Eylül ayı olumsuzlukları ve ani korku

Mucize anneler herkese merhaba Belki farketmişsinizdir. Bir süredir yoktum ama daima sizelerin yazıklarınızı takip ediyor ve sizinle acınızı ve mutlululuğunuzu en derinden paylaşıp yaşıyordum hep ama bir türlü yazmaya cesaret edemiyordum her sene Eylül ayı benim için çok zorluklu bir süreçtir ve bu ayı atlatana kadar çok derin psikoloji içerisinde oluyorum.

Henüz biymesine bir kaö gün var ama ben artık yavaş yavaş toparlıyorum bu ay içerisinde doğum yapan arkadaşlarımız hepinizi çok tebrik ediyorum rabbim size ve miniklerinze sağlıklı ömürler versin sizleri sormadığım için affedin @Betuesk @İlknur @FidanUğur şu an aklıma sizler geliyorsunuz bu ayda doğum yapan annelerde şu an hatırlayamadığım için kusura bakmayın. Ay bitiyor ve ben artık yavaş yavaş yeniden doğumuş gibi hissediyorum . Bu süre zarfında bir çok olumsuz şeyler yaşadım ve bunların hepsinin beşıma geleceğini biliyordum.

Bunları yazıp yazmamak konusundada çok kararsız kaldım ama en son cesaret edip yazmak isyefim hepinizi çok özledim anlayışı yaklaşmalarınızı ve her daim destekçi olmanızı. Umarım herkese iyidir.

Benim ilk 14 yaşındayken başlayan elül serüvenim şu 28 yaşındayım ama hep devam ediyor belki bir gün detaylı anlatırım ama kismeyi üzmek istemiyorum heleki herkes ya hamile yada lohusa durumunda şu an.

En son başıma gelen olaydan bahsedip fikrinizi almak istiyorum çok korkuyorum çünkü dün gece nöbetteyken gizlice ofise giren kedi arkadan ben otururken bana saldırdı ve ani korku patlaması yaşayarak bağırıp ağlamaya başldım bu durum bebeğin zihinsel gelişimine etki edermi acaba arkadaşlar senin bebek yakında doğacak bu saatten sonra bir şey olmaz diyerek teslli ediyor hep ama benim içime kurt düştü. Şu an 29+2 haftalık olduk bilgisi olan varsa yardımcı olabilrimi.

Şimdiye kadar hamileliğim esnasında neredeyse başıma gelmeyen kalmadı ama hep güçlü durmaya çalışıyorum ama artık çok yoruldum ve bir an önce sağlıkla kucağıma almak istiyorum kızımı

9 Beğeni

Çok iyi anlıyorum seni ama o yaşadığın korku orda kaldı, böyle düşün. Bebeğinin zihinsel gelişimine falan da olumsuz etkisi olmaz merak etme canım. Sen kötü şeyler düşünmemeye çalışarak bu süreci atlat :cherry_blossom:

5 Beğeni

Çok teşekkür ederim @NURAN normal zamanda olsa belki bu kadar evham yapmam ama bizzat bu ay olunca çok korkuyorum şu an bile yazarken terliyorum inan

5 Beğeni

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Bende bu ay sıkıntı yaşadım o yüzden pek giremedim . Şükür şuan herşey yolunda. Bende suçluluk duygusu yaşıyorum ağır bir şekildeydi, banyoya girerken, yatarken, uyumadan önce uyanınca üstümü bile giyinirken suçluyum gibi hissediyordum. Duygu durum bozukluğu olmuş. Bunlar yetmiyormuş gibi bebeligimin ilk haftasından bu yana artan bir şekilde sağlık problemlerim, sürekli erken doğum riski, gebelik zehirlenme riski gibi olaylar benim katlanamayacagim durumlara getirdi. Artık psikolojik destek alıyorum 3 psikolog değiştirdim en sonuncusu beni şükür anladi biri az da olsa toparladım. Bunları anlatmamin nedeni böyle durumlarda destek çok önemli önceden yaşadığımız şeyler bız farketmeden bilinçaltına yerleşip zehir gibi her yerimizi sarıyor. Sonra da sinsice ortaya çıkıyor. Tekrar geçmiş olsun. Destek almayi düşünürseniz bu bile sizi rahatlatacak inanın

