Hayırlı geceler hanımlar,15+3 günlük hamileyim fakat hislerim,düşüncelerim bebeğime birşey oldu korkusuyla sürekli aklımı bulandırıyor. Sanki bebeğimn kalbi duurmuş gibi hissediyorum. Belirtilerim var ama neden sürekl bu düşüncelerdeyim bilmiyorum. Hastane evime uzak olduğu için sık sık gidemiyorum randevu dışında tabi… Var mı benim gibi olan hamile arkadaşlarım,kendinizi nasıl avutuyor veya bu düşüncelerden nasıl uzak yaşıyorsunuz
Merhabalar bende 15 haftalıgım kafanıza asla öyle düşünceler gettirmeyin bebegim iyi saglıklı diyin vitaminli şeyler yiyin yürüs yapın bol bol su için ama asla öyle duşunceler gettirmeyin aklınıza bu zamanların tadını çıkarın siz ne hissederseniz bebeginizde hisseder onun icin pozitif olmaya çalışın
Gebelik sürecinde pozitif bir ruh hali önemlidir. Olumsuz düşüncelerden kaçınmak için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
-
Sağlıklı Bilgi Edinme: Doğru ve güvenilir kaynaklardan gebelikle ilgili bilgi edinin. Bu, belirsizlikleri azaltabilir.
-
Dengeli Beslenme ve Egzersiz: Sağlıklı beslenme ve hafif egzersiz, hem bedensel hem zihinsel sağlığınıza katkıda bulunabilir.
-
Olumlu Sosyal İlişkiler: Destekleyici bir çevre oluşturun. Aile ve arkadaşlarınızla paylaşım içinde olmak, duygusal desteğinizi artırabilir.
-
Stresten Uzak Durma: Stresten kaçınmaya çalışın. Rahatlatıcı aktiviteler, meditasyon veya nefes egzersizleri bu konuda yardımcı olabilir.
-
Günlük Tutma: Duygusal süreçlerinizi günlük tutarak ifade edebilirsiniz. Bu, hissettiklerinizi anlamanıza ve yönetmenize yardımcı olabilir.
-
Uyumlu Aktiviteler: Hobiler ve keyif aldığınız aktivitelerle uğraşmak, olumlu bir ruh hali sağlayabilir.
-
Profesyonel Desteği Almak: Eğer ihtiyaç duyarsanız, bir uzmana danışmak önemlidir. Bir psikolog veya gebelik danışmanı size destek sağlayabilir.
Her gebelik deneyimi farklıdır, bu nedenle kendinize ve bedeninize nazik olun. Unutmayın ki, olumsuz düşünceleri paylaşmak ve ele almak, sağlıklı bir gebelik sürecini destekleyebilir.
Hormonlardan oluyor. Hep pozitif düşünün. Bebeğiniz doğunca yapacaklarınızı düşünün