Gebelikte egzama :(((

Öncelikle herkese merhabalar hanımlar,

Biraz uzun yazabilirim o yüzden sizlerden şimdiden özür dilerim.

Benim hamile kalmadan evvelde ellerimde detarjan vb. seylerden dolayı egzamam vardı. Tabi o zamanlar kortizonlu kremler kullandığım için bu rahatsızlığım günlük hayatımı çok etkilemiyordu. Gebe kaldıktan sonra mecbur bu kremleri bıraktım. Cildiye doktoruna gittim. Piyasada bulunan birçok temiz icerikli kremleri kullandim. (Bioderma atoderm, bebepantol, hametan vb.) Ama maalesef bunlar derdime care olmadı. Artik neredeyse patates, domates soyarken ağlayacak raddeye geldim. Sadece bir elimde olan egzama diger elime bile gecti. Bu kremler sadece dindiriyor. Kesin bir sonuc olmuyor maalesef :(( en son bir arkadasim coresatin krem dedi ama eczanelerde bu kremi suanda bulmak mümkün degil.

Benim sizlerden ricam bu egzama başınıza geldi ise (inşallah gelmememistir gerçekten cekilecek dert degil) evde kendi yöntemlerinizle krem veya baska birsey kullanmadan, yağ vb. seyler kullandınız mı? Yada bu sorunu nasil halledebildiniz.
Sizlerden bu konuyla ilgili degerli dönüşlerinizi bekliyor olacağım
Sevgilerimle
Egzamalı Htc :(((

1 Beğeni

eldivenle olur mu peki? evde bir iş yaparsan eldiven taksan ?

Ah onlarida kullanmadım mı hic :(( maalesef benim lateks tarzı eldievenlere de alerjim varmış. Baska bir eldiven kullansam bile iceride terleme yapıyor ve balon balon oluyor ellerimin üstü.

Acınızı derinden hissettim. Benim cok hafif oldu. Kremler sürdüm geçti.
Eşim ve @Glsh887 bu konuda çok çektiler.
Gülşah Hanım inşallah acınızı dindirecek bir öneri sunar
Eşimin stresten olduğunu düşünüyorum travazol kaşıntı giderici krem ve bepantol kullandık. 3 ayda geçti. Arada bir ellerini güneşe tuttuk kurur belki diye ama bu yöntem ne kadar dogru bilmiyorum.
Elini çok sık yıkamamaya çalış deterjan da arttırıyor.
Parabensiz temiz içerikli deterjanlar kullanmaya çalış
İnşallah tez zamanda geçer. Çok zor. Allah yardımcınız olsun

2 Beğeni

Çok teşekkür ediyorum. Bugün gittigim bir eczacı coresatin sarı renkli kremi önerdi. Ama şuanda piyasada ithal ürün bulmak yokmus. Dahs dogrusu eczane depolarında yokmuş. Bende internetten sipariş verdim bakalım. Eğer güzel bir etki görürsem sizlerle paylaşacağım :white_heart:

1 Beğeni

Egzama ne bilmiyorum ama.
Ben bazen lekeli bir kiyafet gorunce.
Kuru deterjanle suya atiyorum ki temiz yikayayim.
Eldiven giyiyorum.
Lastik eldiven takiyorum…
Ama cikariyoru sermek icin bir bakiyorum biraz kalmiş.eldiveni takmadan elimle ovaliyorum.
Serip geldikten sonra orta parmaklarim cok yaniyor.
Bir çözüm bulamadim.
Buza tutunca geciyor biraz.
@Htcorcan Allah şifa versin canım.

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Bir cildiyeciye gitmekte fayda var. Benimde ilk böyleydi. Ihmal ettim tabiki :((( cildimiz çok değerli. Sizinde belki detarjanlara karşı hassas bir cildiniz olabilir. (İnşallah benim ki gibi bir problem değildir. )benim ellerim tam olarak bu sekilde :((

Eşimin de böyleydi. Ek olarak orta parmakta da vardı. Geçmiş olsun. Çok feci kaşınıyor.
Kaşınmasın diye travazol sürdük. Kabarıklıklar vardı kuruma aşmasında bepantol sürdük.
Çok sabır gerektiren bir süreç. İnşallah bebek doğmadan biter

1 Beğeni

Ayy geçmiş olsun bende boyle degil bende sadəcə kasiniyor acı veriryor.
Boyle izler yok şükür.
Sende bi doktora goster kendini.
Evet benim cild derim ince diye ince damarlarim bile gorunuyor.
O yuzden kasinti veriyor bende.
Sen en iyisi bi kendini doktora anlat.