Kızlar 8+1 günlük hamileyim son günlerde gece gündüz midem bulanıyor ne yersem ardından çıkarıyorum prilam kullanıyorum gece yatmadan 2 tane aldım dün ondan önceleri gündüz 1 akşam 1alıyordum ama henüz bir faydasını göremedim tülbent sarıyorum burnuma maske takıyorum ama yinede çok fena bulantılarım ve kusmalarım oluyor buda beni halsiz ve yorgun bırakıyor ne yapacağım hiç bilmiyorum
Doktoruna bilgi verdin mi? İlacın işe yaramadığı konusunda. Değiştirir belki…
Doktorum ilaci kullanmamı tavsiye bile etmedi tek istediğim senden aç kalmaman dedi ama bende aç kalıyorum maalesef
Gebelik daha çok yeni ve doktorun herhangi bir ilaç hakkında bilgi vermediyse kullan demediyse kullanmaman gerekiyor. Doktoruna sormadan hiçbir ilaç kullanma. Bol bol temiz hava almaya çalış, uyanır uyanmaz atıştırmak için yanında tuzlu kraker bisküvi bulundur. Ne olursa olsun günlük taze su içmeyi ihmal etme. Hani hiç birşey yiyip içemiyorsan bile çeri domates, salatalık, havuç gibi şeyleri ağzına at en azından miden rahatlar. Mide bulantısından ölsende kalsanda kahvaltı yapmayı ihmal etme çünkü bebeğin vitamin alması gelişmesi lazım. Az az ye ama yinede bir sekilde yemek ye. Doktoruna sormadan da ilaca devam etme çünkü o bile kötü etki edebilir. Dilerim sağ salim bebişini kucağına alırsın
Elinden geldiğince ilaç içme tuzlu şeylerle bastır dedi ama onları yerken bile midem bulanıyor doğru düzgün kahvaltı yapamıyorum 1 haftadır su bile içemiyorumki en fazla su tüketmem gereken zamanlardayım. Bebeği besleyemiyorum diye de kendime kızıyorum ama elimden birşey gelmiyor ne yazzık ki ya
Merhaba prilamin bi zararı yok ben 23+3 teyim hala kullaniyorum.ilk baslarda doktorun izniyle 4 adet attigimi bilirim ama yuksek bulantilara evet etkisi olmuyor.gecmeyecek gibi geliyor ama geciyor sabretmek cok zor biliyorum kendini dene mutlaka biseyler seni rahatlatacaktir her hamilede tuzlu kraker ayran vs etki etmiyor ne yazikki.oncelikle doktoruna danis ve ole hareket et bana en son zofer diye ilac verdi cok agir geciriyorum diye ama ben o ilacin riskleri var diye kullanmamistim.bir sabah direkt yataktan kalkma uzanarak agzina biseyler at 30 dk bir saat imkanin varsa gercekten ise yariyor
Bende öyleydim hatta evden mutfaktan tabaktan cataldan bile tiksinmistim baktım böyle olmayacak zayifliyorum kışın ortasında cam açıp temiz hava gelecek şekilde kahvaltı falan yaptım. Çok zor oldugunu biliyorum ama olumlu düşün de ki ben bunu yersem bebişim çok mutlu olucak, ben bunu yaparsam ona vitamin olucak. Şey düşün mesela bebeginle karşılıklı kahvaltı yaptığınızı
kendi kendime olumlu düşün olumlu yaşa diye diye 7. Aya geldim şükür bir şekilde geçti bulantılar. İnşallah seninde geçecek bebişin için sabret he bide kendini suçlama stres yapma o kadar normal ve doğal ki bunlar ama alışmaya çalış doktoruna danış her zaman
Eşim wc gidip geliyor ellerini sabunla yıkıyor o sabunun kokusundan bile tiksiniyorum dün diyor başka sabunla değiştiriyim mi diyor tuzlu ayran seviyorum ama dün içtim mesela geri kustum çok sıvı kaybı yaşıyorum direkt kalkmıyorum bazen kalkınca başlıyor bulantım ama yavaş yavaş kalkıyorum bazen kalktıktan sonra yine oluyor geçiremiyorum bir türlü
Bide şimdi ishal olmuşun iyice sıvı kaybediyorum
Bence sen en kisa zamanda doktora git bunlarin hepsini anlat mutlaka yapilacak birsey vardir
Biliyor canım doktorum durumu aç kalma yeter diyor sadece
Tamamda mide bulanirkwn yemek yiyemiyorki insan enteresan gerçekten baska doktora danis ya da
Doğru bakalım ne olcak böyle giderse bebeğide besleyemiyorum ya
Prilam yazdır çok kötü olmadıkça kullanma…tabi… nane limon leblebi iyi geliyor biraz…13 hafta olduğunda artık kalmıyor genelde mide bulantısı
@Ceren1 bana yatiş tavsiye etmişti bulantılardan kaynaklı 14 haftalık olasiya kadar senin gibiydim bende bir kaç gündür biraz hafifledi vitamin desteği sıvı kaybını dengeleme falan yapıyorlarmış yarışta bir sor istersen birde yemek yerine meyve yemeyi dene ben 3 ay nerdeyse sadece meyveyle beslendim yemek yemeyi bırak evde pişiremiyodum bile yazık eşim iş yerinde yiyip de geliyodu
Ne kadar zamandır kullanıyorsun ilacı? ben ilk hafta pek etkisini görmedim zamanla ilaç sayesinde kontrol altına alabildi ama bir süre sadece meyve yiyebbikdim diyebilirim ve sabahları biber salçası ekmek arasına sürüp yağsız tost yapıyordum. Haftada bir menüm değişti şimdi de tost yiyemiyorum
Evet bend kullandım o haptan evt sanirim pek fayda etmiyor bendede pek fayda etmiyordu belli bi saat sureci fayda ediyordu gerci bn 10.haftada ogrenmistim hamile oldugumu 15 hftadn snra birakmami istedi doktorun dha kullanmana gerke yok ddi şuan 21.haftadayim ve ara ara midem bulanıyor sanirim boyle devam edecek ve çevremdekiler ozellikle annem miden bulaniyor diye yememezlik yapma cunku unutma 2 canlısın der hep sen yemegini ye cikartsanda cikar korkma der hep o yuzden kendinizi cok zorlamadan yemeye calisin
Meyve benide rahatlatiyor canım ya özellikle yeşil elma falan ekşi şeyler ilacıda 4 5 gündür kullanıyorum ben patates kızartması yiyordum bir aralar ondan da vazgeçtim
Ayy inşallah öyle olur ya içiyorum bazen ama yan etkisi olmaz inşallah
Çıkarttığım zamanda tiksiniyorum ya yiyesim gelmiyor