merhabalar, ilk hamileliğimdeyim ve geçmişimde epilepsi hastasıydım yaklaşık dört senedir nönetim yok iki senedir de ilaç kullanmıyorum. gebelik nüksettirir mi riske girer mi
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin arkadaşlarımız yardımcı olacaktır @caktirmaaynen aramıza hoşgeldiniz
@caktirmaaynen hoş geldiniz
Komşumuzda böyleydi,aksine doktor hamile kal demişti ona
Çocuğuda normal bir çocuk oldu.
Epilepsi olan hamilelerin normal çocuk doğurma şansı %95 tir.
Hayırlı olsun gebeliğiniz.
Bu durumu doktorunuzla bi konuşun isterseniz.
Onlar daha iyi bilgi verir.
Merhaba @caktirmaaynen hoşgeldiniz
arkadaşım epilepsisi vardı doktoru hamilelikte kullanabileceği epilepsi ilacı vermiş. İnşallah siz de rahat bir gebelik geçirirsiniz ![]()
merhabalar teşekkürler. ilaçsız bir şekilde devam ediyordum hayatıma gebeliğimi oldukça geç öğrendik, sadece günlerim tedirgin geçiyor aynı durumda olan var mı diye sormak istedim. teşekkür ederim hayırlı akşamlar
hoşbuldum, teşekkürler inşallah![]()
Aramıza hoşgeldiniz
@caktirmaaynen
Kullanıcı adınıza bayıldım. Bence de çaktırmayalım ![]()
Bu konuda bilgim yok, bence doktorunuz daha iyi bilgi verebilir
İnanırmısın bende dün diyecekdim de yalnış anlarmı diye diyemedim
Benimde hoşuma gitdi valla caktirma aynen ![]()
dkdkd teşekkürler, görüşeceğim kendisiyle de
Slmlar bende epilepsisi olan bir anneyim 8yasinda bir oğlum var ve şuan ikinci hamileligimi yaşıyorum . İkisinde de devamlı kullandığım ilaçlarim değiştirildi yani bunu nöroloji doktorum yapıyor tabiki onların takibiylre devam eden bı dönem yaşıyorum tabiki.ilk hamileliğimde 5defa nöbet geçirdim çünkü ilaç dozları yeterli olmayabiliryor. Umarım bu sefer aynı şeyi yaşamam 11 haftalık hamileyim suanda doktorlar ne derse onu yapıyoruz . Bu arada oğlumun doğumundan bu güne kadar hiç atak geçirmedim ama olmicak diye bişey yok herşeye hazırlıkliyiz.
Aramıza hoşgeldin ![]()
Gebeliğin hayırlı olsun ![]()
Umarım sorunsuz bir gebeliğiniz olur ![]()
![]()
Sağlıkla gelsin bebiş ![]()
Epilepsi hastası arkadaşım sağlıklı bir doğum yaptı ancak doğumda atak geçirmesini önlemek adına normal doğum değil sezeryan doğum yaptırılmıştı ![]()
![]()
Epilepsi tedavisi gören anneler varmı ? Allah’ım herkesin evladını sağlıklı sahatli dünyaya getirmesini nasip etsin inşallah ![]()
Aramıza hoşgeldin ![]()
Kızımın adı da Eylül, görünce mutlu oldum ![]()
Ben yaşamadım ama yaşayan hamişlerimiz ya da annelerimiz yardımcı olacaktır ![]()
Hoş buldum Allah’ım adı gibi güzel yaşamayı nasıp etsin inşallah
Yardımcı olurlarsa çok iyi olur ![]()
![]()
Çok teşekkür ederim ![]()
Siz gebe misiniz, sorunuzu ben araştırayım isterseniz. Galiba yaşayan annelerimiz yok
Ben araştırarak size yardımcı olurum ![]()
Merhaba @Eylül01 hoşgeldiniz
Amin
benim arkadaşımın vardı 2 çocuk doğurdu. Tabi nöbet geçirme ihtimaline karşı sezaryen ile doğum oluyor
@caktirmaaynen @Minnie ile tanıştınız mı?
Yengemde epilepsi hastası depakin gibi çok ağır ilaçları kesinlikle kullanmamalısınız bebekte çok ağır hasarlar bıraktığı net bir şekilde ortada, Epilepsi için güvenilir sayılabilecek ilaçlar mevcut onlarla süreci devam ettirmişti yengem 4 de çocuk doğurdu maşallah hepsi de çok sağlıklı doktorunuzla birlikte hareket ettiğinizde içiniz rahat olsun ayrıca B Vitamininin nörolojik nöbetleri azalttığı yapılan çalışmalarla kanıtlanmış yengemde kullanıyordu sorarım hangi formu olduğunu doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz
Bende 25 yaşındayım 7 yaşından beri tedavi görüyorum çok hastane gezdim çok doktor tanıdım ama hiç bir doktorun dediği bir birini tutmuyor biri ilacı ic diyor biri içme diyor 6 yaşında bı oğlum var çok şükür sağlığı yerinde
şimdi tekrar hamileyim o gün kadın doğuma gittim doktor bana direk gebelikte epilepsi ilaçlarını önermiyoruz diyince baya üzüldüm ilacı icmiycem dedim 1 gün bıraktım içmedim gece nöbetim oldu TEGROTOL 400 KULLANIYORUM