Eşinizle Nasıl Tanıştınız?

:heart: Hadi biraz maziye gidelim ve eşlerimizle nasıl tanıştığımızı anlatalım :grin:

Nasıl tanıştınız ?
Evlenmeye nasıl karar verdiniz ?
Evlenme teklifi aldınız mı ?
Bebek yapmaya nasıl karar verdiniz ?

:cherry_blossom: Biz eşimle sık sık tanışma hikayemizi yâd edip güleriz. Bence biz gebelerin de hoşuna gidecek hatırlayıp anlatmak :grin::star_struck:

:heart: Merakla bekliyorum hikâyeleri… :star_struck:

8 Beğeni

Merhaba :cherry_blossom: adım funda 10 aylık evliyim. 36 haftalık hamileyim. Silivri de yaşıyorum. Eşimle aynı memleketliyiz ama birbirimizi hiç tanımıyorduk. Ben önlisans laboratuvar mezunuyum. Eşim de inşaat ustası. Tanıdıklar eşime beni öneriyor, eşimde instagramdan arayıp buluyor. Ortak arkadaş bile yok bulması çok güç olmuş. :smile: Ekliyor, tabi ben o sıralar ciddi Bi ilişkiye değil her türlü ilişkiye karşıyım, çalışıyorum gezip tozuyorum hayatı aktif yaşıyorum. Daha sonra yazmasıyla o gün sabahlamamız bir oldu :rofl::rofl:2021mayısta tanıştık 2022 ocakta nişan oldu 2022 Nisan da nikah(işten ayrılmak için erken yaptım) 2022 temmuz sonu düğün Eylül de de hamile kaldım. :pregnant_woman:Ailem hiç istemedi çok zor zamanlar geçirdik ama şükür şuan en büyük destekçimiz yine benim ailem oldu. Eşim okumadığı için fikir ayrılığı yaşıyacağımızı düşündü herkes ama insan sevince çok şeyin üstesinden gelebiliyor. Üstesinden gelemediğimiz tek şey ailesinin riyakarsızlığı. Benim özetle böyle sende anlatmak ister misin?

6 Beğeni

Eşim babamın camide sürekli konuşup muhabbet ettği biriymiş babam onu pek seviyormuş.Eşime de amcanın bi kızı var tanışsan nasıl olur demişler. Eşimde babamı çok sevdiği için karşısına geçip amca iznin olursa kızınla görüşebilir miyim demiş:smiling_face: Babam da anneme annemde bana söyledi.Evlenmeyi düşünmediğim için ayıp olmasın diye bir cay içer kalkarım diye düşündüm.Beni ikinci görüşmeye ikna etti.Hayır diyemedim.Buluştuğumuzda bana yüzük ölçünü verir misin dedi ben de tamam dedim​:kissing_closed_eyes: 3.görüşme isteme 4.görüşme nişan 5.görüşme dini nikah 6.görüşme düğün oldu​:heart: Çok şükür herşey çok güzel gidiyor 6.yılımıza girdik 2 oğlumuz var şimdi de güzel kızımızı bekliyoruz hayırlısıyla…

5 Beğeni

@Funda Harika bir aşk hikayesi, aşkınız her şeyin üstesinden gelmiş. Bir ömür devam etsin inşallah mutluluğunuz :pray::smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

@Songül19 Hayatımda duyduğum en mütevazı aşk hikayesi gerçekten. Bazen hızlı olan şeyler daha çok mutluluk getiriyor :blush: Bir ömür sürsün mutluluğunuz inşallah :pray:

3 Beğeni

Amin hepimizinki inşallah​:palms_up_together::cherry_blossom:

