Merhaba hanımlar 37. Haftanın içindeyim ve gece saat 3-4 gibi uyanıyorum ve sabaha kadar uyuyamıyorum. Bu sorunu yaşayan varmı acaba
Hoş geldin @Beyza1 karnin buyudugu icinde ola bilir, her yatış pozisyonu anneyi rahatsiz ediyor uykusundan uyaniyor.ben daha 24 haftayım ,geceler zor uyuyorum,bende dusunuyordum hep karnım buyudugunde hic uyuyamayacagım diye .
Ben karninin buyudugunden dolayı oldugunu dusunuyorum,çünki ben 24 haftayim ve daha karnım biraz çıktı,geceler zor uyuyorum.senin doğuma az kalmış belki bu yüzden ola bilir canim ,digər annelerde yorumlarını yapacakdır
Aramıza hoşgeldin İlk gebeliğimde son aylarda ben de öyleydim canım, normal. Hatta şu an ikinci gebeliğimde 27. haftadayım ve uykuya dalmakta zorlanıp sabaha kadar da uyanıp uykuya dalmakta zorlanıyorum yine
Merhaba @Beyza1 hoşgeldiniz
@Cansu cum sende mi uyudugunda rahatsız oluyorsun?30 haftadasım artık,ben 24üm uyuyamiyorum hangi pozisyonda uyusam rahatsız oluyorum gelecek Haftalarda uyuyamayacagım diye ödüm kopuyor
Bende şükürler olsun uykusuzluk yok.
Sola dönük yattıysam sabaha kadar öyle kalmış oluyorum. Kolum uyuşuyor ama beni uyandırmıyor.
Aslında uykum hafiftir.
Çok nadir uyumakta zorlanıyorum. O zaman da anne karnında bebeğe dinletilen şarkılardan açıyorum. Uyuyakalmış oluyorum.
Ben son gunlerde zorluk cekiyorum,ama sonu iyi olur inşallah diye dua ediyorum
@Cesurumm @Beyza1
Olur da tuvetimin geldiğini hissedersem uyandığımda uykum kaçıyor.
Bu da saat 03-04.00 civarında oluyor tembellik yapıyorum bazen uykum geliyor bazen gelmiyor
Televizyon izlemeye geçiyorum mucize anneye bakıyorum
Ben tuvalete gitdigimde gözü kapalı gidip geliyorum,birazcık aciyorum gözümü önümü gireyim diyeama yerime geldigimde uzandigimda sol kaburgam gebertiyor beni sizlayip uyuyorum
Bol bol ev yapımı pastörize edilmiş yoğurt ye
@Cansu Sırt üstü yatabiliyorum ben de bir tek. Sola ya da sağa dönüp yattığımda kemiklerim batıyor sanki, ağrıyor bayağı. Kol uyuşması bende de oluyor sağa sola dönüp yattığımda, ben de endişeleniyordum neden uyuşuyor falan diye. Demek ki normal bir şey ki sende de uyuşuyor. Bu gebeliğimdeki kemik ağrılarımı asla unutmayacağım
Bol bol yoğurt yemelisin.
Ben 10 dakika sırt üstü yatayım hemen belim ağrıyor sıkışıyor.
Sen maşallah iyisin
@Cansu Yoğurt normal yaşamda da hiç yiyemeyen biriyim. O yüzden yoğurttan alacağım vitamin dengesini süt ve peynirle sağlamaya çalışıyorum. Kalsiyum alma oranım da yüksek aslında, günde en az 3 bardak süt içiyorum ben, sabah da peynir vs bolca yiyorum. Magnezyum da verdi doktor ama fayda etmedi bana neden bilmiyorum. Yarın tekrar soracağım doktoruma bakalım bu kemik ağrılarımı. Umarım bir çaresini buluruz
Sırt üstü yatinca bebek anneye ağır yük düşürür anne karni uste yatarsa bebege yük düşürüp zarar verir .
Yani sırt üstü yatmak zararlı hamilelikte de normaldede.
Ben sırt üstü yatamiyorum bebek üstüme çöküyor sanki.sola yada sağa yatıyorum ben mecbur
Bu konuyu ben birçok hocama sordum çünkü gebelikte karın üstü yatmak bebeğe zarar verir diye birçok söylem vardı. Eğer düşük riski yoksa yatabildiğin zamana kadar karın üstü yatabilirsin çünkü zaten bebek suyun içinde olduğu için onu olumsuz etkileyen herhangi bir sebep olmuyor. Bebeğe bir baskı olmuyor yani. Ben şu an 6. ayımdayım ve 1 ay öncesine kadar rahatlıkla yüz üstü yattım, bunu kendi doktoruma da sordum hatta, o da aynı şekilde sen rahatsız hissedene kadar yatabilirsin dedi. Zaten 6. aydan sonra karın büyüdüğü için kemik ağrılarından dolayı sen yatamıyorsun. Yani bebek rahatsız olmaz ama karnımız büyüdüğü için biz rahatsız oluyoruz
Kim ne derse desin ben asla yüz üstü yatmam.4 ayımın ortasına kadar oyle uyudum duzenli olarak değil arada bir .sonra yasakladılar zaten.bende uyuyamazdım asla .kokuyorum bebek eziliyor.annenin yükü duşuyor üzerine bebeğin.hangi doktor soylemiş sana onu .şaşırdım .
Yinede her kes kendi bilir.
Bana söyleyenler hem doktorlar hem de alanında uzman olan kişiler. Elbette herkes uygulamak zorunda değil, ben sadece öğrendiklerimi paylaşmak istedim canım
Biliyorum canim yanlış anlama .sadece ilk kez duydum.
Ne zaman duysam olmaz diye duymuştum çünki.bilgi paylaşmak önəmli tabi uygulamak isteyen uygular
Ben 15 haftaligim 2 haftadır aynı durumu yaşıyorum
Sırt üstü yatamiyordum nefesim kesiliyor sanki