Kizlar butun değerlerim guzel hersey yolunda… fetal dna testine gerek var mi sizce
Bence gerek yok. Kaç haftaliksiniz . Neyden dolayı fetal DNA testi yaptırmayı dusundunuz
3 ay 4 gunluk oldum. Doktorum sadece önerdi bende fikir almak istedim
Bende su an 2.30 aylik gebeyim banada onerdiler daha ikili test falan yaptirmadik ama biz kucuk oldugu icin ama soyle fta dna testi yaptırdığınizda bu ikili test veya tum testleri yaptirmaniza gerek kalmiyor Allah korusun bebekteki tum engel durumlari icin yuzde 99 sonuc veriyormus cinsitete kadar görülüyor yani bende yaptirmayi dusundum acikcasi
Benim bebeğim tüp bebekle olmuştu ve ilk zamanlar bir hafta geriden geliyordu. O yüzden doktorum önermişti ama maddi acisdan dolayı yaptiramammistim. 2 3 lu testlerim normal geldi. 2 li den sonra yine yaptırabilirsin istersen demişti devletteki doktor bile. Bir sikintiniz yoksa yaptırmayın ama aklınızda soru işaretleri yada ne bileyim yaptırmak isterseniz siz bilirsiniz karar sizin
Devlette yapılıyor mu bu test
Doktor ne sebeple önerdi.
Hayir dolar uzerinden yapiliyor amerikaya gidiyor
Yaptirabilirsiniz size kalmis birsey dedi
Amerika’ya gitmeden Ankara’da yapan şirket de var. Biz o şekilde yaptırdık. Kesin cinsiyeti de öğrenmiştik.
Bence yaptırmana gerek yok gibi ama yine de senin kararın. Zaten bir problem allah korusun genellikle ultrasonda belli oluyor .
o kadar yanlış bir şey ki söylediğiniz ultrasonda tamamen sağlıklı görünen bir bebeğin down sendromlu doğabileceğini, ultrasonun sadece görünür şeyler için yeterli olduğu ama genetik bir hastalığı gösteremeyeceğini biliyor musunuz? (kadın doğum hemşiresiyim)
24 gün sonra konu başlığı altına böyle bir yorum yapmışsınız.
Ultrason incelemesinin tarama testi olmadığının farkındayım. Size genetik rahatsızlıklara ait göstergelerin ne/neler olduğunun yanında bulunduğunuz doktorlara sormanızı ve ultrasonda nelerin gösterge olduğunu sormanızı tavsiye ederim.
Fetal dna testini hangi durumlarda istediklerinide birkaç doktor ile görüşün bence.
Burada konu başlığını açan arkadaşımıza doktor edasıyla bir tavsiyede bulunmadım. Ben kadın doğum hemşiresiyim veya ben doktorum diyip yanlış bilgi vermedim. Bu tarz polemiklerle dolmaması gereken bir uygulama burası sizinde parantez içerisinde kadın doğum hemşiresi olmanız bence durumu değiştirmiyor.
Şöyleki zaten benim doktorum boyun kalınlığı felan çok guzel dedi. Her doktor gibi bizde oneriyoruz yapirip yaptirmamak size kalmis ama degerler cok dusuk risk yok dedi