmiyo

Her an bişiy olucakmış gibi

Tamella

@Sona bende boyleyim yanimda bisey diyorlar aha ben o ann kafamda 1 yil cikmaz .. korkma saatlerce nefes darligi oldu bende oluyordum

Sona

İnşAllah iyi oluruz bu gunu atlatmaya calisiyorum

Bazen sivi geliyo normal olarak ama ben kan sanip bi an ilkiniyorum

Piskolojim bozuldu

Tamella

Benim akrabam var ona soyluyorum ayagina bisey giy ve ya agir seyler kaldirma bana diyorki korkan goze cop duser korkmuyorum hec bir seyden allah korursa korur.. vallaha dogru kiz 5 ayinda suan belkide 6 ama onunda dusuk korkusu vardi

Sona

3 ayimi tamamlamama 6 hafta kaldi

Tamella

@Sona bendee boyleyimm ic camasirima bisey degiyor gibi hemen bakiyorum seffaf bisey geliyor oda normalmis

@Sona sende ilk hamilelikmk?

Benim ilk.cocuk karnimda oldu ama​:pleading_face:

Sona

Evet

İlk hamilelik

Çok korkuyorum

Tamella

Korkma

Doktoruna konuş istersen boyle oldu de

Sona

Konuşucam

Tamella

Şimdi konuş icinde rahatlasn

Cəsurumm

@Sona cinsel ilişki yaşadıkdan sonrakı oldu?

Sona

Hayir son 1 buçuk aydir cinsel ilişki yaşamadim

N13

@Tamella həə işdən gəlib yeməy hazırlıyırdım​:grin:sən nenisən necə oldun?

Sona

Hem doktorda olmaz dedi dusme riskin var hemen dusurursun falan dedi

N13

@Sona doktoruna söyledin mi?

Sona

Daha diyil

Doktor bana çokta bilgiliymiş gibi gelmedi zaten

Oyuzden soramiyorum nedense

3 doktora gitdim

N13

@Sona başka doktorlara git o zaman rahat diyilsen

Yusifin-annesi

İyi akşamlar arkadaşlar

N13

@Yusifin-annesi iyi akşamlar

Sona

Benim yasadiğim yetde pek

Doktor yok

N13

nerelisin?

Sona

Oyuzden oyle kaldim

Cəsurumm

@Sona senin dedigin şey bende hamiel dehilken oluyordu

Arada

Sona

İmişlide yaşiyorum

Cəsurumm

Oda nedendi biliyormusun yanı bende oyuzden oluyordu ki

N13

çok takma kafana psikoloji baskı yaparsın kendine olmasa da olur rahatla

mən də Bakıda​:smiley:

Cəsurumm

Ben ayağım çok açıldığı zaman

Sona

Men bakidan imişliye gelin gelmsiem

Cəsurumm

Ve belimin üzerinde ayaklarını yukari kaldirdigim zaman

Sona

Yani boyle eyik bi pozusuyondaydim

Cəsurumm

Sənin dediğin şey oluyordu bende.vaginaya hava kaciyordu bilmem

N13

Neçə aylığdı uşağ?

Sona

Gevsemeye calisirken oldu

1 ay yarim di uşag

3 cu ayina kimi gozdemelisen dediler

N13

ben rahat rahat esniyemiyorum hiç karnım dartınır gibi oluyo​:rofl:

Fol turşusu içirsən?

Sona

Ben de ilk defadr boyle bisey yasiyorum

N13

3aya kimi içməlisən düşmə riskini azaldır həm inkişafa yaxşıdı uşağda

Sona

He icirem 3 gundu

N13

həə iç xeirlidi

Cəsurumm

@sona narahat olma

Sona

He inşAllah bu 3 ay kecseydi

Cəsurumm

Sadece çalış uzanasan

Sona

Çox qeribe hiss eliyirem

Cəsurumm

Qorxma

N13

uzanmağa çalış ağır qaldırma əsəbləşmə birdə

Cəsurumm

Menimde qarnimda sertlik var indiden ağrıyır qarnim

Sona

Uzanmisam ele son 2 saatdi

N13

onsuz normal hamiləlik keçirənlər belə 3 aya kimi özünü qprumalıdı

Sona

Hec terpenmirem

Cəsurumm

Bayaq dedin gəvşəmək istəyəndə oldu

N13

uşağ yerini tutana kimi

Cəsurumm

Elə hərəkətlər olmaz

Söz yox məndə ocur qaydasız hərəkətlər edirəm bəzən

N13

ani hərəkətlər etmə

Cəsurumm

Ama etməmək lazimdi

Tamella

@Sona imislidensen?

Az bayagdan dede bunu

Sona

İmişliye gelin gelmişem

N13

mən saklambaç oynamıştım küçük kardeşimle :rofl:

Tamella

@N13 mende biraz duzeldm

Sona

Becirevan kendime

N

Sen haralisan harda yasiyirsan tammella

Cəsurumm

Adam həkimlərə guvənmir hərə dərman satışı etmək üçün yazır dərmanı başından edir telefonla deyende de

Tamella

Lenkeranda yasayiram bayagdan turkce yaziramm eziyyet cekireemmm​:sob:

Sona

:joy::joy:

Cəsurumm

@sona necə yasindasan

Sona

18

Cəsurumm

Mende

:raised_hand: çak bir beşlik

Sona