Merhaba gebeligimı ilk öğrendiğimde tsh bakıldı 3.77 çıktı doktor 25 mg ilaç başlattı bir ay kadar kullandım şu an 14 hafta bitmek üzere sağlık ocağında dün tsh bakildi 4.14 cikti ama doktor sen onu3.14 de çünkü sağlık ocağında biraz fazla çıkıyor dedi bebek için tiroit yüksekliği iyi değil diye okumuştum endişeleniyorum bu durumda olan var mı yaşım 38 ılk gebelıgım yıllar sonra anne ölçüm nasipse bu durumu yaşayan varsa beni aydınlatırsa çok dua ederim hayırlı akşamlar
Tiroid hamilelikte riskli bende de vardı kadın doğum doktoruna değil de dahileye ile görüş derim ben gitmeyerek hata yaptım kendi doktorumla kaldım ondan mıdır bilmem damar direnci çıktı sonra erkn doğum vs korkma ama biran önce dahiliye doktorundan rendevu al
Merhaba gebeligimı ilk öğrendiğimde tsh bakıldı 3.77 çıktı doktor 25 mg ilaç başlattı bir ay kadar kullandım şu an 14 hafta bitmek üzere sağlık ocağında dün tsh bakildi 4.14 cikti ama doktor sen onu3.14 de çünkü sağlık ocağında biraz fazla çıkıyor dedi bebek için tiroit yüksekliği iyi değil diye okumuştum endişeleniyorum bu durumda olan var mı yaşım 38 ılk gebelıgım yıllar sonra anne ölçüm nasipse bu durumu yaşayan varsa beni aydınlatırsa çok dua ederim hayırlı akşamlar
Sağlık ocağında biraz fazla çıkıyor diye bir şey hiç duymadım biraz saçma geldi açıkçası. Dahiliye ya da endokrin ile görüşün bu durumu . Başlangıç için 25 bana biraz düşük geldi. Genelde 50 ile başlayıp ölçüm sonucuna göre ilaç dozu düşüyor bende ikinci gebeliğimde kullanmıştım çünkü. 3lerde çıkmıştı değerim 50 mg ile başlamıştı doktorum sonra 25le devam ettik gebelik boyunca. 6 üzerine çıkınca bebek için risk başlıyormuş o yüzden değer yükselmeden hemen ilaçla dengelemek gerekiyor.
Ben yaşıyorum ama gebelikten önce de bende tiroid sorunu vardı 75mg ilaç kullanıyordum hamileliğimin ilk ayın da 14,53 değerine yükselmiş 100mg yükseltti doktorum dozu çünkü ben hata yaptım hamile olduğumu öğrenince muayene gününe kadar ilaç kullanmadım neyse ki dozu yükseltti ve hızlı bir düşüş yakaladık şuan 2 civarında ama halâ 100mg kullanıyorum çünkü doktorum hamile olduğum için hormonlar değişkenlik gösterir bu ayda bu dozda kullan dedi her ay kontrol edelim diye belirtti bu arada dahiliye doktoru bu şekilde planlama yaptı kadın doğum doktoruma söyledim o da uygun buldu
Benimde yüksekti hamileliğim boyuncada 75 mg ilaç kullandım doğum yapalı 10 ay oldu hala yüksek ilaç kullanıyorum ama her hangi nir sıkıntı olmadı bebeğimde şükür