Arkadaşlar merhaba bende gebelik şekeri çıktıda acaba beslenmede neye dikkat ettiniz
Merhaba canım,
Gebeliğinin kaçıncı haftasındasın ve doktor bir diyet önerdi mi ?
Doktorun önerdiği şekilde ilerlemen bence en doğrusu.
Çünkü, gebelik şekeri biraz kritik bir konu ve hamilelikte beslenme çok önemli.
Benim başıma gelmedi , o sebeple örnek bir diyet listesi aklımda yok malesef.
32 hafta 5 gunluk tatlim
Hoşgeldiniz Gebeliğiniz hayırlı olsun
@Zühre Arkadaşımız çok iyi bilgi verebilir bu konuda
Teşekkür ederim tatlim
Gecmis olsun, seker yüklemesi yaptırmısmıydınız sonradan mı çıktı gebelik şekeri?
Tesekur ederim tatlim. Evet tatlim yaptirmistim o zaman iyi cikmisti 1 haftanim icinde doktorum bir tokluk stkei ve aclok sekeri kani verdik degerlerim yuksek cikti
Merhaba geçmiş olsun. Umarım sorunsuz atlatırsınız süreci. Altta yatan başka hastalığınız var mı bilmiyorum. Benim diyetisyenim kahvaltıda ekmeği bıraktırmıştı. Daha doğrusu ekmek asla yemiyordum. Kahvaltı genellikle haşlanmış yumurta, peynir, biraz zeytin, ceviz ve bol yeşillik; öğle yemeği olarak yoğurt/kefir/ayran; akşam yemeği olarak salata (tavuklu, etli, köfteli, falafelli) yiyordum. Salatanın içine kabak, patlıcan, nohut, ceviz, peynir vb besinler de ekliyordum. Yanında bir bardak ayran içiyordum.
Benim listem biraz sertti çünkü günde 4 defa 20-22 birim insülin kullanmama rağmen kahvaltıda çeyrek tahıllı sinir yediğimde bile 290 320 falan çıkıyordu şekerim. Meyve yemem yasaktı. Karbonhidratı sadece yeşillikten alıyordum. Pilav, makarna, kek, börek, simit, ekmek, patates, havuç, bezelye vs hepsi yasaktı. Su tüketimini 4 litre ile sınırlamıştı doktorum. En az 5 litre içiyordum. Yürüyüş yaptım, yoga yaptım. Düşük tehlikem olduğu için bunları kendimi yormadan yapıyordum.
Endokrin doktorum, kadın doğum doktorum ve diyetisyenimle bu süreci atlattım.
Siz de en iyisi bir diyetisyene gidin. Gebelik şekeri asla ihmal edilecek bir şey değil. 35.haftada doğurdum.
Cok tesekur ederim tatlim.size cok gecmis olsun talim benimde erken dogum riskim var bol istirat verdi bebeyim hazne yerlesmis dedi doktor cok dikkatli olun dedi ve bebeyime her ihtimal karsi ciger gelistirici vurdular tatlim
Nohut yenilmesinde sıkıntı var mı
Teşekkür ederim canım evet sonradan cikti
Gebelikte sekerin yuksek olmasi bebegin obezete hibi olma durumu varmi acaba cevaplarinizi bekliyorum.
Merhaba şimdi gördüm. Gebelikte diyabette bebeğin ileride şeker hastası olması, iri bebek olmasından kaynaklı obezite problemi gibi durumlara yol açabilir demişti doktorum.
Nohut ne zaman yesem benim şekerimi yükseltti. Dikkatli yemekte fayda var.