Hanimlar merhaba, 7 aylik hamileyim ve son 1 aydir agir bir depresyon geciriyorum. Işten ayrilmak zorunda kaldim 5 bucuk aylik hamileyken doktorum yasakladi. Depresyon sebebim o kadar sacma o kadar alakasiz ki ama kendime hâkim olamiyorum. Piyano calarken,yemek yaparken,uyumak uzereyken devamli agliyorum. Birileri biseyler huzurumu kaciricakmis gibi bir his ve telas var. Oysa mutlu bir evliligim ve ailem var ama sanirim annelik içgüdüsü yuklendikce gecmiste yaptigim hatalar beni uzuyor. Daha once boyle bir durum yasayan var mi ? Beni ancak sizler anlarsiniz
1 Beğeni
Hoşgeldiniz aramıza Gebeliğiniz hayırlı olsun
Hormonlardan dolayı böyle depresyonlar görülebilir
Gebelik depresyonu için bazı iyileştirici yöntemler şunlar olabilir:
- Destek Gruplarına Katılmak: Diğer anne adaylarıyla deneyimlerinizi paylaşmak ve destek almak önemli olabilir.
- Psikoterapi: Bir terapistle konuşmak, duygusal destek sağlayabilir ve problemleri çözmenize yardımcı olabilir.
- Düzenli Egzersiz: Hafif egzersizler yapmak, endorfin salgısını artırarak ruh halinizi iyileştirebilir.
- Sağlıklı Beslenme: Dengeli ve sağlıklı beslenmek, vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olabilir.
- Doğal Işık ve Hava: Güneş ışığına maruz kalmak ve açık havada dolaşmak ruh halinizi olumlu yönde etkileyebilir.
- Rahatlama ve Stres Yönetimi Teknikleri: Yoga, meditasyon ve derin nefes alma egzersizleri, stresi azaltabilir ve sakinleşmenize yardımcı olabilir.
Ancak, her durum farklıdır ve bir sağlık uzmanıyla konuşmak en iyisi olacaktır.
1 Beğeni
@SuKaran öncelikle aramıza hoş geldin konuyu sabitliyorum bu durumda olan anneler görüşlerini paylaşacaktır, içiniz huzurla dolsun sevgiler
2 Beğeni