Eşim hiç bir aşı yapılmasını istemiyor

Arkadaşlar eşimle aramızda 15 yaş var ve eşim tarama testi detaylı ultrason bebeğin aşıları veya bana yapılacak aşıların hiç birini istemiyor bende ne olur ne olmaz diye yaptırmak istiyorum ama eşim asla ama asla istemiyor yaptırmazsak bi sorun olacağını bende pek düşünmüyorum fakat bi yanımda yaptırmak istiyo nasıl yapmalıyım

3 Beğeni

bebeğin aşıları mutlaka olmalı hastanede zaten izin vermezler böyle birşeye bebek doğar doğmaz aşı olmalı önemli yani

2 Beğeni

Turkiyede bilmiyorum ama bizde aşıları yaptırmak çok önemli.Çocuğu kreşe koyarken,çocuk okula başlarken,cocuğun saglıklı olduğunu gosteren belge istiyorlar,o olmazsa okula veya kreşe almiyorlar.Belgede bebeğin okul yaşina kadar olan aşıları,muayenelerı gosteriliyor.

3 Beğeni

Aslında aşı konusunda bende tedirginim eşimde. Şimdiki doktorlara guven yok vurdugu ilaçlar ne bilmyoruz. Aşının icine Vaska bir ialc katarlar falan diyip korkuyoruz. Annem olmaz oyle şey kucuk bebege ne yapacaklar yok artik falan diyor. Ama mecbur bebegin 10 gunluk aşısını yaptiracagiz inşallah . Her şeye ragmen arkadaşım.@Didem.Nursema

1 Beğeni

Detaylı ultrason mutlaka yapılmalı . Aşılar da o şekilde zaten cezası var diye duydum .

3 Beğeni

Benim eşim bi arada kadın doğum Hastanesi’nde çalışmış ve yani diyo ki aşı bulunmadığı zamanlar bile tuzlu su yapıyolar aşı diye dedi ondan dolayı yaptırmak istemiyo

2 Beğeni

Benimde bir arkadaşımın eşi aynı sizin eşiniz gibi düşünüyordu. Polis bebeği alıp aşılarını yaptırıp getirdi :grinning: babasına da dava açıldı. İstemese de yaptırmak zorunda.

9 Beğeni

Yok yahu özellikle kadın doğumcular tuzlu suya karşı. Eşinizin bir yanlışı olmalı. Bence aşılar çok önemli. Eşinize bu durumu nasıl anlatabiliriz ki :innocent:

2 Beğeni

:rofl: bu çok iyi olmuş

2 Beğeni

Ben napcağımı nasıl anlatacağımı bilmiyorum nasıl yapsam onu da bilmiyorum

2 Beğeni

Canim Ben Oğlumun hic bi asisini yaptirmadim hepsinden imtina etdim Maşallah oğlumda sağlıkli Benim ətrafımda Kaç kişi var hic biri bebeyine asi yapdirmamis ben hic 10gunluk asisini bile yaptirmamis insanlar istemezse zorla bebeye asi yapmazlar canim o isteye bağlı

3 Beğeni

Tedbir bizden takdir Allah’tan aşıya doktorlara bilime güvenmemiz lazım yani maalesef bu durumlara geldik ama biliniyor ki aşı olmayan bebekler yüzünden ölüm sayılarında artış var

3 Beğeni

Hakkımızda hayırlısı olsun bakalım ne yapıcam

3 Beğeni

Elbette sizin kararınız ama ileride diğer çocukları da etkileyeceğini düşünün. Aşısız onlarca çocuk ülkeye farklı farklı hastalık soktu zaten. Aşı gerçekten önemli. Şimdi su çiçeği aşısı, verem aşısı, hpv aşısı gibi önemli aşıları yaptırmamak sadece sizi değil çevrenizdekileri de etkiliyor. Uzun vadede size ve çevrenize etkilerini düşünmek lazım. Örneğin küçükken kızamık olmamış, aşı da yaptırmamış ama yetişkin olunca hastalık ağır seyretmiş diyelim bu bireyler Allah korusun ölümcül sonuçlara gebe olabilir.

Ama yine de karar sizin.

3 Beğeni

Sevgili arkadaşım nerede oturuyorsanız bağlı bulunduğunuz ilçenin sağlık müdürlüğünü arayıp aşı ve bulaşıcı hastalıklar biriminden konu hakkında bilgi alabilir dilediğiniz soruyu sorabilirsiniz gerek duyulursa evinize ziyaret gerçekleştirip eşinizle de konuşurlar.Aşılara karşı son yıllarda maalesef bir güvensizlik ortamı oluşturulmaya çalışılıyor bu çok uzun yıllardan beri böyle.İçeriğinde ne var bilmiyorum diyen de var yok alüminyum var zararlı yaptırmam diyen de var.Yani hep bir kulaktan kulağa yayılmış hiç araştırmadan.Halbuki bir yıl içerisinde tüketilen paketli ürünler dışardan alınan fastfood tarzı besinler çok şekerli gıdalar kadar zararı yok.Aynı evin içinde su çiçeği aşısı olmuş ve olmamış iki kardeş bile hastalıkları çok farklı geçirdiler.Ben çocuklarım rota virüsü olup hastanede yatış yapıldığında ne kadar pişman oldum aşı yaptırmadığıma aşı yaptıranlarda vardı elbette hastanede lakin bizim gibi geçirmediler.ölüp ölüp dirildim 40 derece ateşleri görünce sıvı kaybından 8 aylık bebeğimi kaybedebilirdim şükür atlattık.Kesinlikle doğum yapan kimi görsem rota aşısını hatırlatıyorum.Yazılacak çok şey var da uzun oldu… İkili üçlü dörtlü testleri bilemem ama kesinlikle detaylı ultrasonu yaptırmanızı tavsiye ederim.Şayet ben yaptırmamış olsaydım bebeğimin kalbindeki sorunu bilemeden doğum yapacaktım ve sonrasında belki onu kaybedecektim durumu anlaşılana kadar.şimdi planlanmış bir doğum ve sonrasındaki süreç.Bebeği ameliyat edecek Dr tanıştım bilgi aldim.

6 Beğeni

İkili üçlü tarama testleri bende yaptırmadım yaptırmak istemedim çünkü down sendromlu bile Allah korusun sadece devlet sana aldırma hakkı veriyor ben zaten böyle bir şey düşünmediğim için kendimi o strese sokmak istemedim. Detaylı ultrasonu kesinlikle yaptıracağım @Songül19 dediği gibi çok önemli bebeğin damarlarına kadar kontrol edilip bir sorun varsa bile doğum anında bile müdahale edebiliyorlarmış. Sanırım ben su çiceği aşısı olmamışım çünkü ilkokulda geçirdim ben ve hatırlıyorum ne kadar zor geçtiğini en basiti okuldan geri kalıp her yerimde izi kaldı keşke yaptırsalarmış.

3 Beğeni

Eşini bir şekilde ikna etmelisin taramalar ve aşılar olmadan olmaz nereden de ayak diriyorlar böyle şeylere hiç anlamıyorum

2 Beğeni

Eşime bunu anlatmak çok zor bende hiç aşı olmamış bi insan olarak zor zamanlar geçirdiğimi söylüyorum ama anlatamıyorum

2 Beğeni

Allah yardımcınız olsun

3 Beğeni