doktora gittim kanlarimda şeker hastasi oldugum ve troid oldugum cikti guatr var yani EUTHYROX bu hapi yazdilar kullanmazsam bebekde engelli olmak ihtimali varmis içsem bile hala bu hastalikda bebegin engelli olma ihtimali varmi Benim iyice ayarlarim bozuldu bugun
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Bende tiroid hastasıyım ve ilaç kullanıyorum hamile olmadığım süreçte doktorum hamile kalırsam sadece ilaçlarımı düzgün almam gerektiğini ve aylık kontrollerimi aksatmam gerektiğini söyledi bunun nedeni de ilaç dozunu ayarlamaları ve takip etmeleri çünkü bebeğin gelişimini etkiliyor. Ve bende şuan 5 haftalık gebeyim demek istediğim gönlün rahat olsun öncelikle o psikolojiden çıkmalı ve rahatlamalısın çünkü o kadar çok tiroid sıkıntısı çeken ilaç kullanan hamile varki sadece kontrollerini ve ilaçlarını ihmal etmemelisin , umarım sağlıcakla bebişini kucağına alırsın
Sagol cnmmm peki bu ilac kesin onune gecermi bebek saglikli dunyaya gelirmi
Merhaba geçmiş olsun ilacı zamanında içtiğiniz sürece bir sorun olacağını sanmıyorum Aşağıdaki konu başlığı dikkatinizi çekebilir
Kesin demek yanlış olur çünkü hiçbirimiz bilemeyiz sürecin nasıl ilerleyeceğini ama bir ton hamile insan var tiroid rahatsızlığı olup ilaç kullanıp sağlıklı evlat dünyaya getiren önemli olan ilaçlarınızı düzenli kullanmanız kontrollerinizi aksatmamanız, darısı bize inşallah
cok teseklur ederim cnm sizde insAllah saglikla evladinizi kucaginiza alirsiniz
cansu canim cok icten yorumlarin var cok sagol
Bu ilaci bende kullaniyorum,troidim var,5 haftamdan beri içiyorum.trodim 6 çıkmışdı bu ilaçdan sonra 2 ye dusdu.Hatda doktor hamirlikden sonrada hep yaninda olucak dedi hep içiçemmiş,baska hastaliklarin karşisini da aliyormus bu ilaç,adet bile doğru duzgun olamazsin demisdi bana.
Ama bana bebeğin engelli falan olur diye bisey soylemedi bazi doktorlar neden bu kadar abartiyor,korkutuyor hamilr hamile.
Ama bu ilaci sakin kesme,ben ay sonunda 2 gun kullanmadim.Heb kullanmam gerektigini bilmiyordum.Doktora gitdiğimde doktor bir ton laf soyledi bana.Bebeğe bisey ola bilirdi neden kestin diye,aniden yukseliyormus troid.Ve bebeğin dusuğune sebep ola bilirdi.Hemen devam etdim zaten o gun şu ana 28 haftamdayim hiç ihmal etmeden her sabah aç karina içiyorum