2 Beğeni

Üniversite ikinci sınıftaydım ve evliliğe çok aşırı karşı olan biriydim. 6 yıl önceydi ve aşırı sosyal biriydim. Eşimin babasıyla benim babam tanışıyorlardı zaten, eşimin babasının restorantı vardı. İki günlük haftasonu tatilinde babam bizi o restoranta götürdü. Eşimin babası bana göz koymuş orda zaten :grin: Sonradan babamı sık sık aramaya, beni sormaya falan başlamış. Annemler bana konuyu çıtlattıkları an ben çıldırıyordum (Beni kızdırmak için anlatıyordu tabi annemler) :joy: Ben tamamen kariyer odaklıydım. O zamanlar Facebook kullanan çoktu tabi. Önüme arkadaş listesinde eşim çıktı. Bir anda kalbim bir tuhaf oldu benim tabi. Üniversitede de çok hayranı olan biriydim (kendimi övmüyorum ha, cidden öyleydi). Kökümüz Bulgar olduğu için dikkat çekiyordum hemen :joy: Çok fazla da teklif alıyordum ama hiçbiriyle ciddi ilişkim olmuyordu. Neyse sonra eşime istek attım ( hayatımda ilk kez birine ben istek atmıştım) :joy: Eşim de kabul etti ve biz konuşmaya başladık. Tabi hala bilmiyorum kayınpederimin oğlu olduğunu :joy: Konuşmaya başlamamızın ilk haftası eşim okuduğum yere geldi görüşmeye, görüştük ettik. Çok ısındık birbirimize. Sonra 2 hafta sonra anneme anlattım ben ve annem de eşimin bana bahsettikleri kişi olduğunu söyledi. Ben şok :joy::joy: Sonra 2 hafta içinde söz + nişan yaptık. Sonra ikinci yılım bittikten sonra da ani bir kararla evlendik :joy::joy: Tüm sülale şoklar içindeydi çünkü evliliğe karşı olduğumu herkes biliyordu. Üniversite üçüncü sınıfa geçtiğimde kızıma hamileydim, onunla beraber gittim geldim okula. Kızım doğduktan sonra da son yılımda yine kızımla beraber mezun oldum :joy::joy: Çok ani, hızlı ama mutlu bir süreçti bizim için. 5 yıllık evliyim, 25 yaşındayım ve 4 yaşında Rüya Balım adında bir kızımız var. Şimdi de ikinci kızıma 6 aylık hamileyim :blush: Çocuk gelişimi bölümü bitirdim, formasyon aldım. Hem okul öncesi öğretmenliği hem de çocuk gelişim uzmanlığı yaptım özel sektörde ve devlet sektöründe. Devlet sektöründe ücretli öğretmenlik, özel sektörde de çocuk gelişim uzmanlığı yaptım. Şu an çalışmıyorum çünkü eşimin işinden dolayı şehir değişikliğimiz oldu. 3 aydır Edirne’deyiz. Benim de hikâyem kısaca böyle :blush::grin:

9 Beğeni

Benim eşim ilk aşkım,tabii ben de onun ilk aşkıyım​:smiling_face_with_three_hearts: o zamanlar benim 14 onun 17 yaşı vardı ben başka şehirdeydim o da tatile gelmişdi beni okulda gördü sonra arkamdan gelmeler fln böyle böyle yazışmaya başlatık.Çok küçüktük ama herşey o kadar saf,masum duygularla yaşandıki.Sonra görüşmeye karar verdik ben 17 ime geldim o da 20 ilk görüşümüz maalesed benim utangaçlığım yüzünden baş tutmadı taa başka şehirden geldi beni gprmeye ben utanıp gitmedim​:grin::grin:ama ayrılmadı benden onunla görüşmedim diye sonra aradan aylar geçti bizim ilişki telefondaydı tabii yazışarak konuşarak özlemimizi giderirdik​:laughing: Ama çok kavga ederdik ayrılıp barışırdık son tartışmamızda tamamen ayrıldık ben de 21 yaşıma geldim o da 24 beni aradı bense aradan yıllar geçti tabii istemedim ilk başlarda ama benden sonra çok kötü şeyler yaaşadığnı anlattı psikolojik olarak çökmüş durumdaydı yazışdık dertleştik barıştık aylar sonra da nişanlandık babam ama beni ona vermeye razı olmuyodu babalar kızlarına çok bağlı ya bana da öyle işte​:heart_eyes:zar zor ikna ettik nişanıçız oldu 1 yəl nişanlı kaldık sonra evləndik,ilk aşkımızı yaşadık ikimizde neler neler yaşadık buralara sığmaz anlatsam…Ama iyiki tanıdım onu,gözüm kapalı güvene bileceğim tek insan o ailemden sonra evliliğimizden 1 ay sonra da çocuğmuz olacağnı öyrendik​:see_no_evil:Hep şükr ettim onu tanıdığıma çok iyi bir eş,hayat arkadaşı,en yakın dost ve en güzel baba olucak inşaAllah​:smiling_face_with_three_hearts:

