Folik asite devam etmeli miyim?

Kizlar hayirli ramazanlar🩷🩵 Ben hamile oldugumu 4 haftalikken ogrendim ve o zaman folik asite baslandi. Simdi 16 haftalik hamileyim bugun doktor kontrolünde doktora sormayi unuttum malesef ve 2 hafta sonra randevum var folik asit kullanmayi birakmali miyim?sizler bu konuda nasil yaptiniz?

Ayrica; Vitamin D ile Demir takviyesi de ayrica aliyorum.

Aslında birakman gerekirse zaten doktorlar birakabilirsin diyorlar ama biz zararı yok daha fazla bebeğe faydası var aslında sen devam et doktor nezman dur derse birakabilirsin ama birde sorabilirsin de doktoruna

1 Beğeni

Ama genelde ilk 3 ay yeterli deniliyor fazlasi da zarar verebilir gibi geliyor sonucta herseyin fazlasi zarar benim simdi bulanti kusma gibi problemimde yok biraksam disardan folik asit iceren dogal urunler tuketerek devam edebilirim gibi benim doktorum da cok yogun herkesi aklinda dogal olarak tutamiyor sormam gerekiyor ben de bugun unuttum :sob: simdi internetten doktorlarin yazilarina baktigima gore ilk 12 hafta gunluk 400 800 mg arasi yeterli geliyor ben 500 mg kullanmisim fazlasi da korkutuyor

Bende ilk gebeliğimde ilk 3 ay kullandım sonra doktor sordu ne kadar folik asit kaldı diye bende söyledim onu bitir sonra bırak dedi normalde doktorlar sorup söylemesi lazım diye düşünüyorum

1 Beğeni

3 aydan sonra kullanılması tavsiye edilmiyor.

1 Beğeni

Bende oyle arastirdim hesabima gore 4 haftadan 16 ya kadsr 3 ayi doldurmusum yine 2 hafta sonra doktora sorarim ama fazla kullanmakta icime sinmiyor hele ki bulanti vs olmadigi icin cogu seyi yiyorum Allaha sukur rahatlikla.birde esktra vitamin D ve demir takviyesi zaten aliyorum. Mantikli gelmiyor devam etmek…

Ya doktorum bugun cok yogundu biz bi de baska seylere odaklaninca unuttuk :sob:

Benim pazartesi randevum vardı 13+1 sordum bana bırak dedi 8.haftadan beri multivitamin kullanıyorum ona devam et dedi

1 Beğeni

Bende randevuya kadar icmeyip o zaman tekrar bir soracagim o zaman kadar besinlerden devam edecegim artik cunku 16 hafta oldum ben gene gebelik boyunca 3 ay kullanmis oldum fazla almakta korkutuyor :face_holding_back_tears:

Ben gebeligimden 7 ay önce başlamıştm folik asite bırakmadan önce de hep düzenli kullanıyordum elinde varsa bitene kadar kullanabilirsin bizde hastalara o şekil de öneriyoruz yani kullansan bir zararı olmaz kullanmasan da çünkü 3 ayı geçti

1 Beğeni

Benim folik asit kore mali degildi Avustralya dan gelen bir urundu doktora gösterdik tamam bu olur icerbilirsin dedi bir de D vitamini al dedi kendi yazmadi bende vardi zaten ona devam ettim.sonra 3.ayin sonuna dogru demir basladi oyle oldu

Fazla folik asit bebege zarar veriyor diyor okuyorum hep o da beni tedirgin ediyor :face_holding_back_tears:

Günlük alınması gereken 400 mg folik asit çoğunda zaten o kadar bulunmuyor ayrıca bulunsa bile hepsini vücut emmiyor bu yüzden sıkıntı olacağını düşünmüyorum hemde gıdalarla alımı biraz zor ama için rahat etmiyorsa birakp doktorun kararına göre devam edebilirsin .:smiling_face:

Bende ki golik asit icerigini paylasayim bi bakarsaniz sevinirim :heart_eyes::face_holding_back_tears:

Tabiki bakayım :cherry_blossom:

Doktor tavsiyesi ile aldınız değil mi ? Kullandığınz folik asit iyi mg hemen hemen aynı burdakiler ile ayrıca icinde balık yağı vs olması da iyi benimde herkese tavsiye edilen çok bilindik ve ucuz bir marka vardı onun içeriğini beğenmiyordum hiç kullanmadim zaten kendim neofol aldım onu kullanıyorum gayet güzel. Dediğim gibi kullansan da bıraksan da sıkıntı olmaz :smiling_face:

1 Beğeni

Evet vet bu icerigi doktoruma gosterdim o da begendigi icin devam ettim hatta esktra biseye pek gerek gormedi D vitamini ve demir haric markasi da su belki gormussunuzdur bu arada cok cok teşekkür ederim

Aynen gördüm evet bunlarda da diğer ek takviyeler var ama ekstra kan ilacı kullanmak daha iyi demir eksikliğini önlemek açısından rica ederim sağlıkla gelsn

1 Beğeni

Multivitamin olarak ne kullanıyorsunuz acaba