Merhabalar gebelik planlamadan ne kadar önce folik asit kullanmaya başlanmalı ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum birde hamile kalmayı kolaylaştırır mı yoksa sadece gebelik olduğu zaman bebek için mi faydası olur ??
Hamile kalmaya bir etkisi var mı bilmiyorum ama bebek için faydalı. Gebelikten 3 ay öncesinden başlatıyorlar genelde canım
Bende gebelik planlıyorum ama yeni başladım kullanmaya bebek için faydasını olduğunu biliyorum da acaba hamile kalmayada etkisi var mı merak ettim
Ben 3 ay önceden başladım doktorum 3. Kutuya geçtiğinde denemeye baslayabilirsiniz dedi. Hamile kalma şansını da arttırıyor diye biliyorum.
Evet faydası oluyor. Rahim kendisini döllenmeye daha kuvvetli hazırlıyor. Ben de hamile kalmaya başladığım gün folik asit kullanmaya başladım
hamilelikten 3ay önce başlatıyolar ama ben hamile kaldıktan sonra öğrendim bunu 3ayımıza kadar kullandım bebeğin beyin gelişimine yardmcı oluyor bazı doktorlar 9aya kadar önere biliyor ama benim aldığım vitaminin içeriğnde folik asit olduğu için 3aya kadar kullandım
Aslında 9 ay folik asit kullanımı da zararlı. Çünkü folik asitin fazla kullanımı bebekte otizme neden oluyor. Genelde doktorlar ilk 3 ay kullandırıyor, sonra diğer vitaminlere geçince de bıraktırıyor çünkü zaten aldığımız vitaminlerde de genelde folik asit oluyor. O yüzden genelde gebelikten 3 ay öncesinde ve gebelikte de 3 ay öneriliyor
evet bi kere demiştin bunu bana konu olarak açtığımda
Şuanki vitamin hapımin içinde de folik asit var belki ilk 3 aydaki gibi yüksek miktar değildir
@Cansu Aynen, benim de şu an kullandığım vitaminin içinde folik asit var canım, zaten bu vitamini verdiğinde diğer folik asiti kesmişti doktorum. Yüksek miktar olmuyormuş vitaminin içinde
2 gönderi yeni bir konuya bölündü: Lohusa döneminde vitamin mineral desteği