Kizlar merhaba,Benim karnim aşağı indikden sonra nerdeyse 1 haftadır,aşırı kasık ağrısı çekiyorum,bebek baş aşağı olduğu icınmi ne,vajina etrafi kemiklerim inanilmaz ağrıyor,ağliycam ağrıdan o derece,gezerken inliyorum resmen.Korse kullaniyordum bu zamana kadar hiç agrim olmamisdi.Ama 36 haftam kabusum oldu.Doktor fitil koy dedi,ben fitilin bende ise yaramadiğini biliyorum.Bir tane Parol kullandim.Ama içime kurt dustu,acaba bebeğe zararı olurmu diye,kullanipda zararını goren oldumu hamilelikde?
Hamilelikte tek kullanılan Ağrı kesici parol parolun bebeğe zararı yok
Parolu bana diş doktorum önermişdi,cok agri cekdim dişden.Korkarak 1 tane kullandim 1 ay oncesinde.Ama boyle ne kadar çaresiz kaldım ki kasık ağrısı için kullandım.İlk hamileliğimde hiç bir ağri kesici veya grip önleyici ilaç kullanmadım,9 ay boyunca hic bir hastalik,rahatsizlik yasamamisdim.Bu hamileliğimde kullandim diye endişeliyim.
Ağrı kəsici platifillin vurdururam mən.Spazmanı,ağrını götürür.Doktor ağrım olduğu zaman sadəcə bunu vura bilərəm deyib.
İynədi he?Parol turkiyede hamilelikde istifade olunan aqrilesiciler arasinda esitmisdim.Ama istifade etmemisdim heç hamilelikden evvel bele dermanin bizde olduqunu bilseydim aqir veziyyetler ucun alib qoyardim evə.Her aptekde olmur.O dəqiqə kəsir ağrini 3 gunluk diş ağrimi anında kəsdi.Gorum çanaq aqrisinada tesir edecəkmi.
@baby_ugur Bilmədiyimi məsləhət görə bilmərəm.Amma Azərbaycanda yəni ağrı kəsici olaraq hamilələrə sadəcə platafillin istifadə edilir.Bəli iynədir əzələdən vurulur,biraz yandırır düzdü amma ağrını anında götürür.Amma səndə sümük ağrısıdırsa inanmıram ümumiyyətlə nəsə o qədərdə güclü təsir etsin.Həm uşağın başı dönüm səndə uje basqı düşür+doğumun yaxınlaşır deyə çanaq özün doğuma hazırlayır genişlənir.
Hə elədi,tamamən kesilecek bir ağrı deyil,basqı olur deye gezirem hemde,agri dinməz doğuma qeder.Muveqqeti bu gunluk dindirer belke.Hələki eyniyem.yarim saat olar içmişəm.Allah komey olsun hamimiza,son ay dözulməz olur.İstilər ağrilar dözmək çətindi
Bende hamilelikle gelen baş ağrılarına sahiptim .doktorum parol verdi hamilelerin kullanacağı tek ağrı kesici
Benim de migren var baş ağrısı ilallah ettiriyor doktor parol kullan diyor ama etkisi neredeyse hiç olmadığından hamilelikte ağrı kesici kullanmıyorum Rabbim ağrı verip muhtaç ettirmesin saçımı çekiyorum buz filan uyguluyorum bebeğim için dayanıyorum inşallah
Bir ay kadar önce idarar yolları enfeksiyonu geçirdim kasığım ve kemiklerindeki ağrı ve düşmeyen ateşim (38.5) ve titremelerim sebebiyle evde 4 saat arayla 2 tane parol aldım. Eşim başıma kollarıma eklem yerlerine buzlu sirkeli suyla soğuk kompres yaptı ona rağmen ateşinde ve ağrımda herhangi bir düzelme olmadı ve hastaneye gittik. Bana günde 6 taneye kadar parol kullanabileceğimi söylediler ve orada parolün serumunu taktılar. Bebek üzerinde enfeksiyon ve ateşin herhangi bir ilaçtan çok daha kötü etkileri olabileceğini söyledi doktorum. Gerekli gördüklerinde antibiyotik kullanımı bile yapabiliyorlarmış. O yüzden gönlünü ferah tuttu çok şiddetli ağrıların için parol alabilirsin.
Bana gore çok etkili bir ilaç.Dayanılmaz dis ağrimi hemen kesmisdi,Ama kasık ağrılarima yardimci olmadi.Surekli bebek baskı yapdıgı icin hic bir ilaç dindirmez bu ağriyir.
Çok tesekkur ederim,Evet doktor banada yazmisdi antibiotik geçen hafta,ama alerji yapdi bende kullanmadim.Parolda aslinda çok iyi ağri kesici ama kasık ağrilarinda bana yardimci olmadi.Bebek baski yapiyor geçmek bilmiyor,ilaçlada gecmez
Hamilelikte parol serbest arkadaşım korkma
Bende parol kullaniyorum doktor tavsiyesi ile kasık ağrılarım çekilmez hal alınca mecbur kullanıyorum
Yardim ediyormu peki?bende banamisin demedi.
Bende işe yarıyor. Normal yaşantımda çok zorlanmasam ağrı kesici almıyorum . Bundan dolayı etki ediyor olabilir @baby_ugur
Bende de işe yaramıyor o yüzden 1 -2 kez kullanıp bıraktım normalde de ilaç vs kullanan biri değildim
Aynen bendede yaramadi diye artik kullanmayacağım,sen agrilar olmasin diye hamilelik korsesi kullan doğumuna var daha o zamana kadar ağrilarin baya azalicakdır korse sayesinde.Benim 10-15 gunum kaldı,zorluyor bu son gunler.Senin aylarinda oldugumda hic ağrim olmadi karnimin buyuk olmasina rağmen ayaklarim bile şişmedi.Cok yardimci oluyor
16+1 şuan haftam sık olmasa da kasık ağrılarım var bel ağrım ,bazende adet ağrısına benzer ağrım var malesef
Karnimda baya belirgin şuan 4.aydayim 8 aylık gibiyim