merhaba kızlar, 29. haftada hazırlık kasılmalarım başladı. 33. haftada rahim ağzının kısalmaya başladığını fark ettik ve progestana başlayıp egzersizleri bıraktım. 35+3te nişanım geldi ve 1 cm açıklığım vardı. 36. haftanın bitmesiyle ilacı bırakıp egzersizlere geri döndüm. şimdi ise 37. hafta bitiyor, nişanım geleli 10 gün oluyor ama doğumum başlamadı. riskli süreç geçince kızım heyecanını kaybetti galiba, benzer durumda olan var mı aranızda
Ahaha.. yanlız değilmişim. 29/32/34/36. haftalarda erken doğum sancıları çektim. Bebeği zor durdurdular. 37+3 de doktor bebek ne zaman gelse kabul artık dedi. 39+5 te doğurdum.
Baya ilginç
hahah vaktini bile geçecekmiş neredeyse, niye böyle yapıyor bu bebekler
Zamane çocukları
- Haftada nst ye aldılar hafif sancım vardı ve bebeğimin suyu azdı bu yüzden ciğer geliştirici vurdular ve bebek gelmek isterse doğumu bu haftadan sonra durdurmuyoruz dediler ama bebişim 40+0 da geldi (doktor sezeryanla aldı)
haydaa, ümidi keseyim mi ben de o zaman bu aralar
Hiç belli olmaz sağlıkla gelsin bebiş
Bu durumda anlaşılan o ki bebeğe müdahale edildiği an doğum gerçekleşme olasılığı düşüyor
O belli olmaz gelmek isteyen bebek her türlü geliyor akrabam 32. Haftada doğum yaptı mesela
Ne kadar kuvezde kaldı
amin inşallah
doğum illa bir şekilde gerçekleşiyor Allahın izniyle ama bir kere durdurduktan sonra yeniden zaman tayin ediliyor sanırım
Hala kuvezde 1 hafta önce doğum yaptı
Çok geçmiş olsun
Merhabalar,
25. Haftada sancılarla acile gittim. Rahim ağzı kısalığı ve acılmam oldu. Suyum normal, bebek sağlıklı, nişan veya kanamam olmadı, su gelişim olmadı ama Erken doğum riskim olduğunu söylediler. 5 gün hastanede kaldım hiç bir sıkıntı yok. Sadece yatmam gerektiğini ve Wc ihtiyacımı görmem gerektiğini söylediler. Progestan fitil kullanıyorum, nidicard ilacı kullanıyorum. Şuan 29. Hafta çok şükür bir sıkıntı yok. Yatmak,sağdan dola dönmek insanı daha çok yoruyor. Gezmeyi dolaşmayı özledimmm Bebeğim sağlıkla gelsin küvezde kalmasın diye deli dana gibi yatıyorum
Allah sürecinizi kolaylaştırsın, hakikaten insan hareketi özlüyor kullanılan ilaçlar bazen rahim ağzını uzatıyor sanırım, öyle bir durum oldu mu sizde?
Amin inşallah cidden çok zor bir durum sosyal hayatını, bazı hayallerini bir kenara bırakmak zorunda kalıyorsun. Daha 20. Haftada bana rahim ağzı kısalığı olduğunu söylemişti doktor. Dikiş atılmasını önermişti. Tabi ben yinede başka bir doktora görünmek istedim fazla da zaman geçirmedim direk Üniversite hastaneye gittim bana doktorum 23mm olduğunu söylemişti fakat üniversitede iki kere bakıldı ve 31mm olarak gördüler. Progestan fitli yazıp 2 hafta sonra tekrar görmek istediler. 2 haftayı tam doldurdum derken randevumdan 2-3 gün önce sancım başladı. En yakın acile gittim. Bana rahimde acılmam olduğunu ve kısalık olduğunu söyleyip acil dikiş atılması gerektiğini söyledi ve beni Üniversiteye yönlendirdi. Aynı gün içerisinde gittik (ortalama 2 saatlik yol) baktılar ve rahim ağzı kısalığı 21mm olduğunu söylediler ve yatışım yapıldı. Ertesi gün hiç ayağa kalkmadan sadece WC ihtiyacı görmeme rağmen 15mm düştü. Antibiyotik tedavisine başladılar yaklaşık 5 gün yattım hastanede ama ne bir sancı ne bir su gelişi nede bir kanama oldu. Ama ruh halim çok bozuktu ve sürekli ağlıyordum. Dikişi de atmadılar kese göründüğü için. Dikiş atılırsa kesenin delinme ihtimali çok yüksekti ve 25 haftada doğum gerçekleşirdi. Zorla çıkışımı istedim ve yaklaşık 1 aydır yatıyorum. 3 hafta önce kontrolle gittiğimde Rahim ağzı uzunluğum 24mm çıkmıştı. Bir hafta sonra tekrar görmek istedi tekrar gittim ve 22mm düştü. Şuan ne kadardır bilmiyorum ama cidden çok değişkenlik gösteren birşey.
düşe kalka ilerlemişsiniz ama elhamdülillah 29. haftaya gelmişsiniz. içindeyken zaman geçmiyor gibi geliyordur mutlaka, sonra bir bakmışsınız evladınız kucağınızda, yatmak için fırsat kolluyorsunuz ikinizin de sağlığının iyi olması ve kalıcı bir hasar/hastalık durumu olmaması çok kıymetli. bunlara tutunabilirsiniz inşallah
Gerçekten de öyle. Ama cidden ruh halimi çok etkilemişti artık yani sağ salim doğsun da yeterki uykusuz kalayım diyordum. Çok şükür haftalarımız yavaş da olsa geçiyor. Allahım herkese bu güzel duyguyu yaşatmayı nasip etsin insan her şeye her türlü katlanıyor..