5 Beğeni

@Nergiz13 Muhteşem bir hikâye okudum yine. Hepimiz ne kadar da mutlu evlilikler yapmışız. O zaman ne diyelim, Allah kocalarımızı başımızdan eksik etmesin :pray::joy::grin: Mutluluğunuz daim olsun inşallah canım benim :heart:

3 Beğeni

İnşaAllah canım hepimiz mutlu olalım evli mutlu çocuklu​:rofl::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::heart::heart::heart:

2 Beğeni

Eşimle tanışmamız,
Annemler sakin bir yaşam sürmek istedikleri için köyden tarla aldılar. Benim okul, iş vs olduğu için ayıp olmasın diye arada annemleri ziyarete giderdim.
Ek biç derken sürekli hidrafor bozuluyordu. Eşim tamire geliyordu. İlk öyle birbirimizi gördük
3 yıl hiç konuşmadan sadece birbirimizi gördüğümüzde selam verdik.
Eşim ile annem babam çok samimiydi. Babam eşimi her gördüğünde koşarak sarılırmış.
Annem eşime kızdıkça damatlar olasıca İbrahim derdi. Sen bir evlen düğününde şerbetini ben dağıtıcam derdi kızım seni istese vallahi veririm bile dedi :woman_facepalming:t2: annem eşime kız bile baktı.
Annem bir kaç kez bana sordu. Benim aklımı bulandırma ben okucam diyordum.
Annem yine teklif etti. Tamam dedim
O zamanlar tarla evinde tadilat olduğu için annemler, ibrahimin dükkanın üstündeki evde duruyorlardı.
Annemle dükkanın önüne geldik. İbrahim elinde benzin şişesi salına salına gidiyor.
Annem gel ibrahim seni kızımla tanıştırayım dedi.
Yenge babamın mazotu bitmiş benim ortaya gitmem lazım dedi.
Herif beni ekti.
Ben triplere girdim.
25 yaşındaydım ama beni 18 sanmış. Bu bana bakmaz, şehirden niye buraya gelsin okumuş kız bana niye baksın vs demiş.
Aramızda 11 yaş var.

Evlenmeye nasıl karar verdik
Benim o zamanlar konuştuğum başka biri vardı ama ayrılmak için uygun bir gün bekliyordum.
2022 bayram arifesi bizim hidrafor yine bozuldu. İbrahim gel türküsü yaptık :rofl:
Herif gözüme çok güzel gözüktü. Parmak arası terlikle gelmişti. Hala kızarım. Bu ne özensizlik derim.
Babam ikisinden birini seç demişti. Ben eşimi seçtim. Kimseye yan gözle bakacak biri de değilim ama oldu.
Bayram traşı da olunca ibrahimi görünce içim eridi. Tam girdeken çıkma teklifi etti. Buluştuk bir hafta içinde evlenmeye karar verdik. 3 ay içinde nikahımız oldu. Şimdi 30 haftalık hamileyim

Nasıl evlenme teklifi aldım
Beni kpss sınavına götürmüştü. Çıkışta aşıklar parkına gittik. Orda ansızın teklif geldi.

Bebek yapmaya nasıl karar verdik
Önce işim olsun çok istedim. İş bulamadım atanamadım. Bari çocuk yapalım dedik. Eşim 40 Yaşında ben 29. Yaş ilerliyor ya bebek olmazsa psikolojisi de oluyor. Evimizde çocuk cıvıltısı olsun dedik
Bizim çok bir romantiklik olmadı.
Nikahımız çok güzel oldu.
Çardakta suyun üstünde evet dedik

