Gebelik şekeri değeri

Meraba kızlar benim bugün dr kontrolüm vardı sata göre 33+4 günlük gebeyim ama ultrasonda hep iki hafta önde çıkıyor sonuçlar yani 35 haftalık çıkıyorum bebekte 2700 gr çıktı gebelik şekeri yaptırmıştım normaldi değeri ama dr belki bu süreçte çıkmış olabilir kan ver dedi ve sonucum tokluk 122 çıktı dr pazartesi hastanede gösteremedim ogün gidicem bu yüksek bi değer mi??

Bence normal bi deger

Ozman neden bebeğin kilosu çok önde

2 hafta, önde veya geride olması sorun değil denilirken bazı doktorlar sorun var gibi davranıyor benm bebeğim de 2 hafta öndeydi en son randevuda sorun olmaz sadece iri bebek olur normal doğum yapamazsn dedi ama burda ultrasondaki kilosundan aşağı kiloda doğan bebeklerin olduğuna da şahit olduk ultrasonda kesin görülemiyebiliyo kilosu diyen de var

1 Like

122 normal bir deger bebege iyi baksak.suc bakmasak.suc :grinning_face_with_smiling_eyes: 2.hafta onde olmasi sorun degil.canim.ultrason cihazlarina bagli.birazda.

1 Like

İçimi rahatlattınız gerçekten ben ayıptır söylemesi bebek kilo alsın diye hergün muz tükettim belki o tetikledi ama yorumlarınız için teşekkür ederim içim rahatladı.Peki önde gidipte erken doğma riski olur mu dr soruyorum net bişey demiyor bana

Aynısını yaptım desem kaşar muz kabak çekirdeği yiyordum doktor öyle bi konuştu sonra hiç muz yemedim almadık bile eve öyle söyleyeym ben, doktora iki hafta öndeyse ona göre mi hesaplayacağız dedim yok son adet tarihine göre hesaplauacaksn doğum tarihini dedi tabi erken gelir orası ayrı ama sata göreymiş

Hım anladım çok yardımcı oldunuz gerçekten teşekkür ediyorum :cherry_blossom::cherry_blossom:

Benim 2.cocugumda onde gidiyordu 2 hafta 38.haftada dogdu 40 a uyumlu olarak bebege bagli.ne zaman gelmek.isterse o.zaman geliyor 40 hafta beklerse biraz iri bebis olur belki dogum birazdaha zor olur Allah hayirli sağlıklı kolay dogumlar.nasip.etsin hepimize

1 Like

Yani sata göre değil de ultrasondaki tarihe göre mi doğdu???

Bende 31+1 suan ancak bebegim 2 hafta önde gidiyor şekerim yok Çogu gebede bu durum yasanıyor sanırım. Doktorum şeker, hamurişi yemememi hatta şekeri arttıracak meyvelerden bile az tüketmemi söyledi. Günlük yürüyüşler önerdi. Bebeğin haftası önde diye erken dogacak anlamına gelmiyormus. Sadece iri olur normal dogumda zorlanırsın yada normal olamayabilir demişti

Hımm bende tokluk değeri 122 çıktı sınırdayım sanırım sizi çok güzel bilgilendirmişler

Tokluk ölçümünüz yemekten 1,5 - 2 saat sonra ise degeriniz normal cıkmıs sınır degil o

Evet 2 saat sonra falan ölçülmüştü inş öyledir ya çok tedirginim

Gayet normal bir degerde cıkmıs zaten arastırdıgınızda da yazıyor internette kac aralıklarında olması gerektiği

Evet oyle oldu ama normal doğumda bebek zamanını kendi seçiyor 2 hafta daha bekleseydim.zaten.zor.dogururdum bizim icin.hayirli olan buymus oyle.oldu sat a gore hesaplayacagiz yine.bebek ne zaman isterse.o.zaman gelir

Teşekkür ederim bekleyeceğiz artık doğru zamanı :cherry_blossom:

Sağolun içim rahatladı:cherry_blossom::cherry_blossom:

1 Like

Sizin değeriniz normal benim şeker yüklemede 188 çıktı gebelik şekeri tanısı konuldu dahiliye bi hafta takip sonunda insülin verdi ama sekerimi iki farklı cihazda ölçünce arasında çok fark var o yüzden insülin şuan olmuyorum acile gidicem ordakilere durumu anlatıp ona göre hareket edicem bakalım