7 Beğeni

Yanlışlı anlaşılma olmasın destek almak elbetteki çok güzel ve iyi bir yöntem ama atlattım diye düşünüyorum hep yalnızca bu ay böyle oluyorum çünkü gerçekten de hep başıma olaylar geliyor bu ay örneğin Bu açinde bi kaç hafta önce halam vefat etti Sabah yeğenim merdivenlerden yuvarlanıp kafası patladı ve 6 dikiş falan atıldı henüz tedavi altında Dün gece benim yaşadığım olay. Kız kardeşimin bu ay boyunca hsatlıktan dolayı yataktan çıkamamamsı. Vs hep bu tür olaylar meyada geliyor

4 Beğeni

Çok geçmiş olsun :bouquet:

2 Beğeni

Teşekkür ederim arkadaşım :green_heart:

3 Beğeni

Kafana taktiğin tek şey bebeğini görmek olsun :bouquet::heart:

4 Beğeni

öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım,inşaAllah bir daha yaşamazsın kötü şeyler . Ben de doğum yaptım geçen ay hamileyken zor şeyler yaşadığım da olmuştur,hatta düşmüştüm senin gibi endişeliydim ya bebeğime birşey olursa diye ama çok şükür hiç bir sorun olmadan dünyaya geldi. Sen de güzel şeyler düşün bebeğin için,ben her kötü olayda onu düşündüm onun için iyi oldum Sen de güzel düşün güzel olsun. Merak etme bebeğine de etki etmez bu durum.:cherry_blossom:

3 Beğeni

Ben olayı anlayamadım ama çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun :white_heart:

4 Beğeni

Gebe okulunda psikolog anlatmıştı. Ani korku, stres durumu bebeĝi olumsuz etkilemezmiş. Günlerce süren stres üzüntü bebeği kötü etkilermiş. Bence için rahat olsun bebiş iyi :heart:

3 Beğeni

Başınız sağ olsun ve geçmiş olsun :confounded: bir geldi mi hepsi üst uste geliyor. Allah sabır versin

3 Beğeni

Siz iyi olun bizim için önemli olan o ben de çok aktif olamıyorum görebildiğime yazıyorum sadece. Umarım bu sıkıntılı geçirdiğiniz son eylül olur kendiniz hep eylül ayını böyle düşündüğünüz için de çekiyor olabilirsiniz. Ben hep doktor kontrollerinden önce kafamda kurardım yarın gidiyormuşum doktor diyormuş ki yarın acil ameliyata alınacaksın vs diye tam olarak bu şekilde başıma geldi ve dedim ki söyleye söyleye düşüne düşüne acaba ben mi çağırdım diye. Güzel düşünün inşallah her şey çok güzel olur sizin için 🩷

6 Beğeni

Öncelikle çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için​:two_hearts: Hamileliğimin son haftalarında ben de aktif olamıyordum. Hazırlıklar yorgunluklar derken günlerce giremiyordum. İnşallah hayırlı güzel kolay bir doğumunuz olur :cherry_blossom: Korkmanız elbette çok doğal ama güzel şeyler düşünüp güzel şeyler çağıralım. Ben buna çok inanıyorum. Olumsuzlukları zihnimizle enerjimizle kendimiz çekiyoruz bence. İnsan hamileyken bunu çok yapamıyor. Her kontrole gittiğimde korkarak giderdim. 9 ay 9 yıl gibi geliyor insana acaba iyi mi diye düşünmekten. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah :cherry_blossom:

3 Beğeni

Hepinize çok teşekkürler kızlar :heart_eyes::heart_eyes::green_heart:

2 Beğeni