8 Beğeni

Benim eşimle tanışmam hastanede oldu
Ben İstanbul’da özel bir hastanede çalışıyordum eşimde devlet memuru izne gelmişti mardinden ve o aralar diziyle ilgili şikayeti varmış ve hastaneye muayene olmaya gelmiş orda görmüş beni .
Sonrasında bir kaç sefer benim için geliyor tanışmak bilgi almak için.biraz uğraştırmışım kendisini :grin: ve arkadaş olarak konuştuk 1 sene ama o bana en başından niyetini söylemişti ama ben pek sıcak bakmıyordum . Tabi tanıdıkça fikirler düşünceler değişiyor. Velhasıl kelam 1 sene sonra sözümüz oldu 7-8 ay sonra nişan ve tabiki bunlar hep izne geldikçe oluyor :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears: 2021 martta 2 erteleme sonrası düğünümüz oldu çok şükür :grin::sweat_smile::sweat_smile: ve şimdi oğlumuzu bekliyoruz :heart::heart::heart: ve dönüp bakıyorum insanın nasibi nerde olursa olsun bir şekilde denk geliyorlar ben istanbul o Mardin’deydi​:smiling_face_with_three_hearts: hayat gerçekten garip :pray:t3::pray:t3::pray:t3:

5 Beğeni

Hepinizin guzel hikayeniz var Bende farkli oldu Ben eşimin dayisi kizi gile getmisdim ev görduye sen deme o kiz bize gore pilan kurub ben anem getdik.Esimde ora geldi bana bir bakardi bende mutfakda oturdum ki bu bana niye ole bakiyor yaa bende evlilik fikrim yokudu bana bakmak ucun mutfaka gelib gidiyor bende cok kizdim Eşimde anesile gelmisdi sora gitdiler Esim gelib dedi ki o kizi isdiyorum sora bana dediler.Ben zaten supeledim sora dediler numaran ver konuşun dedim yok goruşek sora neyse getdik goruşduk ve Ben dedim ki he bene sahib cikacak aneme dedim sora ardi geldi 2020 de taniş olduk 1 il nişanli kaldik 2021 de evlendik 1 il 6 aydan sora hamile kaldim cok isdiyirdik cocuk amma olmurdu sora Allahim nesib eledi boyle isde :grin: :grin:

5 Beğeni

Bende eşimle liseden beri arkadaşım sınıflarımız karsilikliydi beraber staj yaptık ama baya kankayiz yani herkes çok yakisiyorsunuz falan derken biz o gözle bakmıyoruz birbirimize diyorduk sonra o atandı başka şehre gitti ben başka şehre çalışmaya gittim derken uzun süre görüşmedik ama telefonda yine konuşuyorduk sonra telefon görüşmelerimiz de koptu 4 yıl kadar görüşmedik daha sonra ben tekrar irtibat kurdum eşimle yine eskisi gibi arkadasligimiza devam ettik 2 yıl boyunca sonra eşim askere gidince birbirimize karşı hislerimiz olduğunu anladık askerden döndükten sonra sevgili olduk 2 yıl sonra da evlendik tam 10 yıl kankaliktan sonra :sweat_smile: şimdi 6 haftalık hamileyim evliligimizin 2. Yılına gireceğiz 1 ay sonra ve en yakın dostumla evlendigim için çok mutluyum :heart:

5 Beğeni

Bizimde şöyle oldu, ben 16 yaşındayken eşimde 18 yaşındaydı ve aynı lisedeydik ama ben öğle vakti eşim sabah vakti gidiyormus hiç denk gelmedik okulda. Bir gün eşim beni ekledi Facebook’tan çok ortak arkadaş var diye o zamanlar telefonum falan yok başkalarının telefonundan girdikçe konusabiliyoruz o bana yaziyor seninle evlenecegim falan diyor :joy: ben de işte daha çok küçüğüz benim lise bitecek üniversite okuyacagim falan o zamana kadar kimler gelir gecer falan diyorum.O da iyi o zaman niyetimi tam belli edeyim deyip annemin facebooka mesaj atmıştı kizinizla evlenmek istiyorum diye :sweat_smile: Annem de öyle ters biri degildir, yaşınız küçük daha çok erken falan diye güzelce anlatmış. Neyse tabi sonra anneme yazdı diye sinirlendim konuşmayı kestik sildim onu Facebook’tan :joy: 2 sene sonra tekrar ekledi beni ben üniversite sınavına hazırlanıyordum o da kpss ye hazırlanıyordu biz yine konuşmaya başladık bir kaç kez beni dershaneden aldı ve sevgili olduk. Sonra eşim atandı başka şehire gitti, ben üniversite kazandım başka şehire gittim hep uzak mesafe ilişkisi yaşadık 9 senelik sevgililik sürecinden sonra evlenmek için atanmayı bekledim ama maalesef atanamayinca artık evliliğe karar verdik 1 sene nişanlı kaldık ve geçen sene Haziran’da evlendik :smiling_face:

4 Beğeni

Eşimle biz akrabayız. Kaynanamla anneannem kardeş oluyor. Aynı zamanda Eşimin ablasıyla dayım da evli. Severek evlendiler. Ben de inanılmaz karşıyım akraba evliliğine. Eşim de öyle. İnsan akrabasına farklı gözle bakar mı hiç diyorum.
Ben Almanyada doğdum büyüdüm orda yaşıyorum, eşim Sivas’ta. Eşimin rahmetli babası beni çok beğenirmiş ama Almanyada yetişmiş kız bizi kendilerine layık görmezler ki dermiş hep. Eşim de akraba asla istemiyorum diyip kestirip atarmış.
Bir gün rahmetli babam, kaynanam ve küçük görümcem İstanbula en büyük görümcemi ziyaret edeceklermiş. Otogara gitmişler, ortanca görümcem benim konumu açmış kayınbabama. Kayınbabam da aklımda kızım, İstanbuldan dönünce konuyu bizimkine açmak istiyorum yine diyor. Gidiyorlar 1 ay kalıyorlar orda. Sonra o sırada Annem, ben ve diğer ortanca görümcem aynı zamanda dayımın eşi olan yengemle antalyadayız tatilde. Haberi geliyor ki kayınbabam Sivasa dönünce otogarda fenalaşıyor yoğun bakımda şuan. Hemen atlayıp sivasa gidiyoruz. Ben ilk defa gidiyorum.
Biz yoldayken vefat ediyor kayınbabam.
Yetişemiyoruz.
Cenaze evine gitmiş olduk. Yengem de yeni mide ameliyatlı fenalaşıp duruyor. Annem döndü almanyaya ben yengemle kaldım yaklaşık 2 hafta kadar.
O sırada nasıl oldu bilmiyorum ama hiç konuşmadan, doğru düzgün aynı ortamda bulunmadan gönlümüz birbirine kaymış ama ikimiz de bastırıyoruz. Akrabayız olmaz diye. Almanyaya döndüğüm gün ikimizde kayınbabamı rüyamızda görüyoruz. Siz birbirinize emanetsiniz artık diyor sarılıyor, mis kokulu. Bana rüyasını anlattı, ben de aynı şekilde gördüm ikimiz de aynı vakitte gördük. O zaman başladı, 8 ay sonra nişan yaptık, nişandan 1 sene sonra da düğün :blush: Niyet etti beni hep gelini olarak istedi kayınbabam ve buna vesile oldu​:purple_heart: Mekanı cennet olsun inşallah. Cenaze için geldiğim şehir şimdi evim oldu :purple_heart:

7 Beğeni

@Cansu Dizi izliyor gibi gözümde canlandı anlattıkların, ne kadar da güzel ve samimi bir hikaye :smiling_face_with_three_hearts: Allah daim etsin inşallah :pray:

2 Beğeni

@Beyza1 Kesinlikle katılıyorum, insanın nasibi kendisini buluyor. Çok mutlu olun :smiling_face_with_three_hearts::heart::pray:

3 Beğeni

@Fidan1 Başta seni kızdırmış eşin ama bak şimdi çocuğunun babası. Ne kadar güzel bir hikaye :grin: Allah daim etsin :smiling_face_with_three_hearts::heart:

1 Beğeni

@Gamze_06 Dostluğun aşka dönüştüğünü sadece filmlerde sanırdım, gerçek birinden dinlemek çok hoşuma gitti. Ne kadar güzel :star_struck::smiling_face_with_three_hearts::heart: Allah daim etsin dostluğunuzu :pray::cherry_blossom:

2 Beğeni